Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - RKTSV | Ronde 11 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 19 november 2011

geel

Verslag door Ste.Do.Co.
Jan Koppenol

Kop: Ste.Do.Co. andermaal puntloos

Onder ideale voetbalomstandigheden schotelden Ste.Do.Co. en RKTSV de toeschouwers een aantrekkelijk duel voor. Op de ranglijst neemt RKTSV de toppositie in, terwijl Ste.Do.Co. knokt om degradatie te voorkomen, maar van een klassenverschil tussen beide teams was in de boeiende eerste helft niet veel te merken. Ste.Do.Co. hanteerde een enigszins behoudende tactiek, maar het lichte overwicht van RKTSV leidde nauwelijks tot grote kansen en de Ste.Do.Co. aanvallers kregen soms flink wat ruimte om af en toe ook voor het Kerkradense doel op te duiken. Zo golfde het duel op en neer,m met kleine kansjes voor beide partijen, tot de 37e minuut, toen keeper Sharon Schoonderbeek met een mooie trap Sanne Brand wist vrij te spelen. Zij bediende de in een uitstekende vorm verkerende Danielle Vermeulen op maat en die wist met deze kans uitstekend raad: 1-0.
Met deze verrassende stand werd de rust bereikt.

In de rust zal coach Ronald van Bakel RKTSV zijn ploeg hebben geïnspireerd om het anders te gaan aanpakken en dat was niet aan dovemansoren gericht. Fanatiek vertrokken de Limburgers uit de startblokken en in de 48e minuut moest de Ste.Do.Co. verdediging onreglementair aan de noodrem trekken. De penalty die hiervan het gevolg was, werd door Sanne Schoenmakers onhoudbaar ingeschoten. Maar zoals wel vaker dit seizoen, toonde Ste.Do.Co. veerkracht en twee minuten later scoorde de kleinste speler van het veld, Denise van Gessel, met een fantastische kopbal de 2-1.

Helaas voor Ste.Do.Co. liet RKTSV zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en ging onverdroten op zoek naar het Hoornaarse doel en in de 60e minuut scoorde Vera Wanrooy de verdiende gelijkmaker.
Ste.Do.Co. kon nu niet meer de kracht opbrengen om opnieuw terug te slaan. Erger nog, de energie die gebruikt was om RKTSV een uur lang tegen te houden, had zoveel van de krachten gevergd, dat de ploeg er niet meer in slaagde doeltreffend tegen RKTSV op te treden. Vlot combinerend kreeg RKTSV  nog een aantal kansen en Sanne Schoenmakers wist in de 69e minuut na een mooie combinatie de 2-3 te scoren en wat coach Janny Timisela ook nog probeerde, o.a. met het inbrengen van verse krachten, het mocht allemaal niet meer baten; het bleef 2-3.

Verslag RKTSV
Door Jos Butink

RKTSV pakt weer koppositie
De dames van RKTSV waren er op gebrand de nederlaag van verleden week met een overwinning te verweken. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Stedoco en waren de betere kansen voor de Kerkraadse dames. Met name de Hoornaarse doelvrouwe Sharon Schoonderbeek onderscheidde zich de eerste helft. Zo kon ze een vrije trap van Vera Wanrooy nog tot corner verwerken, werd een doelpunt van Sanne Schoenmakers door haar goed uitkomen voorkomen en tikte ze een vrije trap van Shirley Kokacinar via de lat over.  Stedoco beperkte zich tot countervoetbal welk  in de meeste gevallen een gemakkelijke prooi waren voor de verdedigsters van RKTSV. Toch kwam Stedoco in de 37e minuut bij hun eerste echte kans vanuit zo’n counter op 1-0 door Daniëlle Vermeulen.

Ook na de rust deelde de dames van Terwinselen de lakens uit. Eerst raakte Gwen Kuijer in de 47e minuut de paal en schoot Lianne Esseling de terug springende bal net voorlangs. In de 48e minuut kon Sanne schoenmakers alleen gestopt worden door een tackle van achteren in het strafschopgebied. Zij zelf scoorde vanaf de elf meter de 1-1. Toch wist Stedoco 2 minuten later weer op voorsprong te komen door Denise van Gessel uit een perfect genomen corner. RKTSV liet zich ook hierdoor niet uit het veld slaan.

In de 60e minuut viel dan ook de gelijkmaker. Sharona Demandt werd op maat bediend en scoorde de 2-2. 8 minuten later was het weer raak. Uit een voorzet van Sharona Demandt, die weer ouderwets op dreef was, kopte Sanne Schoenmakers raak 2-3.  Stedoco stroopte na dit doelpunt nogmaals hun mouwen op en bleven tot de laatste minuut vechten voor een beter resultaat.  Dat de zeer goed ingevallen Liv Aerts in de 84e minuut nog de laat raakte, was achteraf alleen maar voor de statistieken. Door het onverwachte verlies van Saestem staat RKTSV weer alleen aan kop en zijn ze op de helft van de competitie dus “Herbstmeister” en staat Stedoco op de laatste plaats, waar ze gezien hun inzet en voetballende vermogen niet thuis horen.

Locatie: Sportcomplex Ste.Do.Co.