Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - FC Gelre | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Nieuweboer en Gelre delen de punten

Van af de aftrap een fel spelend Architektenburo Nieuweboer die nog iets te goed maken hadden na twee nederlagen. Dit resulteerde al in de tweede minuur tot de 1-0 van Eline Keet. Nieuweboer drukte door en in de vierde minuut was het Josiene  Hilverda die na een mooie aanval doel trof: 2-0. Architektenburo Nieuweboer wilde meer en bleef de aanval zoeken, maar een slordig gespeelde bal werd door Wendy Tiemes namens Gelre keurig onderbroken en even zo goed afgerond: 2-1.

Nieuweboer moest zich herpakken maar dat lukte niet. Gelre bleef komen en het was aan keepster Joyce Wouters te danken dat het niet in de zelfde minuut al 2-2 werd. Een tegendoelpunt kon niet uitblijven en na een fout achterin was het Anke Kaal die namens Gelre de 2-2 liet aantekenen. Het spel bleef heen en weer gaan,maar het was wederom Wendy Tiemes die in de twaalfde minuut 2-3 maakte uit een hele snelle counter.

De ruststand was dus 2-3.

Na de rust was het B.N. die het spel weer maakte, het was aan keepster Jantien Wanrooy van Gelre te danken dat Nieuweboer niet op gelijke hoogte kwam. En wat Nieuweboer niet lukte deed Gelre wel in de 22e minuut scoorde Linda Tiemes de 2-4. De vrouwen uit Wervershoof lieten dit niet op zich zitten en zochten  de aanval, de ene aanval na de ander werd door keepster Jantien Wanrooy tegengehouden. Maar het was Eline Keet die in de 24e minuut met haar rechter been haar 2e treffer en de 3-4 maakte. Even later kreeg Eline Keet voor het vasthouden van een Gelre speelster de gele kaart. Door deze overtreding weerhield Eline Keet Gelre van een zekere 3-5 voorsprong. Nieuweboer bleef het betere van het spel houden, maar paal, lat en de uitstekend keepster hielden tot de 30 minuut de 3-4 op het scorebord.

Het was Rebecca Meijers die vanaf rechts heel koel uit een moeilijke hoek de 4-4 maakte. Er had zelfs nog winst voor Arch.B.Nieuweboer in gezeten als het schot van Mieke Bos niet via de keepster en de paal uit ging. Maar gezien de gehele wedstrijd gezien,was deze gelijke stand wel iets waar iedereen vrede mee had .De scheidsrechters konden terug zien op een goede wedstrijd.

Locatie: Sporthal De Dars te Wervershoof

Scheidsrechters de hr. R.Mooy-M.J.Link en A.J.W.van Son.

Architecten Bureau Nieuweboer: ,Joyce Wouters. Ilse Kafoe  ,Manon Koomen. Mieke Bos, Josiene Hilverda(1) ,Catja Suurmeijer ,Rebecca Meijers(1) en Eline Keet(2). Coach Jan de Vries en teambegeleider Pe Kuin

FC Gelre: Jantien Wanrooy, Linda Tiemes(1) ,Wendy Tiemes(2), Frederique Smit, Marylin Hup, Barbara, Roemeon  ,Anke Kaal(1), Larissa Bijmolt en Celine Ewes  Coach,Joop Koers