A+ R A-

Os Lusitanos KAMPIOEN KNVB Beker ZAAL

Vrijdag 25 maart 2016, voor aanvang van de Bekerfinale 1 minuut stilte voor Johan Cruijff. Tot ongeveer 5  minuten voor het einde blijft de strijd zonder doelpunten, dan volgt een succesvolle counter van Os Lusitanos en daaruit valt de 1-0 gescoord door Gilanne Louwaars. Drachtster Boys staat op achterstand, deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar het lukte niet, zelfs een penalty ging er niet in. 

De KNVB Beker is dit seizoen gewonnen door Os Lusitanos, Onze felicitatie gaat uit naar Os Lusitanos.

 

 

 

 

FINALE

FINALE

 

De finale was op vrijdag 25 maart 2016 (Goede vrijdag) in Sporthallen Zuid (Amsterdam) 

 

Datum | Tijd Locatie Wedstrijd Uitslag
25-03-16 | 19:00 Sporthallen Zuid Amsterdam Os Lusitanos en Drachtster Boys 1 - 0

 


 

Zaalvrouwen Drachtster Boys grijpen naast beker

Door Kim Gall (Drachtster Boys)

 

Afgelopen vrijdag stond voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys de eerste wedstrijd om dit seizoen een prijs te winnen op het programma. In Sporthallen Zuid speelde het de KNVB bekerfinale tegen Os Lusitanos uit Amsterdam. Beide ploegen hebben uitgesproken dat ze zowel de beker als de landstitel willen winnen. Os Lusitanos trok met 1-0 aan het langste eind en won de beker.

 

Na een minuut stilte om het leven van Johan Cruijff te herdenken trapte Drachtster Boys af. De eerste kans was voor Os Lusitanos. Jessie Prijs ging in de fout waardoor Eline Keet bijna kon profiteren. Teuny Bosma bracht redding. De eerste kans voor Drachtster Boys was voor Jessie Prijs, na een steekballetjes van Sanne Bijlstra. Zij vond keepster Jantien van der Zijden-Wanrooij op haar weg. Beide teams speelden enigszins gespannen en maakten veel fouten in de opbouw. Brenda Bekkema schoot na een snelle omschakeling op doel. Ook nu bracht de keepster redding.

 

Aan de andere kant kwam Drachster Boys goed weg nadat Marleen Reenders de bal bijna ongelukkig in het eigen doel werkte. Jessie Prijs kopte een verre worp van Teuny Bosma maar net naast. De eerste helft was er niet een van hoogstaand voetbal maar spannend was het wel. Beide teams gaven weinig weg en de 0-0 ruststand was een logisch gevolg.

 

In de tweede helft kwam Drachtster Boys sterk uit de kleedkamer. Het ging beter voetballen en het had meer controle over de wedstrijd. Brenda Bekkema schoot na een goede actie op de paal en even later schoot ze uit de draai maar net naast. Lotte Donath raakte eveneens de paal na een goede actie aan de zijlijn. Drachtster Boys was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en Os Lusitanos beperkte zich tot verdedigen. In de 32e minuut schoot Bernou Hylkema de bal op de handen van Linda Bos die binnen de cirkel stond. De scheidsrechter kende een penalty toe aan Drachtster Boys. Dit was de ideale gelegenheid om op voorsprong te komen. Lotte Donath nam plaats achter de bal. Zij schoot de bal echter niet goed genoeg in, waardoor van der Zijden-Wanrooij redding kon brengen.

 

Even later was er een goede aanval voor Drachtster Boys. Ook nu bleek Jantien van der Zijden-Wanrooij een sta-in-de-weg en stopte het schot van Jessie Prijs. Vijf minuten voor tijd speelde Petra Verbeek, Jessie Prijs uit en speelde Gilanne Louwaars aan in de cirkel. Zij wist van dichtbij Teuny Bosma te passeren; 1-0. Hierna probeerde Drachtster Boys nog een doelpunt te forceren. Het deed dit echter te slordig en maakte daarbij de verkeerde keuzes. Zo verloor het de bekerfinale met het kleinst mogelijke verschil. Het had grote delen van de tweede helft het beste van het spel, maar vergat zichzelf te belonen. Zoals zo vaak in de wetten van het voetbal; “Als je de bal er zelf niet in schiet, dan valt het doelpunt aan de andere kant”.

