O17 wint 2e duel van Denemarken

Het 2e duel tegen Denemarken werd donderdagochtend om 11 uur gespeeld. Met rust zag het er naar uit dat het een zelfde wedstrijd zou worden als die van afgelopen dinsdag. De teams gingen met 1-1 de rust in, Joelle Smits was trefzeker voor O17. Nederland begon heel sterk aan de 2e helft want al na een paar minuten kwamen ze op voorsprong. Hierna leek Denemarken het even kwijt te zijn want niet snel daarna volgden ook nog de 3-1 en 4-1. In de eindfase werd er nog één keer gescoord en wint het team van bondscoach Marleen Wissink met 5-1. De doelpunten na rust kwamen op naam van : Kayleigh van Dooren (2x), Quinty Sabajo en Joelle Smits.

Bondscoach Marleen Wissink wijzigde haar formatie t.o.v. dinsdag met 6 basisspeelsters en begon met: Daphne van Domselaar, Noah Waterham, Danique Ypema, Lisa Doorn, Janou Levels, Quinty Sabajo, Bente Jansen, Maud Asbroek, Emma van der Vorst, Rebecca Doejaaren en Joelle Smits.

Kort verslag

Vandaag werd Nederland al in de 1e minuut verrast door een doelpunt van Denemarken waardoor Oranje O17 al gelijk tegen een achterstand aankeek. De Oranje meiden vochten zich in de 8e minuut weer naar de 1-1, met een doelpunt van Joelle Smits. Hierna had Nederland het meeste balbezit maar weet dit niet om te zetten in doelpunten. Denemarken krijgt weer te vertellen in de wedstrijd maar ook zij kunnen dit voor rust niet omzetten naar een voorsprong. Zo gaan beide teams, net als in het eerste duel, de rust in met wederom een gelijke stand.

Na rust begint Oranje O17 voortvarend aan de 2e helft want al na 4 minuten ligt de bal er al in en is het 2-1(doelpunt Kayleigh van Dooren). Denemarken is het even kwijt want in de 49e (doelpunt Quinty Sabajo) en 51e minuut (doelpunt Joelle Smits) is het alweer raak voor de Oranje meiden en lopen ze uit naar 4-1. Denemarken heeft de Nederlandse storm doorstaan en komt de schrik weer een beetje te boven maar moet toch in de 79e minuut nog een doelpunt van Kayleigh van Dooren toestaan,5-1.

Verslag OnsOranje

Bron: onsoranje.nl
Verslag door: Welmoed de Lang

Onder 17 haalt uit tegen Denemarken

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar speelde dinsdag nog met 2-2 gelijk tegen Denemarken, maar donderdagochtend sloeg de ploeg flink toe. In de oefeninterland, die geldt als voorbereiding voor de EK-kwalificatie, werden de Deensen met maar liefst 5-1 verslagen.

“Denemarken blijft een hele goede ploeg. Maar doordat wij in korte tijd drie keer scoorden, brak er wat bij hun”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink, die net als dinsdag een leuke wedstrijd zag. “Het was fris en sprankelend. Met twee ploegen die er zin in hadden en de intentie hadden om, met een idee, vooruit te voetballen.”

Wervelstorm na de pauze

Joëlle Smits bracht Oranje na een voorzet van Rebbeca Doejaaren voor rust al op gelijke hoogte en na de pauze was het binnen elf minuten gespeeld. Invaller Kayleigh van Dooren maakte 2-1, waarna Quinty Sabajo de rebound na een schot van Van Dooren binnentikte. Smits mikte de bal daarna van afstand in de kruising: 4-1. Van Dooren herhaalde dat laatste kunstje een minuut voor tijd nog eens: 5-1.

“Het waren vaak goede combinaties. Het zag er allemaal prima uit, heel gedisciplineerd”, aldus Wissink, op het kunstgras van het Hoogeveense vv De Weide, waar het fris was, maar de zon scheen. “De sneeuwvlokken van eerder op de ochtend waren weg. Er was prima te voetballen.”