FRANKRIJK EUROPEES KAMPIOEN

Laatste nieuws EK Onder 19 jaar Slowakije. Het was een zeer langdurige finale tussen Frankrijk en Spanje. Frankrijk stond in de 36e minuut op 1-0. Het regende inmiddels pijpestelen, het veld was onbespeelbaar geworden en de rust werd verlengd. Maar de wedstrijd moest gewoon doorgaan omdat er voor iedereen niet op nog 1 nachtverblijf gerekend was en de vliegtickets lagen te wachten enz. Dus na een rust van in totaal 2,5 uur werd er, ondanks het nog steeds zeer slecht bespeelbare veld, toch maar begonnen aan de 2e helft.

In de 2e helft miste Spanje een penalty, scoorde Frankrijk in de 66e min. de 2e goal, in de 84e min. schiet Spanje de aansluitingstreffer binnen en in blessuretijd miste Spanje een 100% kans op de gelijkmaker derhalve uitslag Frankrijk - Spanje (1-0) 2-1.

Het complete programma is bekend en dat kunt u hier zien.

31-07-2016: 19.45 uur  Finale tijdelijk onderbroken vanwege hevige regenval. Vandaag stond de finale op het programma van het EK 2016 voor Onder19 in Slowakije. Al tijdens de eerste helft kwam de regen met bakken uit de hemel vallen maar dat weerhield Grace Geyoro er niet van om in de 36e minuut de openingsgoal te maken, 1-0 voor Frankrijk. Tijdens de rust kwam er nog meer regen en onweer en werd de wedstrijd uitgesteld. Met man en macht is men nu bezig om het veld watervrij te maken en voorlopig is er nog geen zicht wanneer de wedstrijd verder gaat .

28-07-2016: Frankrijk en Spanje naar de finale!!!  Vandaag vonden de halve finales plaats van het EK Onder 19 jaar in Slowakije. Vanmiddag werd de wedstrijd gespeeld tussen Frankrijk en Zwitserland. Zwitserland maakte de openingstreffer in de 44e minuut maar Frankrijk kwam na de rust heel sterk terug en wist de wedstrijd met 3-1 te winnen.

Nederland is er helaas niet in geslaagd om de finale te halen, Spanje was de bovenliggende partij en in een doelpuntrijk duel wonnen zij met 4-3 van Oranje O19. Nederland kwam tot 2 keer toe op voorsprong maar wist die niet vast te houden. Spanje liep uit naar 4-2 maar Nederland kwam nog terug tot 4-3 maar het mocht niet meer baten.

De finale tussen Spanje en Frankrijk wordt zondag 31 juli gespeeld om 19:00 uur.

25-7-2016:
I
n groep B speelden Duitsland en Oostenrijk eigenlijk voor spek en bonen, beide landen waren na de 2e groepswedstrijd al uitgeschakeld. Duitsland pakte toch nog even 3 punten want ze wonnen met 3-1. De andere wedstrijd ging tussen Spanje en Zwitserland. Hier stond voornamelijk de groepswinst op het spel. Spanje was echter met 0-5 veel te sterk voor het Zwitsere team.

In groep A hebben zowel Nederland als Frankrijk zich geplaatst voor de halve finale. Beide teams troffen elkaar in de laatste groepswedstrijd en het werd billenknijpen voor alles wat Oranje een warm hart toedraagt. De Nederlandse meiden hadden het zwaar en verloren uiteindelijk de wedstrijd met 1-2. Dit was toch genoeg om door te gaan naar de halve finales want er werd gekeken naar het onderlinge resultaat. De wedstrijd tussen Noorwegen en Slowakije werd geteisterd door hevige regenval. De eerste helft werd nog zonder problemen gespeeld maar de tweede helft werd al met 10 minuten vertraging aangevangen, en niet veel later moest er weer gestaakt worden. De wedstrijd is voor vandaag helemaal afgelast bij een 0 - 0 stand.

