Wedstrijdverslag: The Counters - FC Plubos | Ronde 18 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Eke Wardenaar

Vrijdag 1 maart 2012 was het zover; The Counters vs FC Plubos.
Voorafgaand aan dit seizoen in de eredivisie was het voor The Counters dames duidelijk dat er wedstrijden zijn die zij mogen winnen en wedstrijden zijn die wij moeten winnen. Het laatste was het geval vrijdagavond, we moeten winnen. Na de warming-up de bespreking in de kleedkamer. Iedereen was het eens, druk zetten, erboven op zitten en geen verslapping in onze concentratie.

Aftrap; FC Plubos zette direct druk maar The Counters boden hier goed weerstand tegen. Nadat de spanningen van het beginnen aan de wedstrijd eruit waren, lieten The Counters dames hun tanden zien en namen het roer geheel over. Goed opgebouwde aanvallen resulteerde al gauw in sterke combinaties: een schot op doel van Melanie Snoeijink, helaas viel de bal voor haar verkeerde been waardoor er minder kracht in haar schot zat. Ook de zusters van Vliet konden elkaar goed vinden.

Het was voelbaar en zichtbaar dat The Counters dames meer overwicht hadden dan FC Plubos echter bij vlagen van verslapping van de concentratie kon ook FC Plubos gevaarlijk zijn met schoten op doel. Gelukkig kunnen The Counters zoals altijd rekenen op alerte keepster Mariël van de Geer. Het druk zetten en de snelle omschakeling van The Counters resulteerde in de 9e  minuut tot een fraaie combinatie tussen Leila Bessais en Caroline Sturop. Leila Bessais hield goed het overzicht en wist Caroline Sturop te bereiken bij de tweede paal: 1-0.

Er was ontlading en The Counters waren gretig in hun spel. FC Plubos vocht goed terug en creëerde nog altijd goede kansen voor zichzelf. Nog geen minuten later was het Gemma van Vliet met een individuele actie langs de rechter zijlijn die de bal hard in de korte hoek schoot: 2-0. Het spel, de combinaties, de wilskracht zag er goed uit bij de dames van The Counters, echter de dames van FC Plubos hadden de hoop nog lang niet opgegeven en waren zoekende naar kansen. Door een te zachte passing konden de dames van FC Plubos de bal onderscheppen: 2-1.

Na de rust waren The Counters zoekende in hun spel maar zorgde nog altijd voor goede kansen. The Counters waren aan het vechten voor dominantie in het spel maar dit glipte steeds meer weg. De dames van FC Plubos waren met een andere mentaliteit de kleedkamers uitgekomen en waren niet van plan te verliezen vandaag, kortom de spanning bouwde zich op.

Toen zichtbaar was dat The Counters niet meer allemaal met de koppen één kant op stonden, vroeg coach Co Vredenburg een time-out aan. Na de time-out voetbalde The Counters dames alert en zaten er bovenop. FC Plubos liet zich hierdoor niet afschrikken en hielden zich vast aan hun eigen spel. FC Plubos had nog hoop en was vol in de aanval. Ondanks dat de dames van The Counters elkaar bleven zoeken en bij vlagen goede acties hadden op de helft van de tegenpartij, had FC Plubos nu het overwicht en creëerde de meeste kansen voor zichzelf en niet zonder resultaat. In de 14e minuut van de tweede helft maakt FC Plubos de 2-2. Ook vlak hierna heeft FC Plubos nog grote kansen waaronder een actie langs de linker kant: 2-3.

Deze laatste goal was voor The Counters een genadeslag. Tot op de laatste momenten in de wedstrijd hebben The Counters kansen gecreëerd, Leila Bessais had in de laatste minuut nog een schot op de paal. Helaas hebben wij de overwinning niet binnen kunnen slepen en dit komt niet vanwege het spel maar door onze mentaliteit. Wij waren qua voetbal het betere team vrijdagavond maar hebben de wedstrijd in de tweede helft op mentaal vlak verloren.

Verslag van FC Plubos
Door Marianne Pluijmers

Plubos behoudt 8e plek door winst op The Counters

Een wedstrijd tussen de nr 8 en nr 10 van de ranglijst. Bij verlies zou Plubos, die het zonder Amy Visser moest doen, door the Counters gepasseerd worden. Een spannende wedstrijd waar Plubos na een 2-0 achterstand toch als winnaar uit de bus kwam.

Na een moeilijke start stabiliseerde Plubos zich en kreeg kansen. Mirjam van Dijk kwam meerdere malen alleen voor de keeper maar trof geen doel. Ook schoten van Bianca Webeling en Chantal Pluijmers werden gekeerd door de uitstekend keepende Mariël van de Geer. De thuisploeg profiteerde na 10 minuten wel goed van een foutief opgezette aanval en opende de score. Binnen de minuut breidde ze de stand uit door een verrassend schot vanaf de zijlijn (0-2). Een grote domper voor Plubos die het betere van het spel had en hier zeker geen punten kon laten liggen om uit degradatiezone te blijven.

Brigitte Pluijmers kwam meerder keren gevaarlijk door maar vond ook de keepster op haar weg. Toen zij wederom aanlegde voor een schot, geheel vrij voor doel vlak buiten de cirkel, werd haar standbeen finaal onder haar vandaan getrapt. Een vrije trap volgde maar een ieder was ontsteld dat een kaart uitbleef wat veel commotie te weeg bracht. Gelukkig scoorde snel daarop Bianca Webeling uit een uitgespeelde combinatie met Brigitte. De jacht op de gelijkmaker voor rust had nog geen positief gevolg zodat met 1-2 de kleedkamers werden opgezocht.

Coach Ron Admiraal was furieus op zijn speelsters. Dit mocht niet gebeuren. Een agressief Plubos ging er vol tegenaan in de tweede helft, wat naast kansen ook resulteerde in counters waarbij Nanouk Groentjes goed haar doel schoon hield. Het was echter overwegend Plubos wat de klok sloeg waarbij met name Brigitte en Mirjam de gelijkmaker op hun schoen hadden. Uiteindelijk was het Mirjam die na een lange individuele actie vanuit de draai de bal in de lange hoek legde, 2-2. Brigitte speelde zichzelf vrij en zag Deborah Cordes opkomen op de andere kant. De schitterende pass bereikte Deborah die prima afronde en daarmee de winnende treffer maakte. Omdat de bevrijdende goal uitbleef werd de laatste minuut nog uitermate spannend. Gelukkig voor Plubos bleef de stand 2-3.