Wedstrijddatum: zaterdag, 06 oktober 2012

doelpunt Min. 60+85 ::<br />Jorike Olde Loohuis
doelpunt Min. 35+65 ::<br />Marieke Ottele, van

60+85doelpuntJorike Olde Loohuis (2x w.o. 1 penalty)
35+65doelpuntMarieke Ottele, van (2x w.o. 1 penalty)

Verslag RKHVV
Door Roxanne van de Rhee

RKHVV laat twee punten liggen in Groningen
Na een regenachtige ochtend en een lange busreis naar Groningen staat de wedstrijd Oranje Nassau – RKHVV op het programma. Oranje Nassau, de andere promovendus uit Groningen, staat 5e op de ranglijst en twee punten voor op RKHVV, die op de 7e plaats staat op de ranglijst. Voor de dames van RKHVV dus de opdracht om punten te pakken in Groningen om de aansluiting met de top 5 te houden.

Aangekomen in Groningen blijkt dat de wedstrijd een kwartier later moet beginnen, door een uitlopende wedstrijd op het kunstgras. Achteraf gezien was het gewoon mogelijk om de wedstrijd om 14.30 te starten. En de reactie van de scheids, die zelf in de communicatiebranche actief is, daarop is: ‘met communicatie staat en valt alles en mijn kinderen moeten gewoon zeggen als ze iets willen, wat ze willen’. Zo gezegd werd er voor de wedstrijd een voorspelling gedaan van drie penalty’s en vier doelpunten.

De eerste helft van de wedstrijd is rommelig van beide kanten. Oranje Nassau probeert RKHVV gelijk vanaf het begin onder druk te zetten, maar daardoor laten ze wel wat ruimtes tussen de linies vrij en kan RKHVV er soms met een counter uitkomen. Oranje Nassau komt dan meer in het spel en met een snelle rechtsbuiten lijkt het af en toe gevaarlijk te worden voor de dames van RKHVV, maar Oranje Nassau creëert nog geen echte goede kansen. Ook RKHVV komt niet tot gevaarlijke kansen. Tot op het moment in de 33e minuut. De bal komt aan de rechterkant bij Diede Baghus terecht, na een mooie combinatie van RKHVV. Diede geeft de bal goed voor richting de tweede paal, naar Marieke van Ottele. Deze wilt de bal in het goal koppen, maar krijgt een duw met twee handen. Dit ontgaat de goed oplettende scheidsrechter niet, en de bal gaat op de stip. Marieke van Ottele neemt zelf de penalty, en zoals ze altijd doet scoort ze deze. Oranje Nassau – RKHVV 0-1.

In de tweede helft is gelijk duidelijk te merken dat Oranje Nassau een andere tactiek probeert. Ze laten RKHVV voetballen en zakken met z’n allen terug op eigen helft. Dit zorgt er voor dat de meiden van RKHVV veel meer ruimte krijgen en meer in het spel kunnen komen. Dit leidt tot een aantal voorzetten, maar gevaarlijk wordt het nog niet voor Oranje Nassau. Wel wordt het gevaarlijk in de 58e minuut voor RKHVV. Door een goede countermogelijkheid van Oranje Nassau loopt de spits richting de goal van RKHVV met 1 blauwe voor zich en 1 blauwe achter zich. Ze speelt het slim uit en laat zich in het strafschopgebied vallen. Voor de scheidsrechter een logische keuze om de bal op de stip te leggen, want voor hem leek het er op dat deze speelster geraakt werd. De penalty wordt in de goal geschoten en de tussenstand is weer gelijk, 1-1.

Dan komt er in de 63e minuut een gevaarlijke voorzet van de linkerkant van RKHVV en Marieke van Ottele wilt deze bal er in schieten, maar wordt van achteren aangetikt en weer legt de scheidsrechter de bal op de stip. Wederom Marieke van Ottele, en wederom staat RKHVV op voorsprong. Aan het spel van de tweede helft te zien mag RKHVV de voorsprong niet uit handen geven, maar Oranje Nassau geeft de punten niet zomaar aan RKHVV. Ze kiezen er voor om het risico te nemen en gaan 1 op 1 spelen. Door onoplettendheid bij de dames van RKHVV komt er in de laatste fase van de wedstrijd een voorzet van de rechtsbuiten van Oranje Nassau, deze wordt wel weg gekopt, maar precies valt deze bal in de voeten van de opgekomen verdedigster van Oranje Nassau. De eerste echte kans van Oranje Nassau gaat er gelijk in en RKHVV laat de 3 punten langs zij glippen. De eindstand van de wedstrijd: 2-2 met drie penalty’s en vier doelpunten, zoals vooraf werd voorspeld.

Locatie: Sportpark Coendersborg