A+ R A-

Engeland laat kleine broertje Schotland kansloos tijdens Britse burenruzie

Engeland is het Europees Kampioenschap voortvarend begonnen. In ‘The Battle of Britain’ vernederde de Lionesses de Schotse dames met maar liefst 6-0.  
De belangrijkste vrouw aan de kant van de Engelsen was Jodie Taylor die verantwoordelijk was voor de helft van de productie.
Naast Taylor wisten Ellen White, Jordan Nobbs en Toni Duggan het net te vinden, waardoor de Schotse vrouwen een ongelukkig debuut kennen. Door de overwinning gaat de formatie van Mark Sampson aan de leiding in poule D en moeten de Schotse dames nog vol aan de bak de komende twee wedstrijden.

 

 

{tabs=Verslag}


Het was vooraf wel duidelijk dat de Britse burenruzie in het voordeel van de grootmacht, Engeland, zou gaan uitvallen.
Het Schotse team debuteert namelijk op een eindronde, al was daar in de eerste minuut niks van te merken. Jane Ross zorgde meteen vanaf de openingsfase voor het gevaar maar kon niet scoren. Daarna was het eenrichtingsverkeer en was het eigenlijk wachten op het openingsdoelpunt van de Lionesses. Die kwam er doordat de verdediging van Schotland liepen te slapen en niet op tijd uitstapte om de buitenspelval open te gaan. Taylor ontsnapte aan de buitenspelval stoomde richting de keepster, maar kon vrij eenvoudig 1-0 voor Engeland aantekenen.

De Schotse vrouwen wilden vooraf de schade beperken en startte met een met 5-1-4-1 opstelling om zo de boel achterin dicht te gooien en te loeren op een counter. Dit lukte gedeeltelijk, alleen speelden de Engelsen dames met zo’n hoog tempo dat het eigenlijk wachten was op meer doelpunten. Een vrije trap aan de zijkant van het zestien metergebied leverde een scrimmage op, maar uiteindelijk wist Taylor met een halve volley de score te verdubbelen. Daarna schoot Jill Scott van ruim 20 meter op de lat, maar doordat de Schotse vrouwen liepen te slapen kon Ellen White de 3-0 aantekenen.

Na de rust probeerden de Schotse vrouwen het wel, maar kwamen de Engelsen op 4-0.

Een lange bal van achteren werd goed verlengd waardoor Taylor kon doorlopen en met een heel secuur lobje Gemma Fay passeerde. Dezelfde Taylor kreeg even laten een publiekswissel. Dat Jorden Nobbs middels een halve dropkick in de zestien en Toni Duggan door een kopbal op goal na een corner te verlengen zorgden voor de 5-0 en 6-0 was louter goed voor het doelsaldo. Het is geen schande dat de Schotse vrouwen verloren van de Engelsen. Niet voor niets wordt dit team genoemd als één van de favorieten voor de eindwinst. Na afloop waren beide coaches gelaten onder de uitslag.

Volgens Anna Signeui valt er weinig te zeggen: “Deze meiden spelen voor het eerst een groot toernooi dus wat kan je er van zeggen. Er valt nog wel veel te leren en we hebben toch genoten.” Mark Sampson, coach van de Engelse dames prijst de effectiviteit: “We zijn goed met de kansen omgesprongen en hebben aan het doelsaldo kunnen werken. Het is nog geen feest we zijn er nog niet, maar dit is wel een lekker begin.”

 

{tabs=Videos}

Reporter Luc Calleeuw sprak met de volgende speelsters

 

 

 

{tabs=Statistieken}

Statistieken:

Wedstrijd: ENGELAND - SCHOTLAND
Datum: woensdag 19 juli 2017
Aanvang: 20:45 uur
Locatie: Galgenwaard te Utrecht
Betreft: 1e wedstrijd poule D
Ruststand:
Eindstand:
Scheidsrechter:
Assistent scheidsrechters:  
Toeschouwers:
Reporter: Yorick van Teeseling
Fotograaf: Henk Dil - meer foto's zie Gallery > EK 2017 NL (bovenin het menu Gallery)

Scoreverloop:

11e min Jodie Taylor
26e min Jodie Taylor
53e min Jodie Taylor
32e min Ellen White
87e min Jordan Nobbs
93e min Toni Duggan

{/tabs}