 

Drachtster Boys moet nu de teleurstelling verwerken en zich richten op het veilig stellen van de play-offs. Het speelt nog drie competitiewedstrijden; Op 1 april speelt het in Amsterdam tegen Zuidoost United, op 8 april speelt het in Noord-Scharwoude tegen hekkensluiter Dansschool Biersteker/Plubos en op 22 april speelt het thuis tegen KTP Nieuw Roden.

 

Selectie Os Lusitanos: Jantien van der Zijden-Wanrooij, Linda Bos, Petra Verbeek, Eline Keet, Jaclyn Leiwakabessy, Manon van den Bogaard, Iris Wagemaker, Dyanne Bito, Gilanne Louwaars, Lindsey Boode.

 

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting, Bernou Hylkema, Brenda Bekkema.

 

 

Videos

 

 

 

Voorbeschouwing

voorbeschouwing

Vanavond vindt in de Sporthallen Zuid te Amsterdam de finale van de KNVB Beker Zaal plaats.Deze KNVB Beker finale is tussen meervoudig Landskampioen OS Lusitanos en Drachtster Boys. Beide teams hebben de KNVB Beker Zaal nog niet weten te winnen. Deze eer ging in de laatste jaren naar v.v. Pernis, en die werd dit seizoen uitgeschakeld door OS Lusitanos.

Wel stonden beide teams eenmaal in de finale van deze beker klik op lees meer voor de voorbeschouwing, KNVB beker winnaars en onderlinge resultaten .


Eerdere finales:

Op 18 april 2014 stond Drachtster Boys voor het eerst in de KNVB Beker finale en ja wel tegenover v.v. Pernis. Zij verloren deze finale met 2-5.

Op 17 mei 2012 stond OS Lusitanos voor het eerst in de bekerfinale tegenover vv Pernis. Zij verloren deze finale met 1-2.

 

Onderlinge resultaten:
In de laatste 5 seizoenen hebben beide teams elkaar tien maal ontmoet. Eenmaal troffen ze elkaar inde play offs in het seizoen 2013-2014.

Van de 11 maal wist Drachtster Boys zesmaal te winnen en OS Lusitanos vier maal, eenmaal werd het een gelijkspel.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

12 februari 2016 Drachtster Boys - Os Lusitanos 2 - 3
30 oktober 2015 Os Lusitanos - Drachtster Boys 1 - 1
06 februari 2015 Os Lusitanos - Drachtster Boys 2 - 4
17 oktober 2014 Drachtster Boys - Os Lusitanos 4 - 2
09 mei 2014 Drachtster Boys - Os Lusitanos 3 - 4
06 december 2013 Os Lusitanos - Drachtster Boys 4 - 5
06 september 2013 Drachtster Boys - Os Lusitanos 3 - 2
19 april 2013 Os Lusitanos - Drachtster Boys 2 - 6
30 september 2011 Os Lusitanos - Drachtster Boys 3 - 1
16 november 2012 Drachtster Boys - Os Lusitanos 0 - 6
10 februari 2012 Drachtster Boys - Os Lusitanos 4 - 2

 

Erelijst:

OS Lusitanos is driemaal op rij Landskampioen geworden van Nederland in de seizoenen: 2012-2013; 2013-2014 en 2014-2015

 

Drachtster Boys bezette in het seizoen 2014-2015 de 1e plaats, maar dat was het 2e seizoen dat de play offs waren ingevoerd. Ze waren dus niet automatisch Kampioen van Nederland, de play offs kwamen er aan te pas. In de play offs verloor Drachtster Boys van FSG/Gezien.NL en OS Lusitanos won van v.v. Pernis. In het onderlinge duel tussen FSG en OSL won OSL en zodoende schreven zij hun 3e landstitel op rij.

 

Teams
Zoals je dus kan lezen, zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Drachtster Boys aast op eremetaal en OS Lusitanos zou graag naast die schaal ook weleens de beker op hun conto willen bijschrijven.

 

Klik hier voor de teaminformaties.

 

OS Lusitanos staat onder leiding van Karin Beverwijk.

