A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Plubos - Dansschool Biersteker | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FC Plubos - Dansschool Biersteker
2 1
(1 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 27 januari 2012
Aanvangstijd: 20:05 u
Toeschouwers : 80


 Samenvatting

Verslag van FC Plubos

Plubos wint derby in slotfase

Lange tijd bleef de 1-1 op het scorebord staan. Met nog 1 minuut te gaan verloste Brigitte Pluijmers haar team en de aanhangers van de spanning. Eindelijk lukte het Plubos de ijzersterk keepende Eline Roet te passeren. Sneu voor de jonge ploeg van ‘van Hemert’, die hun harde werken en positieve spel graag beloond hadden zien worden met minimaal een punt.

Er heerste een gezellig drukke sfeer in sporthal ‘de Meent’. Jong en oud waren op het duel afgekomen en alle tribunes waren vol. De KNVB gaf nog een extra officieel tintje aan de avond. Na de warming-up mochten talent Lisa Stoop (10) van de voetbalschool en Mona de Voogd de loting verrichten voor de districtsbeker. Om en om grabbelde zij een kokertje uit de vissenkom. Zo assisteerden zij de heren Hjalmar Hoekema (districtcoach) en Ron Kauwen (competitieleider) die voor de presentatie en registratie zorgden.

Er waren nog geen 25 seconden verstreken of Plubos stond al met 1-0 voor. De goed spelende Bianca Webeling ontving de bal van achteruit en speelde Marintha Louwe aan. Zij speelde de bal meteen goed diep langs de lijn en ontdeed zich van haar verdedigster. Voor de achterlijn kon ze de bal terug leggen op de Bianca, die de aanval beheerst afmaakte.
De eerste vijf minuten kreeg Plubos meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden. Ilja van de Deure kon zelfs 2e paal vrij inschieten, maar koos voor het verkeerde been. Foutief instappen gaf Lisa de Groot de mogelijkheid langs de lijn door te komen, waarna ze verrassend zelf schoot en daarmee Biersteker op gelijke hoogte bracht. Plubos werd angstiger en lieten de meisjes van Biersteker meer en meer in hun spel komen wat tot enige gevaarlijke momenten voor de goal leidde. Schoten van Nathalia Santibanez Vargas en Sue-Ranie Hok-A-Hin waren niet doeltreffend. Op de counter kreeg ook Plubos nog scoringskansen. Ilja van de Deure kwam alleen op doel af , waar Eline Roet een goal voorkwam. Door middel van een lange rush vanaf rechts naar links omzeilde Brigitte Pluijmers haar opponent maar zag haar schot buitenkant paal afketsen. Mirjam van Dijk was met haar sliding net te laat om de bal binnen te glijden.

De tweede helft begon met enkele mogelijkheden voor Biersteker. Daarna leidde het balbezit echter niet meer tot gevaar voor het Plubos doel. Met name Ilja van der Deure en Brigitte Pluijmers onderschepten vaak de bal en creëerden hun eigen kansen. Schot na schot werden afgeleverd maar Eline Roet deed waarvoor ze in het doel stond. De strijd werd harder en grimmiger. Twee minuten voor tijd leek Roet eindelijk uitgespeeld, maar ook de inzet van Marintha Louwe wist ze wonderwel nog te keren.

Plubos bleef geduldig. Een goal hing in de lucht. Na een intrap op Ilja sneed Marintha naar binnen. Twee verdedigers verwachtten de pass en stapten in. Ilja draaide echter de bal onder haar voet de ander kant op en gaf de pass voor doel langs. Brigitte dook met hoge snelheid op bij de tweede paal en maakte de verlossende treffer. Ze kwam echter ten val en klapte hard tegen de achterwand. Het hele team, inclusief keepster, kwam blij maar ook ongerust aansnellen. Gelukkig kon Brigitte verder, was de winst een feit en kon de kleedkamer opgelucht en blij worden opgezocht.


Statistiek

Selectie FC Plubos:
1) Nanouk Groentjes 2) Rina Blondeau 3) Chantal Pluijmers 4) Brigitte Pluijmers 5) Bianca Webeling 7) Deborah Cordez 8) Marintha Louwe 9) Ilja van der Deure 10) Mirjam van Dijk

Selectie Dansschool Biersteker:
1) Eline Roet 2) Frea hoekstra 3) Cynthia Kootker 4) Sue-Ranie Hok-A-Hin 5) Stefanie Hand 6) Nathalia Santibanez Vargas 7) Lisa de Groot 9) Marissa Santibanez Vargas

Scheidsrechters: dhr. E. Dekker en dhr. I.P. van Galen
Secretaris: dhr. E.B.Th. Imming