Wedstrijdverslag: Pernis - Avanti/Keuning/Advocaten | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Pernis - Avanti/Keuning/Advocaten
5 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 september 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Vv Pernis zakelijk naar de overwinnig

Door Sharon van Zadelhoff

De tweede competitiewedstrijd voor de dames van Pernis was ook deze week tegen een debutant Avanti/Keuning advocaten uit Stiens. Ook deze tegenstander stond in het eerste jaar in de eredivise, maar trok zich na een aantal grote nederlagen terug. Coach Sharon van Zadelhoff waarschuwde haar meiden dan ook vooraf voor onderschatting.

De meiden van Pernis begonnen niet scherp aan de wedstrijd waardoor Avanti al snel wat kleine kansjes afdwong. Na een bal naast geschoten door de tegenstander waren de meiden wakker en ging het balletje op hoog tempo rond. Het was Priscilla de Vos die, op aangeven van Milenca van Ee, met een mooie slijding voor de 1-0 tekende. Met een snoeihard schot uit een vrije trap zette captain Suzanne Bakker haar team op een 2-0. Het was vervolgens wederom Priscilla de Vos die na een mooie combinatie met Francisca Schols de 3-0 binnenschot. De rust zouden de meiden ingaan met 4-0 op het scorebord gemaakt door Felicia Sedighi.

Na rust stond er een totaal ander Avanti. Daar waar er in de eerste helft nog een duidelijk voetbal idee te zien was, bleek nu al snel dat de meiden van Avanti in de kleedkamer rugby instructies hadden verkregen. Binnen 5 minuten stonden de gasten dan ook op 5 directe overtredingen en leek het een wedstrijd te worden van de 10 meter trappen. Helaas liet de arbitrage zich kennen en floot vervolgens niet meer voor de overtredingen gemaakt door Avanti. Pernis stond immers al 4-0 voor.  Het was zaak dat de meiden van Pernis stand hielden, maar vooral heelhuids van het veld zouden lopen. De meiden speelden zakelijk en ondanks alle aanslagen hielden ze de kopjes in de juiste richting. Suzanne Bakker kreeg helaas de bal tegen de schouder waardoor zij haar eigen keeper passeerde. Op slot wist Priscilla de Vos voor de derde keer het net te vinden nadat zij met een prachtige sleep de keeper naar de bal liet grabbelen. 5-1 zou de eindstand worden.

Doelpuntmakers: Priscilla de Vos 3x, 1x Suzanne Bakker en 1x Felicia Sedighi

Speciale dank aan Jennifer Oliveira die er toch weer stond voor haar team!

Het was het weekend van de onverwachte uitslagen. Volgende week naar drs. Vijfje in het verre Groningen en 14 oktober weer thuis voor de beker tegen het Apeldoornse Pro Futsal.