Frankrijk gaat het in de halve finale opnemen tegen Zwitserland en Nederland tegen Spanje. Spanje heeft alle groepswedstrijden gewonnen dus Nederland is gewaarschuwd. Donderdag 28 juli worden deze halve finales gespeeld!! De halve finales worden live uitgezonden op Eurosport!!! Frankrijk-Zwitserland begint om 16:00 uur op Eurosport 2 en Spanje - Nederland om 20:30 uur op Eurosport 1.

22-07-2016: In
groep B speelden Duitsland en Zwitserland tegen elkaar. Toch wel verrassend wonnen de Zwitserse meiden met 2-4. Duitsland wist al in de 3e minuut te scoren en was zeker niet de onderliggende partij, maar de Zwitsers gingen beter met hun kansen om. De andere wedstrijd ging tussen Spanje en Oostenrijk. Oostenrijk kreeg weer 4 doelpunten tegen en wist er zelf niks tegenover te zetten. Het laatste doelpunt van Spanje was een penalty.
Zwitserland gaat nu aan de leiding in groep B met een beter doelsaldo dan Spanje. Aanstaande maandag zullen deze 2 elkaar treffen en bepalen wie er de beste in de groep wordt. Beide landen dus door naar de halve finales!

Oranje O19 boekte een kleine maar goede overwinning tegen Noorwegen. Met 1-0 werden de Noorse meiden verslagen en zal het een spannende laatste groepswedstrijd worden tegen Frankrijk dat vandaag met 0-6 van Slowakije won met een hattrick van Marie-Antoinette Katoto. Oranje O19 gaat ongeslagen aan de leiding en heeft 6 punten, en staat met één been in de halve finale. Ze hebben maandag genoeg aan een gelijkspel tegen Frankrijk.

19-07-2016:

In de andere groep troffen Oostenrijk en Zwitserland elkaar, als je de statistieken ziet waren de landen redelijk aan elkaar gewaagd maar ging Zwitserland een stuk beter met de kansen om, het werd 0-4. Uit deze groep speelden ook Spanje en Duitsland tegen elkaar. Spanje had net wat meer kansen dan de Duitse meiden en won met 1-0.

Het team van bondscoach Jessica Torny heeft het Europees Kampioenschap 2016 geopend tegen gastland Slowakije. De wedstrijd begon om 17:00 uur in Senec (Slowakije) op dinsdag 19 juli 2016. Nederland kwam wat stroef uit de startblokken maar wist uiteindelijk de wedstrijd met 0-6 van Slowakije te winnen. De andere wedstrijd ging tussen Frankrijk en Noorwegen. Frankrijk had het zwaar want ze kwamen al in de 22e minuut met 10 spelers op het veld nadat Hawa Cissoko met een directe rode kaart van het veld was gestuurd. Maar Noorwegen leek het toch moeilijk te hebben tegen de stugge Fransen want ze wonnen maar met 0-1.

Nederland gaat nu aan de leiding in groep A en zal het vrijdag opnemen tegen de nummer 2 Noorwegen.

24-05-2016: Nederland O19 in poule A

De loting voor het EK Onder 19 jaar is op dinsdag 24 mei verricht en Nederland zit in groep A, tesamen met gastland Slowakije, drievoudig winnaar Frankrijk en Noorwegen. Nederland ontloopt de toplanden zoals Spanje en Duitsland, die zitten in groep B tesamen met Oostenrijk en Zwitserland.

Er wordt gespeeld op 19, 22 en 25 juli voor de poule fase. Zie Reactie Bondscoach Jessica Torny verderop. De nummers 1 en 2 prolongeren naar de halve finales welke op 28 juli wordt gespeeld en de finale 3 dagen later!

Voor de poule indelingen en uitslagen klik hier

Wedstrijdprogramma Dinsdag 19 juli Slowakije - Nederland Vrijdag 22 juli Nederland - Noorwegen Maandag 25 juli Nederland - Frankrijk

Voorlopige selectie vrouwen onder 19 voor EK in Slowakije

KNVB-coach Jessica Torny heeft de voorlopige selectie bekendgemaakt van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor het EK in Slowakije. Er zijn 30 speelsters opgenomen in de voorlopige selectie, voor de definitieve selectie worden er 18 opgeroepen. Oranje onder 19 opent het toernooi op dinsdag 19 juli tegen gastland Slowakije. In de tweede wedstrijd op vrijdag 22 juli is Noorwegen de tegenstander en de groepsfase wordt afgesloten met een ontmoeting tegen Frankrijk op maandag 25 juli.

