Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - Pernis | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Wendy Rietveld

Waar het voor Pernis de eerste wedstrijd na de winterstop was had het team van Nieuweboer vorige week al vertrouwen opgedaan door Watervogels knap met 5-2 te verslaan.
De thuisploeg oogde ontspannen en kreeg dan ook de eerste kans van de wedstrijd. Een schot van Josiene Hilverda verscheen echter naast het doel. Na deze waarschuwing zette Pernis de schouders eronder en viel het naar hartelust aan. In de derde minuut was het international Viviënne Knegtmans die de ban brak.
Van net over de middenlijn schoot zij verrassend met een volley op doel, keepster Joyce Wouters tastte mis en de 0-1 was een feit. In de vijf minuten die volgden waren het alleen de Rotterdamse dames die voor gevaar zorgden. Eerst werd een hard schot van Stephanie Valk gekeerd en niet veel later mocht Lenie Mendes Fernandes de keepster testen. Zij bleef in eerste instantie nog op de been. In de zevende minuut verdedigde spits Fouzia Taybi goed en fel mee en veroverde de bal. Na een technisch begaafde actie stuurde zij kompaan Stephanie Valk weg die diagonaal binnen schoot, 0-2.

De dames uit Wervershoof werden hierdoor wakker geschudt en probeerden met veel beweging en druk naar voren het Pernis lastig te maken. De aansluitingstreffer in de 13e minuut kwam op naam van Eline Keet die alert reageerde toen keepster Sharon van Zadelhoff de bal kon keren met de voeten maar geen antwoord had op de rebound. Tot aan de rust golfde het spel op en neer en hadden beide keepsters enkele goede reddingen. Een minuut voor rust kon Joyce Wouters de bal weer uit haar doel halen toen Lenie Mendes Fernandes na een goede individuele actie met rechts binnen schoot. Met deze 1-3 stand gingen we de rust in.

Na rust een heel ander spelbeeld. De thuisploeg streed voor elke centimeter, viel brutaal aan en profiteerde optimaal op het moment dat Pernis balverlies leed. In de 26e minuut was het dan ook 2-3 na het zoveelste slordige balverlies bij Pernis. Keepster Sharon kwam uit, captain Suzanne Bakker liep achter haar langs om rugdekking te geven maar beiden konden niet voorkomen dat Mieke Bos binnen kon tikken.
Toen twee minuten later Lenie Mendes Fernandes de 2-4 inschoot na een slimme pass van Viviënne Knegtmans leek Pernis zich te herpakken. Zij hadden zelfs op 2-5 kunnen komen toen de snelle Lenie uitbrak maar op zeven/acht meter van het doel naar de grond werd getrokken door Linda Bos. Laatstgenoemde kreeg hiervoor de gele kaart waar rood misschien beter op zijn plaats was geweest en ook Rebecca Meijers kreeg een gele prent wegens commentaar op de leiding. Het was hangen en wurgen voor Nieuweboer en in de 30e minuut werd wederom een speelster van Pernis gevloerd. Hier werd niet voor gefloten, twee van de Rotterdamse dames bleven staan en verzuimden om te schakelen en de thuisploeg brak uit en maakten de 3-4 (Mieke Bos).
Twee minuten later was het wederom Linda Bos die met een grove overtreding een aanval van Pernis wist af te wenden. Zij kreeg hiervoor een tweede gele en dus rode kaart en Pernis mocht twee minuten in overtal spelen. Zij profiteerden hier op geen enkele manier van en toen Nieuweboer weer compleet was sloegen zij bijna direct genadeloos toe. Pernis speelster Samira Elbiyar liep met de bal voor haar eigen doel langs, bleef hier nog even staan en Eline Keet ontfutselde haar de bal en schoot de 4-4 binnen. Pernis probeerde met man en macht alsnog de drie punten in de wacht te slepen, kreeg twee á drie goede kansen maar Joyce Wouters stond geen goals meer toe.

Voor de thuisploeg een goed resultaat, voor Pernis een grote domper daar het tot drie keer toe met twee goals verschil een voorsprong had genomen en deze wedstrijd door individuele fouten uit handen gaf.