A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - SV Lake Valley | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Os Lusitanos - SV Lake Valley
8 0

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 28 september 2012
Aanvangstijd: 18:30 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van OS Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos wint in eigen huis
 
In de tweede thuiswedstrijd van Os Lusitanos, kon het team uit Amsterdam voor het eerst beschikken over de gehele selectie. Ook Bouchra Ait L'Hou was weer aanwezig na een lange afwezigheid door een knie blessure. De tegenstander Lake Valley had wat vertraging opgelopen, maar rond half negen kon de wedstrijd toch van start.
 
Os Lusitanos startte met veel balbezit. Lake Valley bleef op eigen helft hangen en probeerde op de counter te spelen, maar ze kwamen niet goed weg onder de druk van het thuis team. De eerste kansen van de wedstrijd waren dan ook voor Os. Zowel Petra Verbeek als Stefanie Valk miste kansen voor de goal. Het was wel Petra die de score opende. Ze schoot van afstand op goal en de keepster dacht deze bal te kunnen wedstompen. Maar tot overmaat van ramp belande de bal daardoor in de goal. Ondanks dat de goal een gelukje was, was de 1-0 wel terecht. Lake Valley bleef geconcentreerd het plan van de avond uitvoeren. De speelsters gingen stevig het duel aan en dwongen de speelsters van Os tot een hoog baltempo. De tweede goal werd gemaakt door Gilanne Louwaars. En keepsters moeten inmiddels weten waar zij toe in staat is. Wederom met een schitterende lob over de keepster speelde zij haar uit en schoot daarna de bal in de goal. Maar de assist van deze goal was van Stefanie Valk. Ze zag Gilanne vrij staan en met een fraaie cross pass over het gehele veld zette zij Gilanne goed voor de keepster. Lake Valley maakte gebruik van een time out en daarin werd een nieuwe strategie besproken. De meiden uit Venray kregen de opdracht om de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Het was te zien dat er getraind wordt, want het team schakelde moeiteloos over.

Voor de meiden van Os was het even wennen. Hierdoor ontstonden er mogelijkheden voor het team uit Venray. Ze dwongen een aantal hoekschoppen af en ook hier was goed te zien dat het team afspraken had gemaakt. Speelsters zette een ouderwets blok zodat de er ruimte ontstond voor het schot. Helaas zat daar het probleem van Lake Valley. De mogelijkheden werden niet goed afgemaakt. En ondanks dat de haar het zicht werd ontnomen, ontstond er geen enkele keer een echt gevaar voor keepster Jesca Willemsen. Ook in de opbouw liep het niet altijd vlekkeloos voor Lake Valley. Eline Keet zorgde voor de 3-0 toen de laatste vrouw van Venray in de fout ging. Eline stond kort en kon haar de bal afhandig maken en daarna de bal achter keepster Philipsen schieten. Lake Valley ging wat feller in de duels, maar dat hield het thuis team niet tegen. Linda Bos die een sterke wedstrijd speelde zag Petra voorin vertrekken. Met een prachtige pass hoefde Petra alleen maar tegen de bal aan te lopen om vlak voor rust de score uit te breiden naar 4-0.
 
Na de rust werd de wedstrijd nog iets harder. Lake Valley bleef strijden, maar het was weer de thuisploeg die de eerste kansen kreeg. Zowel Eline als Stefanie konden het net niet vinden en zagen hun pogingen net naast gaan. Doordat er kort gedekt werd was er weinig ruimte voor en schot, maar toen Petra toch de ruimte vond, zag keepster Philipsen de bal niet aankomen. En dus vloog de bal over haar heen de goal in. Met 5-0 had Os Lusitanos het iets rustig aan kunnen doen. Maar Lake Valley besloot om op te bouwen met als extra speelster de mee opgekomen keepster. Ze namen hierdoor ook veel risico, want balverlies zou voor een hachelijke situatie kunnen zorgen. Dus bij balverlies werd er in de verdediging extra risico genomen en hierdoor viel ook de eerste gele kaart van de wedstrijd. Speelster Nelissen werd bestraft voor haar sliding. Os Lusitanos bleef geconcentreerd en zag weer mogelijkheden om snel uit te breken als het de bal had veroverd.

Het was wederom Stefanie Valk die met een mooie assist Petra Verbeek bediende. Van links gaf zij de bal voor en Petra tikte deze simpel in. De tweede assist voor Stefanie en het 6de doelpunt voor Os. Maar Stefanie had nog meer in petto. Haar eerste goal voor Os ontstond midden tussen 3 speelsters van Lake Valley. Ze hield knap balbezit en het lukte haar om toch op goal te schieten. De keepster kon niet bij de bal en zo kwam de 7de goal van de avond op naam van Stefanie Valk. Haar eerste goal voor haar nieuwe club. De speelsters van Lake Valley bleven strijden, maar de verslagenheid en frustratie namen meester sommige speelsters. Terwijl de bal veilig in de handen was van Jesca, tikte de speelster toch nog even door op de bal. Onbedoeld of niet, verstandig is het niet. De speelster zelf liet merken een fout gemaakt te hebben, maar daar hadden overige speelsters en zelfs de coaches moeite mee. Gelukkig liep dit allemaal goed af.

Iets minder goed ging het met de doelvrouw van Lake Valley. Ze heeft haar team er meerdere keren goed doorheen gesleept, maar bij een redding kwam ze niet goed terecht Dit gebeurde net nadat Eline met een prachtige passeerbeweging de keepster uit speelt en de bal zo aan Gilanne kan passen. Die op haar beurt de bal simpel in tikt. De eindstand is 8-0.


Verslag van Lake Valley
Door Frank Brands

LAKE VALLEY DAMES VERLIEZEN RUIM IN AMSTERDAM

De dames van Lake Valley hebben afgelopen vrijdagavond teleurstellend met 8-0 verloren van OS Lusitanos.

Na zo’n resultaat kun je dan een uitgebreid verslag gaan schrijven en gaan benoemen waar het fout ging en waar met name de verbeter punten liggen, maar goed laten we dat maandag bij de training maar bespreken.
Het was een complete offday voor de hele spelersgroep en staf. Er waren ook zeker dingen die wel goed gingen, maar ook dat gaan we deze keer maar even niet benoemen.

Keepster Eleonore Beelen maakte 5 minuten voor tijd haar eredivisie debuut doordat ze nog in mocht vallen voor Linsey Philipsen. Een “beloning” voor haar aanwezigheid ten alle tijden!!!

Na 3 wedstrijden staat de teller nog op 0 punten, na 2 goede wedstrijden was het afgelopen vrijdag een domper. Kop omhoog, deze week hard trainen met zijn allen en op naar vrijdag voor de uitwedstrijd tegen The Counters uit Koog aan de Zaan.


Statistiek

Opstelling Os Lusitanos;
1. Jesca Willemsen, 2. Linda Bos, 3. Petra Verbeek (4x), 5. Eline Keet (1x), 6. Jaclyn Leiwakabessy, 8. Iris Wagemaker, 9. Bouchra Ait L'Hou, 10. Gilanne Louwaars (2x), 13 Stefanie Valk (1x)
 
Opstelling Lake Valley;
1. L. Philipsen, 3. B. Nelissen (geel), 4. L. Peeters, 6. Y. Gerrits, 7. J. Dineks, 9. M. Jager, 10. K. Bankers, 11. D. van Pullen, 8. Y. Rouwershout, 99. E. Beelen