De voorlopige selectie bestaat uit de volgende speelsters:
Suzanne Admiraal (Telstar), Sabrine Ellouzi (FC Twente), Sisca Folkertsma (PSV), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Esmee de Graaf (PEC Zwolle), Fieke Hendriks (Jong FC Twente), Michelle Hendriks (PSV), Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team), Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Eline Koster (CTO Amsterdam Talent Team), Vita van der Linden (AFC Ajax), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (Deurne), Naomi Pattiwael (CTO Eindhoven Talent Team), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team), Pleun Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team), Mijke Roelfsema (ADO Den Haag), Jill Roord (FC Twente), Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Maureen Sanders (PSV), Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Kelly Steen (Telstar), Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen), Ashleigh van Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team) en Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team).

Reactie Jesscia Torny, bondscoach Onder 19: ‘’Mooie loting met volop kansen’’

‘We mogen zeker niet ontevreden zijn met deze loting’, aldus KNVB-coach Jessica Torny. ‘Op een EK tref je altijd mooie tegenstanders, maar deze poule biedt volop kansen. Ik begreep dat we van gastland Slowakije nog nooit verloren hebben in deze leeftijdscategorie, dit is geen slecht uitgangspunt. Een verschil is nu wel dat ze een thuisvoordeel hebben, maar ik schat ons toch hoger in. Noorwegen is in elke leeftijdscategorie bij de vrouwen sterk. In de Eliteronde eindigde ze echter niet als eerste in hun poule en was Zwitserland te sterk, dit zegt natuurlijk ook wel iets. Frankrijk is een absoluut topland die ik ook op een vriendschappelijk toernooi in La Manga heb zien spelen. Volgens mij zijn zij de favoriet in deze poule en misschien wel voor het EK. Ik sluit overigens niet uit dat zij op een zelfde manier naar ons kijken.’

Feiten

- Duitsland heeft zich voor de 13e maal in 15 eind EK's weten te kwalificeren.
- Slowakije zal voor het eerst aan het EK deelnemen.
- Maar ook Oostenrijk neemt voor het eerst deel!
- Titelverdedigsters Zweden zijn in de Eliteronde gesneuveld door Oostenrijk!

- Duitsland heeft de titel gewonnen in 2002, 2006, 2007, 2011.
- Spanje won de titel in 2004 en Frankrijk in 2003, 2010, 2013 en Nederland in 2014.

10-04-2016: De weg naar het O19 EK 2016 te Slowakije

Vandaag stonden de spannende laatste wedstrijden van de Eliteronde op het programma en wordt bekend welke landen zich gaan kwalificeren voor het EK 2016 in Slowakije.

Groep 1: Duitsland won weer overtuigend, deze keer van Azerbadjan met 1-5. Polen verloor met 0-2 van Rep. Ierland, wat een pittig duel was want er vielen maarliefst 8 gele kaarten, voor beide landen 4. Duitsland gaat door als groepswinnaar.

Groep 2: In het duel tussen Zweden en Engeland werd niet gescoord en omdat Oostenrijk met 0-2 won van Belgie gaat titelverdediger Zweden niet naar het EK maar gaat Oostenrijk.

Groep 3: Tsjechie pakte weer 3 punten door de 2-0 overwinning op Wit-Rusland maar dat was niet genoeg om groepswinnaar te worden. Nederland maakte in de allerlaatste minuut gelijk tegen Finland en aangezien ze aan een gelijkspel genoeg hadden zullen we ons Oranje meiden zien spelen op het EK.

Groep 4: Noord-Ierland was ook vandaag niet in staat om een punt te pakken, zij sluiten het toernooi puntloos af na de nederlaag van vandaag tegen Italie met 0-3. Spanje won ook het 3e duel, deze keer werd Denemarken met 1-3 verslagen. Spanje is ongeslagen door naar het EK.

