Wedstrijdverslag: Zuidoost United - FC Gelre | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Spanning en sensatie in de Bijlmersporthal

Nieuwkomer Zuidoost United heeft in de derde speelronde van de Eredivisie voor een enorme stunt gezorgd. De thuiswedstrijd tegen regerend kampioen FC Gelre leek op voorhand een loodzware opgave, maar de hiervoor al goed spelende Zuidoost United boekte een overtuigende 2-2 Resultaat.

"Als we ooit van FC Gelre hadden kunnen winnen dan was dat vandaag, met drie punten zou ik tevreden zijn geweest, nu ben ik ontevreden aldus priscilla Playfair een van de smaakmakers bij Zuidoost United.

Zuidoost United begon goed aan de wedstrijd door goed vanuit de organisatie te spelen. Er werd zakelijk en degelijk gevoetbald en Gelre wist niet wat hun overkwam. Een ding werd ze vanaf het begin duidelijk het zou een moeilijke avond worden.

Door middel van geduldig de bal rond te spelen en op het juiste moment de diepte te zoeken van waaruit vooral Michelle Playfair en Priscilla Playfair hun actie konden maken was duidelijk het strijdplan van Zuidoost United te zien.
Deze tactiek resulteerde dan ook in een aantal fraaie momenten voor het doel van FC Gelre. fC Gelre heeft een vroege achterstand te danken aan de uitstekende doelvrouw Jantien Wanrooij die zeker 3 grote kansen verijdeld heeft.

Toch kon zij niet voorkomen dat Sharday pattinasarany met schitterend schot in de rechter bovenhoek de 1-0 mocht aantekenen voor Zuidoost United.
Gemotiveerd door deze bevrijdende voorsprong creƫerde Zuidoost United nog meer kansen en het was wachten op het 2e doelpunt. De wijze waarop het tweede doelpunt tot stand kwam was typerend voor de speelwijze van Zuidoost United. Rustig rondspelen en de zeer creatieve tweeling aanspelen. deze maal was het Michelle playfair die werd aan gespeeld en met een schitterende beweging haar directe tegenstander het bos in stuurde om vervolgens met een punter onder de uitstekende keepende doelvrouw te schuiven. de sensatie was compleet 2-0.

Na de rust kwam Gelre fel uit de kleedkamer, je kon duidelijk merken dat er nogal het een en ander rechtgezet was tijdens de rust. Gelre drong aan en stuitte telkens tegen de uitstekende keepende Lilian Panka Ze probeeerde het een aantal malen via afstandschoten maar de goed
opgestelde Lilian Panka pakte alle ballen.

Zuidoost United week teveel af van zijn strijdplan in de eerste helft en begon slordig te spelen. Die slordigheid werd afgestraft door Gelre die in de tweede helft in tien minuten twee keer uiterst efficiƫnt waren bij twee spaarzame uitvallen. Naomi Toussaint was verantwoordelijk voor de 1-2 en Salina de kok maakte de gelijkmaker met een onberispelijk schot in de
lange hoek. Helaas hebben de aanvallers van Zuidoost United de volop gekregen mogelijkheden niet benut waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Zuidoost United kwam goed weg doordat de 10 meter trap op een cruciaal moment gered werd door Lilian Panka.

Al met al een vermakelijke avond voor de toeschouwers in het Bijlmersportcentrum. We kijken allemaal uit naar het duel van volgende week tegen AORC vastgoed in de sporthallen zuid en zullen de meiden van Zuidoost United weer gaan voor de volle driepunten.