Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Fortuna W. 1 | Ronde 4 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 24 september 2011
Aanvangstijd: 10:00 u

Verslag ATC'65
    Bron tekst Website FC Twente

Eerste zege beloftenteam
    ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen boekte zaterdagmiddag de eerste zege van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer zorgde Tashira Renfurm al vroeg voor de 1-0. Via doelpunten van Blakely Mattern en Judith Westervelt werd het uiteindelijk 3-0 voor FC Twente.

Trainer Arjan Veurink kon na afloop niet anders concluderen dan dat zijn ploeg een verdiende overwinning had geboekt. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld waarin we de bovenliggende partij waren. Naast de drie doelpunten hebben we nog een aantal zeer grote kansen gecreëerd, waardoor de score nog hoger uit had kunnen vallen.”

Vroege openingstreffer
    De eerste van die drie doelpunten viel al vroeg in de wedstrijd. Vanuit een vrije trap schoot Tashira Renfurm de bal hard in de kruising en zorgde zo op fraaie wijze voor de 1-0. Na deze vroege openingstreffer pakte de thuisploeg verder het initiatief en creëerde nog een aantal goede kansen. Fortuna Wormerveer kwam vanuit de counter een aantal keer gevaarlijk uit. Bij één van deze tegenaanvallen kregen de Beloften Vrouwen van FC Twente een tegenvaller te verwerken. In een poging om een goal te voorkomen, werd keepster Esther Stronks aan haar hoofd geraakt waardoor zij uit voorzorg naar de kant moest. Evelyn ten Dolle nam haar plaats onder de lat in. De blessure van Stronks bleek achteraf mee te vallen.

Verder uitzakken
    In de tweede helft zag trainer Veurink dat zijn opmerkingen tijdens de rust goed werden opgepikt door de speelsters. “Doordat Fortuna in de eerste helft de linies kort op elkaar hield, heb ik aangegeven dat we wat verder uit moesten zakken. Dat hebben de meiden goed uitgevoerd.”

In die tweede helft kwam ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen niet in de problemen. De ploeg trok de wedstrijd nog verder naar zich toe en creëerde een aantal grote kansen. Dat wierp zijn vruchten af. Zo zorgde Blakely Mattern in de zestigste minuut met een mooie boogbal, vanuit een vrije trap van Tessa Klein Braskamp, voor 2-0. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0. Judith Westervelt werd neergehaald in het strafschopgebied en benutte zelf de strafschop die hiervoor gegeven werd.

Locatie: Trainingscentrum

Opstelling ATC: Stronks (15′ Ten Dolle), Te Winkel, Mattern, Klein Braskamp, Renfurm, Te Hennepe (60′ L. Bosveld), Berends, Munsterman, A. Bosveld (65′ Westervelt), Van Daelen, Mijnheer.