Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - RKTSV | Ronde 1 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 september 2011

geel

geel-rood

Verslag Reiger Boys
    Door Hans Spaander

HEERHUGOWAARD  – De vrouwen van Reiger Boys hebben hun eerste competitiewedstrijd  tegen RKTSV uit Kerkrade met 2-3 verloren. Voor Reiger Boys was pech de voornaamste factor in deze wedstrijd. Vanaf de start een strijd tussen twee gelijkwaardige teams, waarbij de dames RKTSV iets feller waren bij het veroveren van de bal. Het eerste pech-geval voor de thuisploeg ontstond reeds in de 25e minuut. Voorstopper  Alina Uijl raakte dermate geblesseerd, dat er een brancard aan te pas moest komen om haar uit het veld te dragen. Kort daarna kwam het team uit Kerkrade op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Shirley Kocacinar. Drie minuten later ontving midachter Aaike Verschoor haar eerste gele kaart (mijns inziens zwaar bestraft) en op  slag van rust haar tweede geel, dus rood en mag het veld verlaten. Deze overtreding oordeelde scheidsrechter Jacobs binnen het 16-metergebied en dus óók nog een penalty. Vera Wanrooy wist deze kans echter niet te benutten en ging RKTSV de rust in met de 0-1 voorsprong.

In de 53e minuut de volgende tegenvaller voor de thuisploeg. Milenca van Ee raakte geblesseerd en weer was de brancard nodig. Ook deze derde spelbepalende speelster moest worden vervangen. Voor trainer Arnold de Block een grote opgave om in de volgende wedstrijden deze klap op te vangen. In de 76e minuut kwam RKTSV op 0-2 door wederom Shirley Kocacinar. Een minuut later leken de kansen voor de thuisploeg te keren. Marintha Louwe scoorde de 1-2 en kort daarop werd het 2-2 uit een perfect genomen vrije trap van Jorinda Schuit. Helaas was deze stand van korte duur. Twee minuten later kon Sharona Demandt ongestoord de winnende treffer voor RKTSV aantekenen (2-3).

Verslag RKTSV
    Door Jos Butink

Dik verdiende overwinning RKTSV

Nog vol verbazing over de ophef over de afstanden, welke afgelegd moeten worden bij de nieuwe BeNe liga, stapten speelsters, begeleiders en supporters in de “bus” voor de 260km lange rit naar Heerhugowaard. Alle uitwedstrijden van RKTSV zijn tussen de circa 200 en 350 km. Dus waar heeft men het over……………..

Na een tussenstop in Den Bosch arriveerden we rond 13.30 uur bij het schitterende complex van Reiger Boys. Traditioneel een zware uitwedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander, welke altijd op of juist over de rand van het toelaatbare speelt. Jammer dat dit zo is, want er zit genoeg voetballend vermogen in dit team.

Reiger Boys startte sterk en scoorde in de 4e minuut al een buitenspel doelpunt. Hierna trokken ze zich terug, waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van Reiger Boys afspeelde. Door de vele overtredingen en de daarbij behorende spelhervattingen en/of verzorgingen kreeg de wedstrijd een rommelig spelbeeld. In de 25e minuut moest Alina Uyl zwaar geblesseerd, zonder dat hier een overtreding aan vooraf ging, het veld op de brancard verlaten.

In de 33e minuut viel dan toch het dik verdiende  openingsdoelpunt voor RKTSV. Uit een corner van Sharona Demandt, scoorde Shirley Kocacinar. Reiger Boys speelde op de counter, maar verder dan een paar afzwaaiers richting het doel van RKTSV kwam men niet. In de 38e minuut kreeg Aaike Verscheer na een onnodige overtreding op het middenveld haar 1e gele kaart en vlak voor de rust haar 2e na een wederom stevige overtreding, mijns inziens net buiten het strafschopgebied, op Sanne Schoenmakers. Desalniettemin wees de goed leidende scheidsrechter resoluut naar de stip. Vera Wanrooy miste helaas.

Na de rust hetzelfde beeld, RKTSV viel aan en Reiger Boys trok zich met 10 man terug. In de eerste minuut miste Sharona Demandt 2 keer. In de 53e minuut moest het spel weer worden stilgelegd voor een zware blessure van Milenca van Ee. Ook hier was er geen sprake van een overtreding.

Enkele minuten hierna brak Sanne Schoenmakers door de verdediging van Reiger Boys. Alleen door een overtreding kon de doorgebroken speelster worden afgestopt. Daar waar rood op zijn plaats was, werd zelfs geen geel gegeven en de wedstrijd met een vrije trap hervat. Of de scheidsrechter hier medelijden had na al zoveel tegenslag?   In de 60e minuut de eerste wissel aan de kant van RKTSV. Maartje Keulen loste Nancy Kisters af. Met een aantal goede rushes wist Maartje extra druk op de verdediging van Reiger Boys te zetten. Nadat Liv Aerts juist vervangen was door Kristin Jonvik, wist Shirley na een splijtende pass van Sanne door de verdediging van Reiger Boys in de 76e minuut de 0-2 te scoren. RKTSV dacht nu dat de wedstrijd gespeeld was maar liet zich het kaas van de boterham eten. Na een foute terugspeelbal wist Maritha Louwe wel raad met dit buitenkansje, 1-2.

Vlak hierna een onnodige handsbal net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Jorinda Schuit werd door de muur van richting veranderd en verdween buiten bereik van Katja Demacker in het doel, 2-2. Gelukkig bleef RKTSV in een beter resultaat geloven en vlak na de gelijkmaker scoorde Sharona Demandt, wederom op aangeven van Sanne Schoenmakers, op schitterende wijze 2-3. Hierna gaf RKTSV niets meer weg  en na nog een gele kaart voor Marintha Louwe ,  en een tactische wissel van Ellen Snippe voor Mayke Ploumen in de 91e minuut, ging de overwinning meer dan verdiend mee naar Kerkrade.

Vanaf deze plaats wensen we Alina en Milenca een snel herstel toe.

Locatie: Heerhugowaard
    Scheidsrechter: Carel Jacobs, geassisteerd door Ruud Verschoor (RB) en Harrie Kisters (RKTSV).

REIGER BOYS: Jesca Willemsen (k), Jaimy Visser, Aaike Verschoor, Alina Uijl (25e Stefanie Gorter), Monique van der Rijst, Marintha Louwe, Sharday Pattinasarany, Stephanie Buitendam, Bonnie Smit (45e Tessa Oud), Jorinda Schuit, Milenca van Ee (53e Sue-Ranie Hok-A-Hin).

RKTSV: Katja Demacker (k), Loes Plantaz, Glynis Vromen, Vera Wanrooy, Maaike Ploemen (91e Ellen Snippe), Sanne Schoenmakers, Nancy Kisters (61e Maartje Keulen), Sharona Demandt, Loes Butink, Liv Aerts (73e Kirsten Jonvik), Shirley Kocacinar.