Wedstrijdverslag: RCL 1 - Reiger Boys 1 | Ronde 21 | Topklasse 2011-2012

doelpunt

Verslag van Reiger Boys
    Door Hans Spaander

Reiger Boys nog steeds in gevaar na het 2-0 verlies tegen RCL

LEIDERDORP – De dames van Reiger Boys hebben hun uitwedstrijd tegen RCL met 2-0 verloren. In de eerste helft kwam RCL onnodig op een 2-0 voorsprong. In de tweede  helft deed een nu veel agressiever Reiger Boys alle moeite om er nog een gelijkspel uit te slepen. Helaas is dat niet gelukt. Met deze uitslag zitten de Heerhugowaardsen nog steeds in de gevarenzone. De andere degradatiekandidaten Oranje Nassau en Fortuna Wormerveer wonnen hun wedstrijd namelijk wel. Reiger Boys zal in hun laatste wedstrijd tegen Ter Leede minimaal een punt  moeten behalen om niet rechtstreeks te degraderen. Aan de nacompetitie valt zo wie zo niet meer te ontkomen.

Vier minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Annegarn was Bonnie Smit op rechts attent doorgelopen op een dieptepass. Haar inzet werd door keepster Natasja Rensen half gekeerd en belandde de bal bij de 2e paal waar Monique van der Rijst had kunnen scoren. Zij knalde de bal helaas over het RCL-doel. Een minuut later volgde het antwoord van de thuisploeg. Lesley Landweer ontving de bal op de rand van het 16 metergebied. Haar inzet belandde dwars door een wirwar van speelsters in het Reiger Boys-doel (1-0).  Een snelle uitbraak van Sandy van de Water op rechts bracht echt gevaar. Haar voorzet scheerde echter voorlangs het Reiger Boys-doel en werd door iedereen gemist.
    Kort daarna liep Sue-Ranie Hok-A-Hin goed door op een dieptepass van Marintha Louwe. Kwam vervolgens vrij voor het RCL-doel maar wist keepster Rensen niet te verschalken. Wederom volgde het weerwoord van de thuisploeg. Kirsten Kok kwam vrij op links. Uit een moeilijke hoek vanaf bijna de cornervlag knalde ze de bal, onhoudbaar voor een volkomen verraste keepster Jesca Willemsen,  diagonaal in de bovenhoek (2-0).

Na rust een veel agressiever Reiger Boys, maar uiteindelijk helaas zonder resultaat.  Uit een vrije trap van Monique van der Rijst kopte Bouchra Moudou de bal over het RCL-doel. Een venijnig hard schot van Aaike Verschoor belandde net naast doel. Ook keepster Willemsen moest nog een keer in actie komen. Ze reageerde snel op een voorzet van net ingevallen Lenie Mendez Fernandes en kon, voordat de aangespeelde Kirsten Kok de bal zou ontvangen, tijdig  ingrijpen.  Een prima genomen vrije trap van Bouchra Moudou richting het RCL-doel werd tot corner gekopt door een verdedigster. De laatste kans was voor Bonnie Smit, maar keepster Renses wenste niet te capituleren.

Statistieken:

RCL – Reiger Boys  2-0 (2-0) 5e Lesley Landweer 1-0, 32e Kirsten Kok 2-0.
    Scheidsrechter: Bas Annegarn, geassisteerd door Bas van der Helm (RCL) en Ruud Verschoor (RB)
    Kaarten: geen

RCL: Natasja Rensen (k), Sandy van de Water, Linda van der Helm, Madieke Zaad (81e Bianca van de Meer), Lindsay de Zwart, Ramona van der Harst, Marcela Cabrera (60e Lenie Mendez Fernandes), Marcha Duijkers, Kirsten Kok, Lesley Landweer, Shirley Nederpel (60e Romy Siera).

Reiger Boys: Jesca Willemsen (k), Stephanie Buitendam, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Jaimy Visser, Jorinda Schuit (45e  Tessa Oud), Sue-Ranie Hok-A-Hin (70e Cynthia Kootker), Monique van der Rijst (70e Dominique Verweij), Bonnie Smit, Stefanie Gorter, Bouchra Moudou.