Wedstrijdverslag: Saestum 1 - Fortuna W. 1 | Ronde 1 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 september 2011

doelpunt

Verslag Fortuna Wormerveer
    Door Jan Koopman

Op de tribune was het reeds 29 °C, hoe hoog zou de temperatuur wel niet wezen op het snikhete kunstgras van Saestum. Dat het hoog zou zijn zou wel blijken, bij ons hadden vooral Roxanne en Marloes er last van.

De wedstrijd begon als een gelijk opgaande strijd waar nog niet veel van te zeggen viel. Echter in de 13e minuut kreeg Saestum een corner, die simpel ingetikt kon worden, 1-0. Dit was toch wel een domper, waar ook de Fortuna-aanhang niet op gerekend had. Het werd echter nog erger, na 20 minuten een knappe aanval van Saestum, waarbij het schot van de rand van het strafschopgebied op de lat belande. Fortuna kon de bal niet wegkrijgen en door niet goed dekken kwam de bal bij de linksbuiten, die gelijk alleen voor marieke stond, 2-0.

Na 25 min. werd Stephanie gewisseld voor Naomi. Hierdoor kon Fortuna wat meer druk naar voren uitoefenen. Het resulteerde gelijk erna in een schot van Dolly, wat echter te slap ingeschoten was, jammer, dit was een goede kans. Vlak daarna een hoekschop genomen door Dionne, de bal komt bij Gaby, die op nog geen 2 meter van de keepster keihard in haar handen schiet, die had moeten zitten. Dan zou het misschien een andere wedstrijd zijn geworden, al weet je dat natuurlijk nooit.

Vlak daarna een diepe bal op Rox, die alleen op de keepster van Saestum lijk af te gaan, helaas vlagt de vlagger onterecht. Hij weet natuurlijk ook wel dat het geen buitenspel is, maar dat zal hem een worst zijn, de scheidsrechter trapt erin.

Voor rust nog een vrije schop voor Fortuna, die door Dionne te makkelijk achter wordt geschoten en een schot van Saestum, dat net over gaat.

Na de rust Rebecca in de ploeg voor Marloes.
    In de 50e minuut was het gedaan, een diepe bal over links. Die goed voor gegeven wordt en simpel ingetikt wordt. Zo moet voetbal gespeeld worden, simpel en snel. 3-0.
    In de 52e minuut komt Sheryl er voor Dionne in. Gelijk een schitterende aanval van Saestum, waarbij van dichtbij de kopbal op geweldige wijze door Marieke uit het doel wordt gewerkt. De hoekschop leverde vervolgens niks op voor Saestum.
    Nog eenmaal Fortuna, een knappe diepe bal van Rox op Sheryl, die helaas net naast schoot.
    Nogmaals Saestum, die de rechtsvoor vrij voor Marieke speelde, deze bleef kalm en omspeelde onze keepster, 4-0. Dit was tevens de eindstand.

Een slecht begin voor onze ladies. Volgende verwachten we een fris en gedreven Fortuna te zien dat gaat voor de 3 punten.