Wedstrijdverslag: FC Gelre - The Counters | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2012-2013

8 0

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 november 2012

Wedstrijdverslag FC Gelre
door Eric Horstink

Onder leiding van de scheidsrechters Spijker, van Hechtelen en tijdwaarnemer Kwast ging de wedstrijd van start. Gelre won de aftrap en liet eigenlijk direct zien wat de bedoeling was vanavond, meteen in de aanval en een redding van keepster Mariel van de Geer van The Counters, waardoor de stand 0-0 bleef. Achtereenvolgens zien we aanvallen van Gelre, pass van Larissa Bijmolt op Wieke Wassink gevolgd door een schot voorlangs, vervolgens een onzuivere pass van The Counters opgepikt door Wendy Tiemes en een schot op de paal, daarna een pass van Wendy Tiemes op Salina de Kok, komt voor de keepster van The Counters, half vallend tot een schot komend, keepster stopt en hierna liggend de bal net naast getikt door Salina de Kok.

Dan in de 5e minuut de 1-0 door Larissa Bijmolt, Gelre zet veel druk en komt wederom tot een aanval, een halve redding van de keepster, Larissa Bijmolt kan oppikken en vervolgens intikken. In de 6e minuut wordt een goede aanval gezien van The Counters, echter de afronding is nog onzuiver. Verder wordt deze 1e helft een sterker Gelre gezien, goede combinaties, alleen de afronding op het doel is nog te onzuiver en de keepster van The Counters verricht enkele goede reddingen. Ook kan The Counters meer vooruit voetballen, van links opkomend en schietend en een 2 tegen 1 situatie, met bekwame reddingen kon Gelre keepster Jantien van Wanrooij de "0" houden.

De 2e helft gaat Gelre direct weer voortvarend van start vanaf de aftrap, schot op doel en redding keepster The Counters, een fraaie pass van Wendy Tiemes van achteruit op de vrij oplopende Wieke Wassink die vervolgens op de keepster schiet. In de 23e minuut valt de bevrijdende 2-0 door Wendy Tiemes, The Counters lijdt balverlies op het middenveld, snelle omschakeling van Gelre waarbij Linda Tiemes over rechts Wendy Tiemes kan inspelen voor het doel en kan inschieten in de korte hoek. Gelre kan nu wel doordrukken, in de 24e minuut valt de 3-0, wederom een aanval over rechts door Gelre na balverlies van The Counters, op snelheid omgeschakeld waardoor The Counters wordt uitgespeeld en Salina de Kok vrij wordt gezet voor het doel en kan inschieten. Over en weer worden nu kansen voor beide ploegen gezien waarbij The Counters bij een 2 op 1 situatie onrustig blijft en de bal naast schiet en beide keepsters erg nuttige reddingen laten zien. In de 30e minuut verkrijgt The Counters een vrije trap op de 10m lijn na de 6e overtreding, scoren lukt niet door een bekwame redding van Gelre keepster Jantien van Wanrooij. The Counters zet hierna door, keepster Jantien van Wanrooij ligt duidelijk in de weg na een prima redding op een aanval van The Counters. Hierna wordt een steeds sterker Gelre gezien en komt nu wel vlot tot scoren:

33e minuut 4-0: aanval over rechts waarbij Wendy Tiemes de bal voor het doel brengt waar Larissa Bijmolt kan inschieten en de bal via het lichaam van een speelster van The Counters in het doel verdwijnt,

35e minuut 5-0: Wendy Tiemes pikt een foute pass van The Counters op, kan alleen door en fraai afronden in de rechterhoek,

36e minuut 6-0: Celine Ewes kan ingespeeld worden, gaat alleen door en schuin vanaf rechts inschietend via de binnenkant paal,

38e minuut 7-0: onderschepping Wieke Wassink en via een overstap van Anke Kaal bal bij Linda Tiemes op rechts, geeft voor waar de vrijstaande Wendy Tiemes kan inschieten, een redding van de keepster Mariel van de Geer, bal voor de voeten van Wendy Tiemes, kan hierna de voor het doel staande Linda Tiemes inspelen, die vervolgens inschiet,

39e minuut 8-0: Wendy Tiemes op midden in balbezit komend, gaat alleen door en met een fraaie slalom links-rechts-links de Counters verdediging omspelend en dan met links mooi inschietend. Verder worden nog enkele kansen aan beide zijden gezien, goed keeperswerk van Mariel van de Geer en Jantien van Wanrooij, respectievelijk The Counters en Gelre stonden verdere doelpunten in de weg. Dit betekende tevens de eindstand.

wedstrijd FC Gelre - The Counters
Locatie: het Koningin Beatrixcentrum te Wehl
aanvang: 20.45 uur.

Spelerslijst FC Gelre: Jantien van Wanrooij (keepster), Celine Ewes, Anke Kaal, Larissa Bijmolt, Linda Tiemes, Salina de Kok, Wieke Wassink, Naomi Toussaint, Wendy Tiemes en Frederique Smit. Coach: Joop Koers.

Spelerslijst The Counters: Mariel van de Geer, Maureen Koster, Melanie Snoeijink, Patricia Loman, Marjolein Sturop, Gemma van Vliet, Leila Bessais, Paulien van Vliet en Ruth Sneep. Coaches: Co Vredenburg en Erwin Stevens.