Wedstrijdverslag: Saestum 1 - Reiger Boys 1 | Ronde 17 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 maart 2012
Aanvangstijd: 13:30 u

Reiger Boys
Door Hans Spaander

ZEIST – De vrouwen van Reiger Boys hebben hun uitwedstrijd tegen Saestum in Zeist met 3-1 verloren. Reiger Boys startte goed en kwam binnen vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong  werd, zij het af en toe met hangen en wurgen, tot de zevenenzeventigste minuut vastgehouden. Na het inbrengen van de FC Utrecht-stagaires Sabine Verheul en Danique van Zadelhoff ging het mis voor het team uit Heerhugowaard. De combinaties bij Saestum werden beter uitgevoerd en werden veel gevaarlijker, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 3-1 winst voor de thuisploeg. Een extra tegenvaller voor trainer Arnold de Block was het niet kunnen meespelen van Bouchra Moudou. Haar vlucht vanuit Marokko was helaas zodanig vertraagd, zodat ze niet op  tijd in Nederland kon zijn. Ze was geselecteerd voor het Marokkaans nationale dameselftal.

Vijf minuten na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Nico Vergeer kwam Reiger Boys op voorsprong. Latoya Mitchell kwam vrij op rechts, haar boogbal, bedoeld als voorzet, werd verkeerd ingeschat door Saestum-keepster Renate Verhoeven. De bal verdween via haar handen in het doel (0-1). Direct daarna pakte de thuisploeg het initiatief.  De meeste aanvallen van de thuisploeg konden door de Reiger Boys-achterhoede goed worden gepareerd. Echt gevaarlijk was het attent op een dieptepass doorlopen van  Frederique Bonink; keepster Jesca Willemsen was gelukkig  een fractie eerder bij de bal om verder onheil te voorkomen. Vlak voor rust kwam Corian van der Steen oog in oog met keepster Willemsen. Haar inzet werd door laatstgenoemde ternauwernood tot corner verwerkt.

Na rust waren de eerste aanvallen voor Reiger Boys. Een voorzet van Bonnie Smit werd net gemist door Latoya Mitchell. Kort daarna verscheen Bonnie Smit vrij voor keepster Verhoeven, die echter niet wenste te capituleren. Daarna was de thuisploeg weer heer en meester op het veld. Uit vrije trappen van net buiten het zestien meter gebied wist keepster Willemsen diverse keren de bal te stoppen of  tot corner te verwerken. Eénmaal geholpen door Stefanie Buitendam, die via haar hoofd een zeker doelpunt voorkwam, maar daardoor wel even van de wereld was.
In de 77e minuut was het echter wel raak voor de thuisploeg. Een onachtzaamheid in de Reiger Boys-achterhoede bracht de bal bij de immer gevaarlijke Frederique Bonink, die van dichtbij de 1-1 kon verzilveren. Elf minuten later kon Tula de Wit uit een corner snoeihard uithalen en de 2-1 aantekenen. Twee minuten in blessuretijd wist Bonink met een slimme pass Anne Maquire in stelling te brengen, die vervolgens de eindstand op 3-1 bepaalde.

Karakteristieken:

Locatie: Sportpark Saestum te Zeist

Scheidsrechter Nico Vergeer, geassisteerd door M. van Helmondt (Saestum) en Ruud Verschoor (RB).

Kaarten: geen

Saestum: Renate Verhoeven (k), Clara van Ardenne, Eva de Jong, Pia Haitsma (68e  Sabine Verheul),  Maureen van Iwaarden, Corian van der Steen, Nadia van Beerschoten (72e  Danique van Zadelhoff),
Tula de Wit, Anne Maguire, Frederique Bonink (a), Franca van de Kuilen.

Reiger Boys: Jesca Willemsen (k), Stephanie Buitendam, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Jaimy Visser, Monique van der Rijst, Sue-Ranie Hok-A-Hin, Dominique Verweij (89e  Cynthia Kootker),  Bonnie Smit, Stefanie Gorter, Latoya Mitchell (79e  Marieke Plekker).