A+ R A-
Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 14 | Topklasse 2011-2012

Reiger Boys 1 - Be Quick'28 1
1 0
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 25 februari 2012
Aanvangstijd: 13:45 u


Gebeurtenissen

geel

doelpunt


     Samenvatting

    Verslag van Reiger Boys
    Door Hans Spaander

    HEERHUGOWAARD – De vrouwen van Reiger Boys hebben hun thuiswedstrijd tegen Be Quick’28 uit Zwolle met 1-0 gewonnen. Het was geen wedstrijd met sprankelend voetbal. Aan beide kanten ging er veel mis. De zwaar bevochten winst was voornamelijk het resultaat van een tomeloze inzet van het gehele thuisteam. Vlak voor rust kwam Reiger Boys op voorsprong. Uit een corner van Stefanie Gorter kopte Bonnie Smit de 1-0 binnen.

    Twee minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Kluft had Reiger Boys al op voorsprong kunnen komen. Een schot van Stefanie Gorter ketste echter via de paal het veld weer in. In de elfde minuut hadden zowel Gorter als Bonnie Smit van dichtbij de mogelijkheid om te scoren; keepster Maxime Welten wist de bal tot corner te verwerken. Halfweg de eerste helft kopte Bonnie Smit de bal, uit een voorzet op maat van Sue-Ranie Hok-A-Hin, in de handen van keepster Welten. Kort daarna volgde de eerste kans voor de bezoekers. Jennieke van de Pol liep goed in op een dieptepass en kwam vrij voor keepster Jesca Willemsen. Haar inzet ging echter voorlangs het doel. In de 33e minuut werd een vrije trap binnen het 16-meter gebied toegekend door scheidsrechter Kluft. Stefanie Gorter had pech en joeg de bal helaas over het Be Quick’28-doel. Uit een vrije trap van Angenita Lemstra net buiten het 16-meter gebied werd de bal door keepster Willemsen over de lat getild. Kort daarop viel het doelpunt voor de thuisploeg. Uit een corner van Stefanie Gorter kopte Bonnie Smit de 1-0 binnen. Op slag van rust brak Sabine van Velde door. Keepster Willemsen, in samenwerking met Aaike Verschoor, wisten haar het scoren te beletten.

    Na rust werd de wedstrijd rommelig en begon te lijken op een flipperkast. Aan beide kanten mislukten combinaties, die dan telkens bij de tegenpartij terecht kwamen. De vier gele kaarten werden eerlijk verdeeld tussen beide teams. Reële kansen ontstonden pas in blessuretijd. De eerste was voor Be Quick’28.  Jennieke van de Pol knalde de bal rakelings naast. Daarna was het Dominique Verwei, die, vrij voor keepster Welten, deze niet wist te verschalken. Een identieke situatie ondervond kort  daarna de net ingevallen Latoya Mitchell. In de 100e minuut scoorde Be Quick’28 de gelijkmaker. Dit doelpunt werd echter afgewezen wegens buitenspel.


    Statistiek

    Reiger Boys – Be Quick’28  1-0 (1-0) 43e Bonnie Smit 1-0
    Scheidsrechter M. Kluft, geassisteerd door Alexander Bos (BQ) en Ruud Verschoor (RB).
    Kaarten geel: 55e Jennieke van de Pol (BQ), 71e Stefanie Gorter (RB), 84e Valerie Seinen (BQ) en 85e  Sharon Kok (RB)

    Opstellingen
    REIGER BOYS:
    Jesca Willemsen (k), Stephanie Buitendam, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Monique van der Rijst, Jaimy Visser, Sue-Ranie Hok-A-Hin ( 81e  Dominique Verwei), Tessa Oud, Bonnie Smit, Stefanie Gorter, Sharon Kok ( 89e Latoya Mitchell).

    BE QUICK`28:
    Maxime Welten (k), Jirre den Biesen (45e Daniek Pluim), Charissa Burgwal, Linda Bunt, Chelsea Disseldorp, Lianne Bouwmeester, Angenita Lemstra, Valerie Seinen, Jennieke van der Pol, Sabine van Velde ( 77e Anouk Bourgonje), Ellen Marissink.