 

Drachtster Boys staat onder leiding van Symen Abe Hoekstra

 

 

 

 

Winnaars KNVB Beker

KNVB BEKER WINNAARS

 

VV Pernis won de KNVB Beker Zaal dus driemaal, eenmaal FC Gelre en tweemaal wist ZVV Roerdalen deze cup te pakken.
Klik op de wedstrijd hieronder dan krijg je het verslag van de toenmalige bekerfinale.

 

2015-2016 - OS Lusitanos - Drachtster Boys (1-0)

2014-2015 - v.v. Pernis - Zuidoost United (5-2)

2013-2014 - Drachtster Boys - v.v. Pernis (2-5)

2012-2013 - v.v. Pernis - FC Gelre (2-6)

2011-2012 - OS Lusitanos - v.v. Pernis (1-2)

2010-2011 - Watervogels - zvv Roerdalen (2-3)

2009-2010 - OACN Boys - zvv Roerdalen (0-5)

 

v.v. Pernis KNVB Bekerwinnaar 2014-2015 

 

 

Nieuws

VERVOLG

 

05-02-2015: 1/2 Finales Zaal KNVB Beker
Vrijdagavond werden de halve finales gespeeld. Os Lusitanos won haar wedstrijd met 6-0 van Hovocubo. KTP Nieuw Roden tegen Drachtster Boys (DFT) eindigde in een 4-4 gelijkspel en daarom werd de wedstrijd verlengd. Na verlenging kwam de eindstand op 5-7 voor DFT.
De gerenommeerde clubs in het zaalvoetbal wonnen dus van de nieuwkomers!

 

Regionale derby's bij vrouwen halve finale KNVB beker zaalvoetbal
In de halve finale van de KNVB beker in het vrouwen zaalvoetbal staan er aanstaande vrijdag (5 februari) twee regionale derby’s op het programma. Zowel in Noord-Holland als in Friesland nemen twee streekgenoten het tegen elkaar op. De vier ploegen strijden voor een plaats in de bekerfinale op 25 maart op de finaledag in Amsterdam.

 

Artistoshal Amsterdam: Os Lusitanos - Hovocubo

In Amsterdam spelen landskampioen Os Lusitanos uit Amsterdam en Hovocubo uit Hoorn tegen elkaar. Bij Os Lusitanos maken onder andere twee oud-internationals van de OranjeLeeuwinnen hun opwachting. Met 146-voudig international Dyanne Bito en Gilanne Louwaars, die 79 wedstrijden voor Oranje uitkwam, heeft de thuisploeg veel ervaring in huis. Aan de zijde van Hovocubo is opvallend dat met Marjan Brouwer en Bouchra Ailhou twee vrouwen spelen die jaren de kleuren van Os Lusitanos hebben verdedigd en het nu tegen hun oude club opnemen. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 0 - 4 voor Os Lusitanos.

 

Sportcentrum Leek: KTP Nieuw Roden - Drachtster Boys
In Leek staan KPT Nieuw Roden uit Nieuw-Roden en Drachtster Boys uit Drachten tegenover elkaar. Deze Friese derby is een herhaling van de halve finale van het Open Fries Kampioenschap tijdens de winterperiode. Tijdens dit kampioenschap waren de vrouwen uit Nieuw-Roden met 1-0 te sterk. In de competitie zijn KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys nog volop in de race voor een plek in de play-offs, momenteel bekleden ze respectievelijk de 5e plaats en 3e plaats op de ranglijst.

 

11-12-2015: Uitslagen 1/4 finales

Op vrijdag 18 december werd het 4e en laatste duel van de kwartfinale gespeeld en wel tussen Hovocubo en Pro Futsal Club, In Hoorn won Hovocubo dit duel met 4-2.

Ook is vanavond de loting voor de halve finale verricht. De halve finale ziet er alsvolgt uit:

Os Lusitanos speelt thuis tegen HovoCubo en KTP Nieuw Roden speelt thuis tegen Drachtster Boys 1.

 

Verslag Marius op Vrijdag 18 december 2015:

Hovocubo vrouwen plaatst zich voor de halve finales landelijke beker
Spanning en sensatie gisteren in de bekerwedstrijd tussen Hovocubo en Pro Futsal Club ( Apeldoorn). De thuisclub begon met zware benen aan deze ontmoeting. Vorige week hadden de vrouwen wedstrijden gespeeld in Engeland. Erica Koetsier (PFC) opende de score uit een vrije trap. De Apeldoornse vrouwen zette veel druk op de opbouw van Hovocubo. De thuisclub wist er geen raad mee. De ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-1 ruststand.


