A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - PEC Zwolle | Ronde 22 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

Ajax - PEC Zwolle
3 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 april 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Ajax Vrouwen slaan pas na rust slag tegen PEC

Bron tekst www.ajax.nl

 

De Ajax Vrouwen sloegen pas na rust hun slag tegen PEC Zwolle. Op sportcomplex de Toekomst was desondanks sprake van een sportief zorgeloze vrijdagavond. Na een doelpuntloze eerste helft loodsten Eshly Bakker, Tessel Middag en Chantal de Ridder Ajax alsnog naar een solide 3-0-zege.

 

Aan het duel in de Eredivisie voor Vrouwen ging een minuut stilte vooraf voor het overleden clubicoon Johan Cruijff. De Ajax Vrouwen speelden het thuisduel bovendien met rouwbanden. Dit weekend staan ook alle duels in het betaald voetbal vooraf in het teken van de grootste Nederlandse voetballer ooit. 

De Ajax Vrouwen waren een avond lang oppermachtig tegen de Zwollenaren.

 

De Amsterdamse doelvrouw Elixabete Sarasola kreeg in totaal slechts vier ballen te verwerken. ,,Ze hield de nul en vond het wel prima zo’’, grapte Ajax Vrouwentrainer Ed Engelkes na afloop. Ook de trainer kon vanaf de bank rustig wachten op de Ajax-treffers. Engelkes: ,,We spelen om te winnen. Dus als er dan enige tijd niet wordt gescoord, blijft het spannend.’’

 

Het duurde na rust niet lang voordat Eshly Bakker haar ploeg aan een voorsprong hielp. ,,Na de voorzet van Marlous Pieëte maakte Marjolijn van den Bighelaar met haar loopactie uitstekend ruimte voor Eshly’’, complimenteerde Engelkes de voorbereiders van de openingstreffer. Twee minuten later verdubbelde Tessel Middag de marge door toe te slaan uit een corner. ,,Ook dat was een prima goal’’, had de trainer gezien. Van enige spanning, als daar vrijdag al serieus sprake van was, was bij die 2-0-tussenstand allang geen sprake meer.

 

Beslist
Nog geen tien minuten later was het competitieduel definitief beslist. Chantal de Ridder tekende voor de 3-0. Al was het na afloop de vraag of de inzet van Desiree van Lunteren de doellijn niet al was gepasseerd voordat De Ridder het laatste tikje gaf. ,,Het gaat om de teamprestatie’’, besloot Engelkes. ,,Die was vanavond goed. Ik ben heel tevreden over ons spel en de goals. Zwolle heeft niks kunnen doen; zij konden slechts hopen op een counter. Wij hebben niks weggegeven. Ik kan prima leven met deze uitslag.’’

 

Met de zege behouden de Ajacieden een comfortabele voorsprong van vijf punten op titelconcurrent PSV. De Eindhovenaren versloegen dezelfde avond Telstar: 3-1. FC Twente kwam niet in actie en speelde tot nu toe een wedstrijd minder dan Ajax en PSV. De Tukkers kunnen in punten naast de Brabanders komen. Vijf competitiewedstrijden scheiden de Ajacieden nog van de titel in de Eredivsie voor Vrouwen. Naast de titelstrijd zijn de Ajax Vrouwen ook nog altijd actief in het bekertoernooi.


 

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Van Lunteren, Koster, Van Dongen; Zeeman (60. Van der Most), Middag, Oudemast (65. Pieëte), Kaagman; Versteegt (65. De Ridder), Bakker, Van den Bighelaar.