Wedstrijdverslag: DTS Ede 1 - Jong FC Twente | Ronde 19 | Topklasse 2012-2013

(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: dinsdag, 16 april 2013
Aanvangstijd: 18:15 u

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Anne-Meike Overduin doelpunt Min. 65 ::<br />Willeke Pater doelpunt Min. 55 ::<br />Eveline Zech

Handhaving Topklasse een feit voor DTS vrouwen

Door de 2-0 winst op de talenten van FC Twente afgelopen dinsdagavond hebben de DTS vrouwen ook voor komend seizoen een plekje in de Topklasse veilig gesteld. De thuisploeg speelde erg gedreven en was vastberaden de drie punten in Ede te houden. De jonge Twentse ploeg had zichtbaar moeite met de druk die DTS zette. In de eerste helft hebben de blauw-witten niets weggegeven en wel de nodige kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Met rust stond het dan ook nog 0-0.

Na de thee ging DTS opnieuw op zoek naar een goal en met succes. In de 55e minuut schoot Eveline Zech op aangeven van Linda Helbling de bal vanaf zo’n 20 meter hoog op het doel af. De keepster schatte de bal verkeerd in en de 1-0 was een feit. Tien minuten later verdubbelde Willeke Pater de score. Vanaf de achterhoede werd een goede aanval opgezet, Yvonne Veldhuizen gaf een pass op Willeke Pater, die vervolgens haar tegenstander uitspeelde en binnenschoot: 2-0. Nog altijd kwam ATC’65 niet door de sterke Edese defensie heen. Dat ging DTS beter af. Vlak voor tijd wist Sarina Groeneveld de bal nog in het net te werken, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Na het fluitsignaal kon DTS de verdiende 2-0 overwinning gaan vieren. Na een weekje rust mogen de Edese vrouwen op 27 april aanstaande weer in eigen huis aantreden. The Knickerbockers uit Groningen zullen dan proberen om punten te bemachtigen teneinde nacompetitie te ontlopen. Om 15u zal op sportpark Inschoten worden afgetrapt.

Locatie: Ede, sportpark Inschoten

Opstelling DTS
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Anne-Meike Overduin (66’ Jaimy Jansen); Cynthia de Geus; Renate Vonk; Larissa Libosan;
Middenveld: Annelies Oomen; Merlin te Wilt; Yvonne Veldhuizen
Aanval: Linda Helbling (92’ Sanne van Dijk); Willeke Pater (86’ Sarina Groeneveld); Eveline Zech