A+ R A-
Wedstrijdverslag: zvv Hovocubo - Drachtster Boys | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2015-2016

zvv Hovocubo - Drachtster Boys
2 1

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 september 2015
Aanvangstijd: 21:15 u


 Samenvatting

Vrouwen Hovocubo stunten in openingswedstrijd

 

Als je zelf een team in opbouw hebt is Drachtster Boys vooraf niet de tegenstander die je wil hebben in de openingswedstrijd van de competitie. De Friezinnen zijn sinds de oprichting van de eredivisie een vaste “bewoner” van de top drie en lijken ook dit seizoen de belangrijkste uitdager van landskampioen Os Lusitanos. Een week eerder is de tegenstander aandachtig bekeken en deze week is er specifiek getraind op het aanvalsspel van de gasten om vooral niet in het mes te lopen. De publieke belangstelling valt niet tegen maar kan zeker beter, de spanning is bij de speelsters van de gezichten af te lezen als de ploeg wordt voorgesteld.

 

In een voorzichtige openingsfase kijken beide teams de kat uit de boom, Hovo opent met balbezit zonder dat daar direct gevaarlijke momenten uit ontstaan. Als dat moment komt is het ook direct raak, het strakke inspelen is van Stephanie Buitendam wordt gevolgd door de controle bij Stefanie Gorter die vervolgens laat zien haar tegenstander technisch de baas te zijn. De punter is even verrassend als doeltreffend en leidt tot een vroege voorsprong voor Hovocubo. In het vervolg van de eerste helft wordt er door Hovo vooral gedisciplineerd verdedigd, de ruimtes zijn klein en het enige gevaar van Drachtster Boys komt via schoten van afstand waarbij keepster Nanouk Groentjes de situatie steeds meester is. Zelf komt Hovocubo ook niet echt meer gevaarlijk door waardoor het weliswaar spannend blijft maar zonder opwindende momenten voor de beide doelen.

 

Na de rust komt Drachten met meer druk, als titelkandidaat kan je het je eigenlijk niet veroorloven om bij een debutant direct punten te laten liggen. In een fase waarin de wedstrijd iets grimmiger wordt komen de Friezinnen langszij door een doelpunt van Brenda Eefting die kan profiteren van een zeldzaam moment van onoplettendheid. Hovo toont echter bijna direct veerkracht, de tegenstoten zijn gevaarlijk en het is Stephanie Buitendam die een vrije trap overtuigend achter keepster Teuny Bosma schiet. Vanaf dat moment is het een kwestie van tegenhouden en dat lukt eigenlijk moeiteloos.

 

In de resterende speeltijd lukt het Drachtster Boys niet om een uitgespeelde kans te creëren, ook niet met de keepster als extra veldspeler. Melissa Janssen is namens Hovocubo nog dicht bij een treffer maar haar poging van afstand gaat net naast. Met een schoolvoorbeeld van onverzettelijkheid bij alle speelsters wordt de voorsprong verdedigd wat bij het laatste fluitsignaal een uitbarsting van vreugde tot gevolg heeft. In een wedstrijd die vooral tactisch door Hovocubo sterk is gespeeld wordt zodoende meteen een verrassende uitslag genoteerd, een uitslag die vertrouwen moet geven voor het vervolg van de competitie.

 

Alle supporters bedankt voor de steun en hopelijk lukt het om met dit resultaat bij de volgende wedstrijd nog meer publiek naar De Opgang te laten komen.


De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 25 september tegen Drs. Vijfje, aanvang 21.15 in De Opgang.


Statistieken:

1 – 0 Stefanie Gorter
1 – 1 Brenda Eefting
2 – 1 Stephanie Buitendam


selectie Hovocubo:

1. Mariel van de Geer 4. Melanie Snoeijink 5. Eke Wardenaar 6. Suzanna Deckers 8. Stephanie Buitendam 9. Bouchra Aitlhou 10. Stefanie Gorter 11. Melissa Janssen 12. Nanouk Groentjes 13. Sharon Verbiest 16. Gaby van der Werf 18. Rosanne Stam