Wedstrijdverslag: FC Plubos - Os Lusitanos | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Plubos maakt het koploper lastig

Plubos heeft zich kranig verweerd in de wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen Os Lusitanos en was zeker niet kansloos. Waar Os een gemiddelde heeft van 8 scores per wedstrijd kwamen ze vanavond niet verder dan 3. Toch gingen de Amsterdamsen met de punten naar huis en versterkte daarmee hun koppositie. Chantal Pluijmers scoorde als enige voor de thuisploeg.

Plubos speelde met een andere tactiek als voorgaande wedstrijden, meer verdedigend vanaf de eigen helft. Dit pakte goed uit. Er werd geconcentreerd en fel verdedigd. Afstandschoten werden geblokkeerd of gepareerd door keepster Nanouk Groentjes. Tot halverwege de eerste helft bleef de 0 op het scorebord. Os vergat enkele goed gecreëerde kansen voor open doel af te maken. Zo schoot Linda Bos in een combinatie met Eline Keet in het zijnet. Daarentegen viel de 0-1 onverwachts. Linda vond Eline in de spits die in een scrimmage raakte met Nanouk Groentjes en Mirjam van Dijk, waarna de bal langzaam stuiterend over de doellijn verdween.
Plubos had zeer veel mazzel toen Os vrijwel zeker zou gaan scoren. De inzet raakte echter binnenkant paal en kaatste vlak voor doel langs terug waarna wonderwel niets  geraakt werd wat hem alsnog over de doellijn had doen verdwijnen. Veel oeh's en aah's waren te horen vanuit het publiek

Aanvallend speelde Plubos ook bij vlagen sterk en kreeg kansen. Zo ontving Bianca Webeling na een interceptie op links de bal die zij perfect op snelheid in enen doorspeelde op de op rechts mee op gekomen Mirjam van Dijk. Een ieder zag haar schot net langs de paal het doel in verdwijnen. Opeens was daar echter de hand van Jesca Willemsen die de inzet naast tikte en vooralsnog de gelijkmaker voorkwam. Deze viel wel begin tweede helft toen Mirjam met een dribbelactie twee speelsters het nakijken gaf en vervolgens Chantal Pluijmers bediende die resoluut binnen schoot.
Het bleef lang een spannende strijd. Plubos bleef compact verdedigen maar raakte aardig vermoeid wat aan de bal passfouten tot gevolg had. Os Lusitanos wist niet goed hoe de verdediging te doordringen  en probeerde het vaak van afstand. Halverwege was het dan toch Linda Bos die Gilanne Louwaars vrij vond die Nanouk verschalkte door hard in het dak van het doel te schieten.
Een aantal minuten later schoot Linda Bos zelf een vrije trap rechtstreeks richting goal. Het harde schot leek nog gestopt te zijn door Nanouk, maar verdween alsnog in de goal.
Plubos ging de laatste minuten vol druk zetten, maar kon aan de stand niets meer veranderen.
Ondanks het verlies verliet Plubos met opgeheven hoofd het veld.

Verslag van Os Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos komt steeds dichterbij de titel!

Vrijdagavond werd het team uit Amsterdam hartelijk ontvangen in Alkmaar. Na het voorstellen van beide teams en de scheidsrechters begon om 21.15 uur de wedstrijd. Os Lusitanos speelt niet makkelijk tegen Plubos, de compacte verdediging van het Alkmaarse team is lastig te doorbreken. Daarnaast is het team ook fysiek sterk, dus er moest slim gespeeld worden. In de eerste helft hielden de Amsterdammers wel druk op de verdediging maar er kwamen geen grote kansen uit. Uiteindelijk was het Eline Keet die het eerste doelpunt scoorde. Hier en daar bleef het stroef lopen bij Os Lusitanos en de rust kwam dan ook op het juiste moment.

In de tweede helft was Os Lusitanos een stuk gretiger en feller. Mooie aanvallen werden opgezet alleen niet afgemaakt. En natuurlijk is iedere fan van Os Lusitanos in de eerste helft van de competitie verwend met mooie en vooral veel goals. Het is nu zaak dat er gewonnen wordt, dus winnen met 1-0 of 3-0 maakt op dit moment niet meer uit. Juist toen Os lekker in de wedstrijd kwam, was daar een uitbraak van Plubos. En vakkundig scoorde Mirjam Bos de gelijkmaker. Het Alkmaarse publiek liet van zich horen. Maar het was toch nog altijd Os Lusitanos die de betere kansen kreeg. Wederom een mooie aanval opgezet door Linda van achteruit. Ze vindt Petra aan de rechterkant en die trekt twee verdedigsters met zich mee. Op het juiste moment vindt zij de vrijstaande Gilanne Louwaars en die schiet cool en beheerst de 2-1 binnen. Vlak voor het einde is het Linda Bos die de eindstand van 1-3 op het scorebord zet.

Toen de meiden gedoucht waren en genoten van een drankje in de kantine kwam het bericht uit Sittard binnen. FSG had gewonnen van de nummer 2 Watervogels. Dat houdt in dat de afstand met Os Lusitanos nu 10 punten bedraagt. Een hele mooie avond voor de koplopers. En als ze deze koers vast blijven houden dan zou over twee weken wel eens een delegatie van KNVB langskomen, met een interessant koffertje! Volgende week een rust week en daarna reist het team af naar Wehl om het daar op te nemen tegen FC Gelre. Vorig jaar waren zij de lachende derde in de race om de eindstrijd.