Wedstrijdverslag: FC Gelre - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Inge Bezemer

In het begin van de wedstrijd gingen de teams gelijk tegen elkaar op, het was echter Architectenbureau Nieuweboer die de grootste kansen creëerde in de eerste paar minuten van de wedstrijd. Na 4 minuten spelen een individuele van actie van Larissa Bijmolt van FC Gelre. Keepster Joyce Wouters kon haar schot op doel niet meer voor de lijn keren waardoor FC Gelre met 1-0 voor kwam. De wedstrijd golfde heen en weer, kansen voor beide teams werden niet benut en beide keepsters wisten meerdere malen hun team te redden. In de 18e minuut van de eerste helft kwam Linda Bos alleen voor de goal te staan en kon makkelijk binnen schieten waardoor er met een gelijkspel de rust in werd gegaan.

Na 2 minuten in de tweede helft was het FC Gelre dat een vrije trap kreeg. Deze werd vervolgens in de muur geschoten, maar in de rebound scoorde Linda Tiemes voor FC Gelre de 2-1 binnen. Kort daarna opnieuw een uitbraak van FC Gelre en een prima uitgespeelde aanval van Linda Tiemes en Frederique Smit, waarbij laatstgenoemde de 3-1 in het net schoot. FC Gelre bleef aanvallen en na 4 minuten in de tweede helft scoorde Larissa Bijmolt haar 2e treffer, wat de stand op 4-1 bracht. Vlak na de aftrap ging Nieuweboer in de aanval waarbij Bouchra Moudou de 4-2 scoorde. Het was een fysieke wedstrijd van beide teams die volledig voor de winst gingen. Halverwege de tweede helft een eigen doelpunt van Marylin Hup, wat de stand op 4-3 bracht. In de 15e minuut van de 2e helft kreeg Nieuweboer een vrije trap die keepster Jantien Wanrooij van FC Gelre wederom knap keerde en de voorsprong van FC Gelre op de been hield. In de laatste minuten was de spanning dan ook hoog maar uiteindelijk won FC Gelre met 4-3 van Nieuweboer in een wedstrijd waarin het uiteindelijk FC Gelre was dat de meeste kansen benutte.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

Opstellingen
FC Gelre:
Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Marylin Hup, Celine Ewes, Larissa Bijmolt, Barbara Roemeon, Anke Kaal, Joop Koers (coach)