Groep 5: Zowel in de wedstrijd Griekenland-Portugal als in de wedstrijd Schotland-Frankrijk werd het 0-2. Frankrijk heeft 9 punten en gaat dus naar het EK.

Groep 6: Noorwegen won met 0-1 van Hongarije, en Zwitserland deed hetzelfde tegen Rusland. Zowel Zwitseland als Noorwegen staan op 7 punten maar aangezien Zwitserland een beter doelsaldo heeft gaan zij als nummer 1 door naar het EK. Noorwegen heeft van alle nummers 2 de meeste punten dus ook zij gaan door als beste nummer 2.

Voor het EK 2016 in Slowakije hebben zich geplaatst: Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Frankrijk en Zwitserland. Als beste nummer 2 gaat Noorwegen en met gastland Slowakije zijn alle tickets verdeeld.

07-04-2016: De 2e ronde van de Eliteronde wordt vandaag gespeeld en alle landen kwamen weer in actie.
Groep 1: Duitsland kwam vandaag op een 0-1 achterstand tegen Polen, maar won uiteindelijk toch met 3-1, alle doelpunten vielen in de 2e helft. Rep. Ierland won met 3-0 van Azerbadjan. Duitsland is zo goed als zeker van een ticket want zij moeten nog spelen tegen Azerbadjan, die nog niks gewonnen hebben.
Groep 2: Na het verlies van Zweden won Belgie vandaag van Engeland, het enige doelpunt kwam op naar van Laura Gorniak. Oostenrijk dat ook de eerste wedstrijd verloor won deze keer met 1-0 en wel van titelverdediger Zweden. Een hele spannende groep want alle teams staan op 3 punten.
Groep 3: Uit de groep van Nederland speelden Finland en Tsjechie tegen elkaar, en een beetje verrassend won Tsjechie met 1-2. Nederland gaat na de winst van vandaag op Wit-Rusland met 0-3 aan de leiding. Zij hebben aan een gelijkspel genoeg om naar Slowakije af te reizen.
Groep 4: Spanje trof Noord-Ierland. Noord-Ierland kwam er niet echt aan te pas, ze konden wel 1 keer scoren maar Spanje kwam tot 7 treffers. De wedstrijd tussen Italie en Denemarken kende geen winnaar. Italie kwam in de 70e minuut op voorsprong maar Denemarken maakte in 87e minuut gelijk. Spanje gaat aan de leiding, zij hebben als enigste 6 punten.
Groep 5: Griekenland verloor met 6-0 van Frankrijk, Clara Mateo scoorde 2 doelpunten in 2 minuten en wel in de 90e en 90+2e minuut. Portugal en Schotland was volledig in evenwicht beide landen kregen 5 kansen en scoorden er daarvan 1. Frankrijk en Schotland gaan in een onderling duel uitmaken wie de beste van groep 5 wordt.
Groep 6: Na het gelijkspel van deze week pakt Zwitserland vandaag wel de 3 punten. Hongarije werd met 4-0 verslagen. Ook Noorwegen pakt de eerste winst van dit toernooi, ze wonnen met 1-0 van Rusland. Noorwegen kon pas in de 88e minuut scoren en qua kansen had ook Rusland wel een doelpunt verdient. Zwitserland gaat nu aan de leiding maar Noorwegen heeft evenveel punten maar heeft een lager doelsaldo.

05-04-2016:
Vandaag is de Eliterond van het EK-kwalificatietoernooi begonnen. Het EK voor O19 vindt dit jaar plaats in Slowakije en ook Nederland is nog in de race voor een ticket, zij begonnen dit kwalificatietoernooi vanavond om 19:30 uur. Nederland is het toernooi goed begonnen want ze wonnen met 7-2 van Tsjechie, waarbij Sisca Folkertsma 4 treffers op haar naam schreef. Oranje O19 zit in groep 3 waar Finland en Wit Rusland het tegen elkaar opnamen. Finland won met 2-1.
In groep 1 een doelpuntloos duel tussen Azerbadjan en Polen.Duitsland wint met 1-0 van Rep. Ierland en gaat aan de leiding in deze groep.

