Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - SV Lake Valley | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FSG/Gezien.nl - SV Lake Valley
4 7

Wedstrijddatum: vrijdag, 19 april 2013
Aanvangstijd: 18:00 u

FSG weet harde Limburgse derby niet te winnen
Door Petra van Zandvoort

Vrijdagavond 19 april speelde FSG de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de Stadssporthal in Sittard. Op het programma stond de enige Limburgse derby van de Eredivisie Zaalvoetbal: de wedstrijd tegen SV Lake Valley uit Venray. Het onderlinge resultaat was dit seizoen tot nu toe gelijk. Lake Valley won haar thuiswedstrijd in de competitie. FSG was de baas in het KNVB Bekertoernooi. Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot van de ranglijst en spelen dan ook vooral om de eer.

FSG start met Charlotte Schings, Shirley Kocacinar, Annika Pluymen en Mayke Ploemen op het veld. Het doel wordt verdedigd door Marloes van der Vlugt. FSG gaat goed van start. Charlotte, die ondanks haar jeugdige leeftijd inmiddels tot de routiniers van FSG mag worden gerekend, zet al in de eerste minuut een uitstekende aanval op met Annika. Shirley kan de voorzet helaas niet in het doel werken om daarmee op een hele snelle voorsprong te komen. Direct daarna weet Mayke een solo niet te bekronen met een doelpunt. In de derde minuut is het wel raak. Charlotte geeft de bal voor op Mayke die handig de keeper uitspeelt en vervolgens de vrijstaande Shirley bedient: 1-0. Lang kan FSG niet van de voorsprong genieten, want nog in dezelfde minuut weet Jessie Philipsen FSG-keepster Marloes bij de eerste paal te verschalken. In de minuten die volgen heeft FSG het beste van het spel. Shirley, Charlotte en Annika krijgen meerdere uitgelezen kansen op de 2-1 voorsprong, maar weten deze niet te verzilveren. Lake Valley neemt dan het heft wat meer in handen en komt verschillende malen zeer gevaarlijk voor het FSG-doel. In de twaalfde minuut laat Lori Peeters Marloes kansloos, wanneer zij de bal aan de zijkant krijgt aangespeeld en kruislings hoog inschiet: 1-2 Vlak daarna krijgt Lori een levensgrote kans om de voorsprong te vergroten, maar zij werkt de bal voor open doel naast. Ook Lake Valley mag niet lang van de voorsprong genieten, want in de tegenstoot schiet Shirley de gelijkmaker onverbiddelijk in. Beide ploegen willen absoluut niet verliezen en dat resulteert in een harde wedstrijd met veel overtredingen. FSG gaat mee in het fysieke spel van Lake Valley en komt daardoor niet aan het eigen spel toe.

De beginfase van de tweede helft laat een zelfde spelbeeld zien met kansen en overtredingen voor beide teams. In de tweede minuut komt Lake Valley opnieuw op voorsprong wanneer Beau Neelissen niet wordt verdedigd en de bal eenvoudig kan inschieten. Twee minuten daarna trekt Charlotte de stand weer gelijk wanneer zij zelf de bal verovert en de sterk keepende Linsey Philipsen ditmaal wel weet te passeren. FSG heeft dan weer enige tijd het beste van het spel, maar weet een handvol kansen opnieuw niet te verzilveren tot Jiska Theunissen in de elfde minuut met een vrije trap de 4-3 op het scorebord noteert. Ook in de tweede helft heeft FSG veel moeite met het fysieke spel van Lake Valley; dat op de grens speelt. De scheidsrechters laten veel toe, wat in het nadeel is van de technische Sittardse vrouwen. FSG komt voetballend moeilijk onder de druk van Lake Valley uit en zo weet het team uit Venray binnen drie minuten een 4-3 achterstand om te buigen in een 4-6 voorsprong. Doelpuntenmakers zijn Ilse Hennen, Jessie Philipsen en Beau Nelissen. In een tumultueuze slotfase werkt Lori Peeters een tienmeter-trap hoog over het Sittardse doel en brengt Beau Neelissen haar doelpuntenproductie op drie (4-7). Aan Sittardse kant wordt Jiska een goede kans ontnomen wanneer zij in het strafschopgebied door twee speelsters van Lake Valley wordt gesandwicht. Keepster Marloes komt in een duel om de bal hard ten val en speelt de wedstrijd geblesseerd uit.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. FSG gaat dan naar Koog aan de Zaan voor de uitwedstrijd tegen de Counters. Lake Valley ontvangt in Venray het Amsterdamse Zuidoost United.

03’ 1-0 Kocacinar
03’ 1-1 Jessie Philipsen
12’ 1-2 Peeters
14’ 2-2 Kocacinar
22’ 2-3 Neelissen
24’ 3-3 Schings
31’ 4-3 Theunissen
33’ 4-4 Hennen
34’ 4-5 Jessie Philipsen
35’ 4-6 Neelissen
38’ 4-7 Neelissen