Na rust streden beide ploegen met veel inzet voor de volgende ronde. Het was Sharon Verbiest (Hovo) die de bal keihard in het dak van het doel schoot. De thuisploeg kwam daarna op voorsprong door een doelpunt van Stefanie Gorter. PFC vocht zich terug en kwam door Laura Enck (PFC) op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen daarna veel kansen en het waren uiteindelijk Stefanie Gorter en Bouchra Ait L'Hou die voor 4 - 2 zorgden. Daarna stopte keepster Marielle van der Geer een strafschop van Erica Koetsier en dat betekende het einde van PFC in de beker.

 

Loting
De halve finales zijn op vrijdag 5 februari 2016
21:30 KTP Nieuw Roden - Drachtster Boys Leek, Sportcentrum (LEEK)
20:30 Os Lusitanos - Hovocubo - Amsterdam (Aristos)
De finale is gepland op vrijdag 25 maart 2016 (Goede vrijdag) in Sporthallen Zuid (Amsterdam) om 19.15 uur.

 

Op vrijdag 11 december werd de 1/4 finales in de zaal KNVB Beker gespeeld. In Drachten moesten de twee teams van Drachster Boys tegen elkaar spelen, het 1e team won dit duel met 6-1 en gaat door naar de halve finale. De twee teams werden aan elkaar geloot omdat slechts 1 team van een club deel mag uitmaken in de halve finale.

 

Ook in Friesland ontving KTP Nieuw Roden de vrouwen van zvv Den Haag, laatstgenoemde team ging onverrichterzake met een 2-0 verlies in de pocket weer terug naar Den Haag..

In de Margriethal te Schiedam een topper tussen de bekerhoudster Pernis en landskampioen OS Lusitanos. De landskampioen won deze uitwedstrijd met 2-4 en gaat door naar de halve finale.

Op vrijdag 18 december wordt het 4e duel gespeeld en wel tussen Hovocubo - Pro Futsal Club.

 

Os lusitanos bereikt halve finale door winst op bekerhouder vv Pernis
Door Marius Privee

 

In Schiedam verloor de bekerwinnaar van de afgelopen drie jaar, vv Pernis, de klassieker in het vrouwenzaalvoetbal tegen landskampioen Os Lusitanos. De Rotterdamse en Amsterdamse vrouwen hebben de prijzenkast aardig gevuld in de eerste jaren van de eredivisie.  De bezoekers namen een 0 -1 voorsprong door Linda Bos . vv Pernis kwam terug tot 1 -1. Vlak voor rust maakte Dyanne Bito de  1- 2 . Na rust pakte de thuisclub het initiatief. Keepster Petra Verbeek toonde haar kwaliteiten en stond de een aantal malen de gelijkmaker in de weg. Het was Linda Bos die voor 1 -3 zorgde. De ploeg van Sharon van Zadelhoff kwam terug tot 2 – 3. Vervolgens  was het Gilanne Louwaars die de deur op slot schoot en de 2 -4 aantekende.  Het zal dit seizoen voor het eerst zijn dat vv Pernis niet de finale van de landelijke beker in Amsterdam haalt

KTP Nieuw Roden kreeg in de kwartfinale zvv Den Haag op visite. De bekerfinalist van vorig jaar uit West II maakte het de ploeg van Wiebe Kooiker niet makkelijk. Uiteindelijk wist de thuisploeg de  wedstrijd met 2 -0 te winnen en zich te plaatsen.

 

De vrouwen van het eerste van Drachtster Boys kregen de halve finale niet cadeau van het 2e team. In de eerste helft kregen zij in het begin goede kans en wist de herstelde Teuny Bosma(DB) redding te brengen. Het is Marleen Reenders die 1 -0 scoort.Vervolgens komt Drachtster Boys op 1 -1 door Brenda Bekkema (DB). Dit is de ruststand.  In de 2e helft  tonen de vrouwen van het eerste team het verschil . Het wordt uiteindelijk 6 -1  door doelpunten van Esther van Toledo,  Sanne Bijlstra, Lotte Donath (2) en Marian Meijer.

