A+ R A-

Oranjevrouwen spelen op 6 april in het Philips Stadion tegen Noord-Ierland

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op vrijdag 6 april in Eindhoven hun volgende WK-kwalificatiewedstrijd. Noord-Ierland is de tegenstander in het duel dat om 20.00 uur in het Philips Stadion begint. De thuisbasis van PSV biedt plaats aan 35.000 supporters en is hiermee het grootste stadion waar de OranjeLeeuwinnen ooit een thuiswedstrijd hebben gespeeld. De voorverkoop voor Oranje ClubCardhouders begint op maandag 5 februari om 12:00 uur en de reguliere kaartverkoop start op woensdag 7 februari, eveneens om 12:00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op onsoranje.nl.  

Laatst bijgewerkt op zaterdag 03 februari 2018 02:12
Lees meer...

Goed nieuws: Vrouwenvoetbalnederland wordt voortgezet

De deadline was 1 februari en dan zou de website verdwijnen. Maar nadat wij deze mededeling zowel op onze website als facebook hadden geplaatst, volgden van verschillende kanten emails met de vraag of het mogelijk is om de website voort te zetten.

Uiteraard is dat niet van de ene op de andere dag beklonken. De email van René Thepass en Johan Meijboom sprak ons het meest aan. Zij zijn zeer enthousiast over de voortzetting. Zij gaan de website vernieuwen en de inhoud van de huidige site proberen zij zoveel mogelijk intact te houden. Onze medewerkers (reporters/fotografen) die willen, kunnen ook aan deze nieuwe website blijven meewerken.

Hierbij stellen wij hen aan jullie voor en wat zij van plan zijn:

Laatst bijgewerkt op donderdag 01 februari 2018 06:39
Lees meer...

Oranje Leeuwinnen met 24 speelsters naar Spanje

Wiegman voegde twee speelsters toe aan selectie .... zie wijzigingen. Bondscoach Sarina Wiegman heeft 24 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp in La Manga, Spanje. De Oranje Leeuwinnen zijn van 15 tot 24 januari in Spanje en spelen op zaterdag 20 januari om 19.00 uur een officiële oefeninterland tegen de Spanjaarden. Ook wordt er op 23 januari een trainingswedstrijd gespeeld tegen Engeland.

Voor Victoria Pelova van ADO Den Haag is het de eerste keer dat ze bij de selectie zit van de Oranje Leeuwinnen. Opvallende afwezige in de selectie is rechtsback Desiree van Lunteren van Ajax. Van Lunteren is niet beschikbaar vanwege hamstringklachten.

Laatst bijgewerkt op zaterdag 20 januari 2018 21:11
Lees meer...

Jessica Torny met 23 speelsters naar Portugal Tournament

KNVB-coach Jessica Torny heeft de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar bekendgemaakt voor het Portugal Tournament 2018, dat van 15 tot en met 21 januari gespeeld wordt.

Tijdens het toernooi speelde Vrouwen O19 tegen China (0-1 verlies) op vrijdag 19 januari en tegen Engeland (1-0 winst Fenna Kalma) op zondag 21 januari 2018.

De selectie bestaat uit 23 speelsters, drie speelsters staan op de standby-lijst.

Laatst bijgewerkt op zondag 21 januari 2018 15:16
Lees meer...

Ons doel is bereikt: we stoppen ermee

In (top)sport gaat het, behalve plezier beleven, om winnen.
Toen het team van VrouwenvoetbalNederland (VVNED) 15,5 jaar geleden de (media)sportarena betrad, wilde het ook alleen maar winnen.
De top bereiken. Ten faveure van de vrouwenvoetbalsport.
Hoogste doel was: acceptatie van, aandacht voor en applaus geven aan meisjes en vrouwen die willen voetballen.

Begin (KNVB en de weigering)
Begin 2002 kwam de vraag van Simon Dekker op mijn pad om een onafhankelijke website te ontwerpen alleen voor vrouwenvoetbal. Op 2 augustus 2002 begonnen wij met Vrouwenvoetbal.NL welke site in 2008 overging in Vrouwenvoetbalnederland.NL.
De voornaamste reden dat wij toen zijn begonnen, samen met het bestuur van LOVV (Landelijk Orgaan Vrouwen Voetbal), was het promoten van vrouwenvoetbal op het worldwide web.
We telden toen slechts 1 Hoofdklasse met daaronder de Eerste Klasse en trapsgewijs 2e, 3e en 4e klasse, in cijfers ongeveer 30.000 voetballende vrouwen/meisjes!
Het Nederlands Vrouwenelftal stond op de Wereldranglijst (FIFA) op een 15e plaats. Ze hadden nog nooit deelgenomen aan een Europees noch Wereld Kampioenschap!
De KNVB besteedde toentertijd minimale aandacht aan het vrouwenvoetbal op haar toen enige website (www.knvb.nl), maar met de komst van Vera Pauw als Bondscoach kwam er een inhaalslag op hun eigen website.

Laatst bijgewerkt op maandag 15 januari 2018 09:12
Lees meer...