Wedstrijdverslag: The Counters - Pernis | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 januari 2013
Toeschouwers : 35

Verslag The Counters
Door Leila Bessais

In Koog aan de Zaan ontvingen The Counters het sterke Pernis. De thuisploeg verloor vorige week van Watervogels’64 met 4-8, terwijl Pernis met 8 -1 won van Lake Valley.
De eerste wedstrijd tegen elkaar was de 4e competitie wedstrijd en werd met 7-2 gewonnen door Pernis. The Counters speelt dit seizoen voor het eerst in de Eredivisie en heeft de eerste seizoenshelft kunnen proeven van het hoge niveau. Zij zullen de tweede competitiehelft gedreven zijn om punten te pakken om niet in de degradatiezone te komen. Pernis, met 9 punten achter op de koploper en 1 wedstrijd minder gespeeld, heeft nog zicht op het kampioenschap.
De voorbereidingen deze avond waren wat rommelig. Ruth Sneep, die nog vast zat in Utrecht, kon helaas niet op tijd komen. Gelukkig was Melanie Snoeijink, die haar roulatiebeurt kreeg, bereid om alsnog mee te doen. Voor de aftrap besloot de scheidsrechter dat het afplakken van oorbellen/piercings niet voldoende was. Hier en daar er wat uitgetrokken, kon de wedstrijd beginnen. Alleen niet voor Leila Bessais, bij haar ging het er niet uit. Antwoord scheids: pech gehad. Toch een speelster minder voor The Counters en het wisselen werd er hierdoor niet makkelijker op.

Pernis begon sterk maar The Counters lieten het er niet bij zitten. Na de 0-1 door Suzanne Bakker kwamen er kansen voor The Counters, een schot van Melanie Snoejink en een kans voor Anouk Noom na goed doorjagen van Paulien van Vliet. Helaas geen doelpunten en werd er aan de andere kant gescoord 0-2 Pernis door Arletta Almeida. Hierna volgde 2 goede aanvallen van The Counters. Eerst kwam Caroline Sturop goed door vanaf links en schoof de bal maar net naast het doel. Daarna kwam Maureen Koster goed op vanaf de laatste linie, zij kreeg de bal terug en knalde maar net over.
Pernis werd steeds sterker en The Counters werden verder naar achter gedreven. De eerste 10 á 15 min. zaten The Counters er goed op, maar werden steeds liever. Pernis kreeg te veel ruimte. Er ontstond een enorme kans voor Pernis maar door goed keeperswerk van Mariel van de Geer bleef het 0-2. Helaas werd de volgende kans wel benut, doelpunt door wederom Arletta Almeida.
Met een 0-3 achterstand gingen we de rust in. Tijdens de rust kwam Ruth, die onderweg eerst nog vast had gezeten in het verkeer, binnen om mee te spelen. Gelukkig toch nog een compleet team.

The Counters begonnen nu feller aan de wedstrijd dan de eerste helft. Een goede pass op Melanie leek net iets te hard, maar door een sliding kon Melanie er alsnog bij. De keepster kwam goed uit om een doelpunt te verhinderen. Helaas raakte zij met haar knie het gezicht van Melanie, maar gelukkig kon zij door spelen. Er ontstonden nog goede kansen voor Pernis, maar door goed verdedigend werk door o.a. Eke Wardenaar en keepster Mariel van der Geer bleef een doelpunt uit.

De wedstrijd werd nog even verstoord door de scheidsrechter. Melanie had een schaafwond opgelopen en mocht zo niet verder. Pleistertje er op en we konden weer verder. Het eerste doelpunt van de 2e helft was voor Pernis, door Rochella Becker, 0-4.
Hierna kregen The Counters een goede mogelijkheid via een vrije trap. Deze werd door Ruth Sneep richting de 2e paal geschoten, maar weggehaald door de verdediging van Pernis. Wederom een overtreding van Pernis zorgde er voor dat The Counters een 10 meter trap kregen. Maureen Koster kwam er in om deze te nemen, maar helaas stond de keepster goed.
In de slotfase van de wedstrijd werden The Counters weer te lief, zo kon Rochella Becker eerst goed weg draaien van haar tegenstandster en oog in oog met de keepster faalde zij niet. In de laatste 10 sec een goed opgezette aanval van Pernis. Suzanne Bakker speelde Rochella Becker in, zij kreeg de bal terug na inlopen op de 10 meter cirkel en schoot raak. Eindstand The Counters – Pernis 0-6

