Wedstrijdverslag: Noordzee - Drachtster Boys | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Noordzee vrouwen delven onderspit tegen Drachtster Boys

Vrijdagavond speelden de vrouwen van SC Noordzee tegen Drachtster Boys de tweede wedstrijd in de nieuwe Eredivisie.  De Friese dames waren op volle sterkte  naar Scheveningen afgereisd en waren al vroeg in Sporthal de Blinkerd aanwezig. Met maar liefst drie internationals in de gelederen  behoort deze ploeg tot één van de titelkandidaten. Noordzee daarentegen miste Liesbeth Migchelsen (met O 19 naar Bulgarije) en aanvoerster Angela Toet begon niet fris (enkel) aan de wedstrijd.

Vanaf het beginsignaal waren beide ploegen elkaar aan het aftasten, maar snel daarna was het Drachtster Boys dat het spel dicteerde. De Scheveningse vrouwen stonden verdedigend goed, maar in de omschakeling naar de aanval was er te weinig dreiging. Zo had keepster Teuni Bosma van Drachtster Boys een relatief rustige avond.  Krishna Meeuwis van Noordzee had het  daarentegen drukker en verrichtte een paar mooie reddingen in de beginminuten van de wedstrijd. Zij moest zich gewonnen geven bij een nog niet eens zo hard geschoten bal in de korte hoek van Vera Veelers: 0-1, tevens de ruststand.

Counter
De tweede helft was er een zelfde spelbeeld te zien. Noordzee gokte op de counter, maar was onnauwkeurig in de opbouw. Misschien had Miranda Giellisse nog wel de beste kans. Zij punterde de bal net naast het doel. Met nog zes minuten op de klok schoot Drachtster Boys vanaf de zijkant een bal hard voor het doel. De voorzet belandde ongelukkig op de hak van Miranda Gielisse en rolde de bal over de doellijn: 0-2. Noordzee moest nu de verdedigende stellingen verlaten en probeerde vooruit meer druk te zetten, maar de organisatie van de Friezinnen stond als een huis.

Na de 6-0 zege bij Dansschool Biersteker kregen de Scheveningse vrouwen ditmaal te maken met een tegenstander die enkele maten te groot was. Volgende week moet Noordzee het opnemen in en tegen Lake Valley (aanvang 21.30 uur sporthal Wetteling te Venray).

Verslag Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Geduldige zaaldames Drachtster Boys winnen van Noordzee

Voor de dames van Drachtster Boys zaal  was het de eerste wedstrijd in de Eredivisie .
Spannend genoeg omdat tegenstander Noordzee hun eerste wedstrijd met 0-6 had gewonnen van Bierstekers.
Vanaf de eerste minuut namen de Drachtster dames het initiatief en drukten de dames van Noordzee op hun eigen helft. Noordzee had ook zeker niet de intenties om aanvallend te spelen en liet het initiatief aan de Drachtster dames om te loeren op een countermogelijkheid.

Tot veel kansen leidde dat niet in de eerste helft. Behalve een kans van Jessie prijs was alleen Vera Veelers gelukkig met een afgevallen bal en dat resulteerde in de 0-1 voor Dr.Boys.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Noordzee op eigen helft en Dr.Boys geduldig wachten op een kans om de spitsen Annie Postma of Jessie Prijs te bereiken.
Nog vermeldings waardig was de gele kaart voor Jessie Prijs. Onnodig, echter geen tijdstraf maar een boeking.

In de achtste minuut een schot van Vera Veelers , enigszins verkeerd beoordeeld door de tegenstander en de 0-2 was een feit.
De keepster van Noordzee( Krishna Meeuwis) had een aantal uitstekende reddingen. Een geduldig spelend Drachtster Boys speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit.

Locatie: Den Haag

Selectie Noordzee; Angela Toet, Ramona Lucassen, Debbie van Toorn, Miranda Gielisse, Krishna Meeuwis, Brit Bruinsma , Kristel Koppers en Debby Dan

Selectie Dr.Boys ; Teuny Bosma, Vera Veelers, Annie Postma, Sieta de Vries, Marleen Reenders,Jessie Prijs, Sylvia van der Geest, Janneke Vellema en Atty Eelkema.

Gele kaarten: Jessie Prijs (Dr.Boys) en Krishna Meeuwis (Noordzee)

Volgende wedstrijd: Drachtster Boys Da 1 tegen Dansschool Biersteker Da 1, vrijdag 23 sept. 21.15 uur, Korfbalhal te Drachten