Volgende week, 18 december a.s., komt de vierde halve finalist uit de bekerwedstrijd van zvv Hovocubo en Pro Futsal Club.

 

09-12-2015: Klassieker vv Pernis tegen Os Lusitanos in de kwartfinale beker

In Schiedam staat aankomende vrijdag de zaalvoetbal klassieker bij de vrouwen op het programma. In de kwartfinale van de beker spelen vv Pernis en Os Lusitanos tegen elkaar.  De thuisploeg won afgelopen seizoen de bekerfinale van Zuidoost United.  Op dit moment is de ploeg van Sharon van Zadelhoff de trotse koploper in de eredivisie. Os Lusitanos is de huidige landskampioen op dit moment. In de competitie staat Os Lusitanos op de 4e plaats . In de competitie eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in 3 – 3 .

 

Nieuwkomer in de eredivisie  KTP Nieuw Roden won afgelopen bekerduel van Zuidoost United en het krijgt nu zvv Den Haag op visite. De residentieploeg verloor vorig jaar in de districtsbeker de finale . Dit jaar konden zij meedoen met de landelijke beker. De thuisploeg hoopt op een vervolg in de beker gezien de resultaten van de laatste weken.

 

In Drachten spelen twee ploegen van Drachtster Boys tegen elkaar. Het eerste team neem het op tegen Drachtster Boys 2, dit zijn oudgedienden van de club. Deze wedstrijd wordt nu gespeeld, om te voorkomen dat twee ploegen van dezelfde vereniging tegen elkaar spelen in de finale.

 

In Hoorn is een uitgebreid bekerprogramma. Eerst spelen de mannen van zvv. Hovocubo tegen zvv Volendam . Vervolgens treden de vrouwen van de thuisploeg in het strijdperk  tegen Pro Futsal Club (Apeldoorn) Beide clubs spelen voor het eerste jaar in de eredivisie . De ploeg van Rudy Monden herbergt zeker meer ervaring, maar de bezoeker tonen iedere week een enorme strijdlust

 

 

30-10-2015: In de Landelijke KNVB Beker Zaal zouden 4 ploegen gaan spelen op 30 oktober in een tussenronde. Deze tussenronde was nodig om 8 ploegen te krijgen voor de kwartfinales. Helaas ging de wedstrijd Pro Futsal Club tegen Dansschool Biersteker/Plubos niet door en komt Pro Futsal Club zonder te spelen bij de laatste 8. In Amsterdam werd wel gespeeld en wel tussen Zuidoost United en KTP Nieuw Roden, de gasten wonnen deze wedstrijd met 1-2. Nog vanavond werd de loting verricht.

De loting is alsvolgt: heel bijzonder is de eerste wedstrijd namelijk Drachtster Boys 1 tegen Drachtster Boys 2, voor beiden dus een thuiswedstrijd, verder KTP Nieuw Roden tegen Zvv Den Haag, Hovocubo tegen Pro Futsal Club en tot slot een topper vv Pernis - Os Lusitanos 

 

Verslag van Marius:

Zuidoost United verliest verrassend van Nieuw Roden in landelijke beker vrouwen

In het Bijlmersportcentrum ontving Zuidoost United, vorig jaar verliezend finalist, debutant Nieuw Roden. In de competitie wist de thuisploeg ruim te winnen. De noordelingen hadden zich goed voorbereid en het werd een heel andere wedstrijd. Beide ploegen kregen veel kansen, maar het vizier van de speelsters stond niet goed. De thuisploeg liet vooral verdedigend steken vallen en daar profiteerde de formatie van Wiebe Kooiker goed van.Het was Sarah Rijzenga die de 0- 1 binnenschoot. Beide ploegen vochten voor de winst.

 

Na de wissel bracht Bouchra Moudou (Zuidoost United) beide ploegen op gelijke hoogte na een fraaie solo. Beide ploegen kregen grote kansen. Uiteindelijk was het een schot van Mariska Nieborg(Nieuw Roden) dat werd binnengegleden door een speelster van Zuidoost United. Nieuw Roden won met 1-2 en plaatste zich voor de kwartfinale.

De andere wedstrijd in de tussenronde van Pro Futsal Club tegen Dansschool Biersteker/Plubos werd niet gespeeld vanwege te weinig speelsters bij de bezoekers.
In Amsterdam werd de loting verricht voor de kwartfinales landelijke beker.

