Wedstrijdverslag: FC Gelre - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Gelre - AORC /Lebo Vastgoed
3 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 14 december 2012

FC Gelre – AORC/Lebo Vastgoed 3 – 2 (14-12-2012)
Door Tonnie Rutten

Vanavond stond voor FC Gelre de thuiswedstrijd op het programma tegen hekkensluiter AORC/Lebo Vastgoed. AORC had nog geen wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Voor FC Gelre was het belangrijk te winnen om de aansluiting met de subtop te houden.

FC Gelre begon voortvarend aan de wedstrijd. In de tweede minuut werd Linda Tiemes links op het middenveld aangespeeld en kon alleen op keepster Margreet Kemmenaar aflopen. Het schot van Linda werd nog wel getoucheerd maar de bal rolde onder de keepster door: 1-0. Na dit doelpunt werd het spel erg rommelig van beide kanten waarbij veel passes niet aankwamen en veel fouten werden gemaakt. In de elfde minuut wist de beste speelster aan AORC zijde Ilja van der Deure de gelijkmaker te scoren met een schot die via de binnenkant van de paal binnenrolde. De rest van de eerste helft waren er nog wat kleine kansjes aan beide zijden, maar de ruststand bleef 1-1.

De tweede helft begon meteen al met een hard schot van Anke Kaal tegen de buitenkant van de paal. In de vijfde minuut een grote kans voor Rosanne Proost van AORC, zij miste alleen voor open doel door in het zijnet te schieten. Een minuut later werd Wendy Tiemes van FC Gelre aangespeeld. Na een goede aanname en passeerbeweging wist zij met links rechtsonder in de hoek te schieten; 2-1. In de tiende minuut leek FC Gelre de wedstrijd te beslissen. Een schot van Wendy Tiemes werd door Frederique Smit doorgetikt in het doel: 3-1. Wieke Wassink en Iris Thus wisten voor Gelre ook nog tegen de paal te schieten, maar FC Gelre verzuimde door te blijven voetballen. Het bleef de bal achterin houden en lokte AORC uit om te gaan storen. Dat deed AORC dan ook en dat bracht Gelre in de problemen. Kaoutar Oulad Youssef van AORC wist dat in de 35e minuut af te straffen door na en schitterende aanname in de lucht de bal achter Jantien Wanrooij te schieten: 3-2.
Even hierna kreeg Kaoutar Oulad Youssef nog een goede kans, maar ze schoot net naast. Een onnodige 6e overtreding van FC Gelre zorgde ervoor dat AORC een tien-meter-trap kreeg, maar de goed keepende Jantien Wanrooij wist deze te stoppen. De laatste minuten bleef het erg spannend, maar AORC wist niet meer te scoren en bleef de uitslag staan op 3-2.

Lokatie: Sporthal Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Anke Kaal, Wieke Wassink, Iris Thus, Joop Koers (coach)

AORC/Lebo Vastgoed: Margreet Kemmenaar (keepster), Ilja van der Deure, Roos-Anne Staalduinen, Rosanne Proost, Kaoutar Oulad Youssef, Ilonka Sloote, Samantha Revet, Fien Timosela (coach)

Scheidsrechters: C.van Mondfrans, G. Mobach
Tijdwaarneming en secretaris: A. van der Zijden