A+ R A-
Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - Saestum 1 | Ronde 12 | Topklasse 2011-2012

Fortuna W. 1 - Saestum 1
0 2
(0 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 december 2011
Aanvangstijd: 13:30 u


Gebeurtenissen

doelpunt


     Samenvatting

    Verslag van Fortuna Wormerveer
    Door Kees Klinkenberg

    Saestum maatje te groot voor Fortuna

    De nummer drie op de ranglijst heeft zich keurig gekweten van haar taak. Fortuna W moest nagenoeg in alle duels haar meerdere erkennen in Saestum. Vooral het optreden van de Zeister spits Dominique Vugts was een lust voor het oog. De 0-2 zege voor de gasten was dan ook volkomen logisch.

    Pech vooraf in het Fortuna kamp. De blessures bij routiniers Marlous van Petersen en Lara Hehanusa zorgden voor een gewijzigde opstelling. Toch opende Fortuna verrassend met een snelle corner die bijna al voor een doelpunt zorgde. Binnen de minuut antwoordde Saestum met een gevaarlijke uitval die Danique Zadelhoff bijna deed scoren. De toon was gezet.

    Gaande de eerste helft toonde Saestum zich echter de betere ploeg. De inbreng van de Utrecht selectie was duidelijk. Hoewel het pas in de 24e minuut 0-1 werd door Dominique Vugts waren daarvoor al enige situaties te zien die eigenlijk al doeltreffend hadden moeten worden afgerond.
    Het initiatief bleef vrij eenvoudig aan Saestumzijde. In de 35e minuut was het Saestum-aanvoerder Frederique Bonink die van ruim 25 meter via een vrije bal Fortuna doelvrouwe Marieke Ubach kansloos liet.
    Nog voor rust ontstonden diverse hachelijke momenten voor het Fortuna doel, maar het Saestum-vizier stond niet op scherp.

    Het overwicht bleef ook in de tweede helft voor Saestum.  Ines Roessink, de snelle buitenspeelster van Saestum, zorgde regelmatig voor gevaar. Fortuna trainer Corina Dekker bracht Sheryl de Boer in voor Jeleesa Kok en dat zorgde voor meer vuur aan Wormerveerse kant. Bij tijd en wijle kwamen de Fortunezen nu in de buurt van de Saestum-goalie. Deze trad echter waar nodig handelend op.
    Hoewel er in de slotfase van de wedstrijd nog diverse kansen ontstonden voor Saestum bleef de stand ongewijzigd. De 0-2 bleek een draaglijke nederlaag voor Fortuna.

    Na afloop constateerde trainer Dekker dat haar team teveel speelde met ‘de poep in de broek. We hebben gewoon te weinig lef getoond.’


    Statistiek

    Locatie: Sportpark Fortuna te Wormerveer

    Opstelling Fortuna:
    Marieke Ubachs, Stephanie Boerhoop, Lotte van Hogen (78. Myrusha Victoria), Marie-Claire Pedrotti, Gabi Verberg, Jeleesa Kok (56. Sheryl de Boer), Roxanne Koopman, Donna van Rossum, Dolly van der Voort, Naomi Dijkman, Ilja Grammer (73. Donna Lippes).

    Opstelling Saestum:
    Renate Verhoeven, Clara van Ardenna, Tula de Wit, Simone van der Weerd, Marissa Compier, Frederique Bonink, Danique van Zadelhoff, Anne Maguire (81. Tjitske Huizenga), Dominique Vugts, Franca van der Kuuilen (46. Sarah Bahadori Motlagh), Ines Roessink.

    Scheidsrechter Nico Kieft.
    Gele kaart: Naomi Dijkman (Fortuna)