Marius Privee

In Amsterdam ontvangt Zuidoost United het team van Nieuwe Roden. Vorig jaar stonden de Amsterdamse vrouwen in de finale tegen vv Pernis. De formatie van coach Karim Hamdane won in de competitie van de bezoekers met 6 – 0. 

De club uit Nieuw Roden won haar laatste wedstrijd in de competitie van Dansschool Biersteker/Plubos met 2 -1. Het team van Wiebe Kooiker wil zeker in de beker een rol van betekenis spelen.

De andere wedstrijd is het duel tussen Pro Futsal Club en Dansschool Biersteker/Plubos. In de competitie is dit de strijd tussen nummer 9 en 10. De competitiewedstrijd werd ruim gewonnen door de thuisclubs. De laatste twee weken beginnen de bezoekers weer beter te spelen. Coach Bert van Hemert hoopt dat deze lijn zich voort zet.

 

 

13-10-2015: Loting KNVB Beker Zaal

Op vrijdagavond na de bekerwedstrijd van FCK De Hommel( Maaspoort Den Bosch), mannen eredivisie, vond de bekerloting plaats voor de tussenronde. Dit betekende dat bij de vrouwen twee wedstrijden werden geloot.

Pro Futsal Club zal spelen tegen Dansschool Biersteker en Zuidoost United tegen KTP Nieuw Roden.

 

De clubs zijn OS Lusitanos, VV Pernis, Hovocubo, Dansschool Biersteker/Plubos, Nieuw Roden, FSG/Gezien.NL, Zuidoost United, Drachtster Boys, PFC/Pro Sport Centrum

 

04-09-2015: Drachtster Boys 2 verrast eredivisionist  G.S.F.V. drs Vijfje  in de landelijke beker

In de eerste ronde van de landelijke beker vrouwenzaalvoetbal speelden de meeste eredivisie ploegen een uitwedstrijd tegen de bekerfinalisten uit de districtsbeker. In Noord was dat Drachtster Boys 2 . Zij bonden de strijd aan met drs Vijfje. De Fries ploeg heeft veel talenten en wist met 4 - 3 te winnen van de eredivisionist.

FSG/Gezien.nl vertrok niet naar Den Haag. Interne problemen zorgden er voor dat de ploeg niet kon afreizen. Het bestuur werkt  hard aan de oplossing voor de eerste competitieronde.

De loting voor de tussenronde vindt plaats op 18 september a.s. na de wedstrijd tussen FCK/De Hommel en Leekster Eagles.  De winnaars van de eerste ronde aangevuld met Os Lusitanos en vv Pernis levert een totaal van 10 teams op. In de tussenronde worden dan 2 wedstrijden gespeeld.

 

Na afloop van de eerste bekerronde zullen er bij de vrouwen twee wedstrijden in de tussenronde worden gespeeld. Dit is nodig voor een soepel verloop van de verdere bekercompetitie.

 

In de bekercompetitie voor vrouwen wordt er dit seizoen gespeeld volgens de spelregels van de Ere- en Eerste divisie, dit in tegenstelling tot vorig seizoen toen de districtregels werden aangehouden. Dit betekent dat de wedstrijden twee keer twintig minuten zuivere speeltijd bedragen.

 

Ook spelen vrouwen dit seizoen geen poulefase, net als de mannen wordt er direct begonnen aan de knock-out fase. Een andere verandering is dat de vrouwenteams die aan de districtbekerfinale hebben deelgenomen voor het eerste bekerduel een thuiswedstrijd toegewezen hebben gekregen. Dit is in samenspraak met de Eredivisieteams besloten.

 

 

1/2 finales

Programma 1/2 finales

                                               

Datum | Tijd Locatie Wedstrijden Uitslagen
05-02-16 | 21:30 Sportcentrum Leek KTP Nieuw Roden - Drachtster Boys 4-4 5 - 7 n.v.
05-02-16 | 20:30 Aristos Hal Amsterdam OS Lusitanos - Hovocubo 6 - 0

 

Os Lusitanos en Drachtster Boys plaatsen zich voor de bekerfinale zaalvoetbal

In Leek speelden KPT Nieuw Roden en Drachtster Boys voor volle tribunes de halve finale van de landelijke beker. Het was smullen voor de toeschouwers op deze avond.
Beide ploegen maakten propaganda voor het vrouwenzaalvoetbal. Beide ploegen toonden vele strijd- en vechtlust.

