A+ R A-
Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - Oranje Nassau 1 | Ronde 2 | Topklasse 2011-2012

Fortuna W. 1 - Oranje Nassau 1
1 3
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 september 2011
Aanvangstijd: 13:00 u


Gebeurtenissen

doelpunt


 Samenvatting

Verslag Fortuna
Door Jan Koopman 

Het begin ging gelijk moeizaam voor Fortuna, de opbouw was ronduit slecht en we kwamen er niet goed uit. ON was duidelijk de eerste 20 min. sterker.
Dit ging dan gevaar voor Fortuna opleveren, eerst een aanval van ON over rechts, waarbij het schot net naast ging. Na 30 min. een vrije schop voor ON, net buiten de 16, het schot leverde niks op, vervolgens  een corner die wel van dichtbij kon worden ingeschoten.
Dit leverde frustatie op bij een aantal speelsters van Fortuna, het was jammer dat dit de meer ervaren speelsters betrof. Het zijn toch die speelsters waar Fortuna het van moet hebben, zij moeten de jonkies meesleuren naar betere resultaten. Het doet mij dan ook pijn dit te moeten zeggen. Eerst Lotte geel voor praten en vervolgens Stephanie voor natrappen. Dan sta je na ruim 30 min. met 10 man, zie dat maar eens vol te houden.

De 2e helft leverde een veel sterker ON op, dat nadrukkelijk op zoek ging naar de 2e treffer. Vooral over rechts kwamen ze veelvuldig gevaarlijk op. Fortuna compenseerde dit met een enorme werklust, petje af daar voor.
Na wederom een aanval over rechts werd deze met een schitterende lob over Marieke goed afgemaakt. Naomi kwam er in voor Donna en in de 65e minuut kwam Dionne ervoor Sheryl in.

Niet veel later een aanval over rechts, randje buitenspel, maar de scheids negeert het vlaggen van onze grensrechter, Willem Tromp, en keurt de goal goed.
Nog eenmaal was het Fortuna dat liet zien dat er toch wel genoeg in deze ploeg zit om niet onderaan te hoeven bengelen. Rox werd op rechts diep gespeeld, omspeelde vervolgens haar tegenstandster en ging naar binnen waar zij werd opgevangen door de laatste vrouw, die ze nog probeerde te omspelen, maar vervolgens tegen de grond werd gewerkt. De scheids aarzelde geen moment en legde de bal op de stip. Marloes schoot vervolgens beheerst in. 1-3
Het laatste kwartier was duidelijk voor Fortuna.

Koppies omhoog , van de week lekker trainen en volgende week gaan we er weer voor.


Statistieken

Lokatie: sportpark Fortuna

Opstelling Fortuna :
Marieke Ubachs, Stephanie Boerhoop, Lotte van Hogen, Marloes van Petersen, Muryshia Victoria, Gabi Verberg, Donna van Rossum , Jaleesa Kok, Roxanne Koopman, Dolly vd Voort, Sheryl de Boer
Wissels : Ilja Grammer, Rebecca Tiebesl, Naomi Dijkman, Dionne Duijker