Verslag van Pernis
Door Sharon van Zadelhoff

The Counters, een ploeg die haar naam eer aan deed in de eerdere ontmoeting dit seizoen. Vandaag gaf Pernis haar opponent echter nimmer de kans in het eigen spelletje te komen en liet het zien nog steeds niet afgeschreven te zijn voor de titel. Al na twee minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord. Een 1-2 tussen Edwina Buitenman en Suzanne Bakker werd door die laatste droog binnen gepunterd in de verre hoek. Pernis liet zien vol op de aanval te willen spelen en dat leverde direct na het doelpunt een kans op voor Edwina Buitenman, maar haar schot zeilde naast. In de vijfde minuut verdubbelde Pernis de score. Het was Arlette Almeida die goed stoorde en balverlies van The Counters genadeloos afstrafte. Pernis goalie Bianca Troost was tot op dat moment nog niet getest door de thuisploeg. In het vervolg van de wedstrijd deelden zij hier en daar wat speldenprikjes uit, maar niks wat de jonge doelvrouw echt kon verontrusten.
De gasten bleven het spel maken en vroeg storen. Dat leverde kansen op voor Rochella Becker, Samira El Biyar en een hele grote voor Viviënne Knegtmans, maar het duurde lang voor de 0-3 viel. Het was wel een plaatje van een goal. Een combinatie tussen Arlette Almeida en Rochella Becker, die met een sublieme voetbeweging de bal wist mee te geven aan haar teamgenoot.
Arlette wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal langs de keepster. In de laatste vier minuten tot aan de rust moest Bianca Troost een keer gestrekt op een afstandsschot en combineerde Pernis erop los maar scoorde niet meer.

Na rust een verdedigend The Counters die probeerde hier en daar snel uit te breken om tot kansen te komen (hoe kan het ook anders met zo'n naam). Omdat Pernis het overzicht behield en onder aanvoering van Suzanne Bakker rustig bleef combineren slaagde de thuisploeg hier niet echt in. Wel was het wederom lang wachten op een doelpunt. Keepster Mariël van der Geer hield haar ploeg tot vijf keer toe echt op de been met knappe reddingen. Ondertussen werd er veel afgefloten aan Pernis zijde, waar The Counters iets meer fysiek mochten spelen. Dit resulteerde erin dat Pernis met nog elf minuten op de klok al op vier overtredingen stond. In de 34e minuut kregen de Rotterdamse meiden de beloning voor hun geduld. Rochella Becker draaide met de rug naar het doel weg bij een tegenstander en knalde de 0-4 tegen het net. Hierna werd Pernis wederom om zeer kleine overtredingen twee keer afgefloten wat The Counters een tien meter trap opleverde. Deze werd gekeerd door Bianca Troost, maar omdat niet gewacht was op het fluitje kreeg de Zaanse ploeg nog een kans. Maar ook dit schot was een prooi voor de talentvolle Bianca.

In de laatste minuut bouwde Pernis de score nog uit tot en verdiende 0-6. Met nog twintig seconde te spelen was het eerst een 1-2 tussen Suzanne Bakker en Viviënne Knegtmans, die Rochella Becker vrij zag staan voor een leeg doel en de 0-5 zag maken. Daarna was het met nog slechts 1 seconde op de klok een aanval vanuit een corner waarbij alle Pernis speelsters betrokken waren en het Suzanne Bakker was die afdrukte.
De Rotterdamse ploeg kon weer drie punten bijschrijven bij het totaal en blijft meedoen in de top.

Locatie: Sporthal de Sprong, Koog aan de Zaan