In het begin kregen beide teams kansen. Halverwege de eerste helft scoorde Marian Meijer de 0-1. Het was Anne Bandringa (NR) die snel daarna de 1-1 binnen schoot.Keepster Teuny Bosma behoedde daarna haar ploeg voor een achterstand. Aan de andere kant maakte Jessie Prijs (DB) de 1 -2 . Ook nu kwam Nieuw Roden door Linda Visser snel op gelijke hoogte.
Na de wissel schoof Marian Meijer de 2 -3 binnen. De thuisploeg zocht de gelijk maker en het was Nancy Loth die 3 -3 maakte. Dezelfde speelster zorgde vlak daarna voor de eerste voorsprong van de thuisploeg. Na een halve minuut scoorde Marian Meijer haar derde goal en werd het 4 -4.
In het eerste gedeelte van de verlenging werd het 4 - 6 voor de bezoekers door de vierde treffer van Marian Meijer en een verre uitworp van Teuny Bosma die aangeraakt werd door Jouke van der Meer. KTP Nieuw Roden gaf alles in de 2e verlenging. Het lukt Jildau Huitema 43 seconden voor tijd op de 5 -6 te scoren. Vera Veelers maakt de 5 - 7. Voor de tweede keer in de geschiedenis staat Drachtster Boys in de finale.

 

In Amsterdam speelden Os Lusitanos en Hovocubo de andere halve finale. De thuisploeg is gebrand op de dubbel. De Amsterdamse vrouwen hebben veel routine in de ploeg. Voor de wissel namen zij een 3 -0 voorsprong door doelpunten van Petra Verbeek (2) en Dyanne Bito. Na de wissel probeerde Hovocubo het wel, maar dit betekende dat het team van Karin Beverwijk kon counteren. Het werd uiteindelijk 6 - 0 voor de Amsterdammers door Petra Verbeek, Gilanne Louwaars en Eline Keet

De finale op 25 maart a.s. (Goede Vrijdag) wordt net als bij de mannen gespeeld in sporthallen Zuid in Amsterdam.

 

1/4 finales

Programma 1/4 finales

                                                                                                    

Datum Locatie Tijd Wedstrijden Uitslagen
11-12-15 Sportcentrum Leek, Leek 21:15 KTP Nieuw Roden - zvv Den Haag 2 - 0
11-12-15 Sporthal Margriet, Schiedam 21:15 vv Pernis - OS Lusitanos 2 - 4
11-12-15 SNIJ Noordhal, Drachten 21:15 Drachtster Boys - Drachtster Boys 2 6 - 1
18-12-15 De Opgang 21:30 Hovocubo - Pro Futsal Club 4 - 2

 

 

Geplaatst voor de 1/4 finales zijn:

 

KTP Nieuw Roden, Pro Futsal Club, Os Lusitanos, Hovocubo, vv Pernis, zvv Den Haag  en Drachtster Boys 1 en 2.

 

 

 

Tussenronde

Programma Tussenronde

 

                                   

Datum Wedstrijden Uitslagen
30-10-15 | 20:30 Zuidoost United - KTP Nieuw Roden 1 - 2
30-10-15 | 20:30 Pro Futsal Club - Dansschool Biersteker/Plubos niet gespeeld

 

 


1e Ronde

Programma en Uitslagen 1e ronde
 

                                                                                                           

Datum Wedstrijden Uitslagen
02-09-15 Avanti - Hovocubo 2 - 3
04-09-15 Morado FC - Dansschool Biersteker/Plubos 1 - 2
04-09-15 ESZVV Totelos - Nieuw Roden 2 - 5
04-09-15 Reiger Boys/Treffer 2 - Zuidoost United 0 - 8
04-09-15 Drachtster Boys 2 - Drs. Vijfje 4 - 3
04-09-15 zvv Den Haag 1 - FSG/Gezien.nl - ng
04-09-15 Drachtster Boys 1 - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 5 - 5 DB wns
04-09-15 Mazzel Stars - PFC/Pro Sport Centrum 0 - 3