In groep 2 won Engeland het eerste duel met 1-0 van Oostenrijk. De wedstrijd tussen titelverdediger Zweden en Belgie eindigde in 2-1. Zweden kwam in de 38e minuut op voorsprong en werd daarna door Belgie een handje geholpen want de Belgische Bieke Vandenbussche maakte een eigen doelpunt. Pas in de 88e minuut werd er gescoord voor Belgie.
In groep 4 de verliezend finalist van vorig jaar Spanje, ze wonnen met 3-0 van Italie en hebben dus weer een eerste stapje gezet naar het EK. Maar ze staan geen 1e in de groep want Denemarken walste met 5-0 over Noord-Ierland heen.
In groep 5 verloor Griekenland maar met 1-0 van Schotland, Schotland had verreweg de meeste kansen maar kreeg er uiteindelijk maar één tussen de palen. De wedstrijd tussen Frankrijk en Portugal bleef in de eerste helft zonder doelpunten, in de 2e helft gaf Frankrijk wat extra gas en werd het 3-0.
In groep 6 werd er in beide wedstrijden gelijk gespeeld, Rusland Hongarije werd 1-1 en Zwitserland - Noorwegen eindigde in 2-2. Waarbij Zwitserland in de 80e minuut een penalty benutte.

31-04-2016: Hengelo en Eibergen het decor voor EK-kwalificatie Vrouwen onder 19
Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar speelt op dinsdag 5, donderdag 7 en zondag 10 april in de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi. De wedstrijden worden gespeeld bij HVV Tubantia in Hengelo en bij FC Eibergen in Eibergen. Inzet op dit toernooi is plaatsing voor het EK in Slowakije dat van 19 tot en met 31 juli 2016 plaatsvindt. Oranje onder 19 neemt het in eigen huis op tegen Tsjechië, Wit-Rusland en Finland in Groep 3

‘’Op papier de favoriet in de groep’’
‘’Ik ben erg tevreden met deze loting,’’ zei Jessica Torny eerder over de poule-indeling. ‘’Op papier zijn we de favoriet in de groep, maar we moeten het nog wel laten zien. Dat we het kwalificatietoernooi in eigen land mogen organiseren is een mooie bijkomstigheid. Naast het thuisvoordeel is het ook leuk dat onze supporters langs kunnen komen.’’

Accommodaties en kaartverkoop
De wedstrijden worden gespeeld op sportpark De Beijenkorf van HVV Tubantia (Hengelo) en sportpark De Beijenkamp van FC Eibergen (Eibergen). Informatie over de kaartverkoop komt binnenkort op de websites van beide voetbalverenigingen.

13-11-2015Vanochtend heeft de loting plaatsgevonden van de 2e ronde Onder 19 jaar. Nederland kwam in deze Eliteronde terecht in groep 3 tesamen met Finland, Wit Rusland en Tsjechie. De Eliteronde wordt gespeeld op 5, 7 en 10 april. Nederland fungeert als gastheer van het minitoernooi. Waar de wedstrijd zullen plaatsvinden, wordt later bekend. Alleen de groepswinnaars en de beste nummer twee van de zes poules plaatsen zich voor het EK onder 19 dat van 19 tot en met 31 juli 2016 in Slowakije wordt gehouden. Het gastland is automatisch geplaatst.

Er waren eerder al 4 potten geformeerd, helaas zat Nederland niet in pot A maar in pot B. Dit betekende dat het een sterk land heeft gekregen uit pot A. Er werden 6 groepen geloot, er konden geen landen geloot worden die een land in de 1e ronde al had ontmoet. Nederland kon dus bijvoorbeeld niet Italie uit Pot C krijgen. De loting vond plaats om 11:00 uur in Nyon te Zwitserland.

20-09-2015: Zondag 20 september 2015 werden de derde en tevens laatste poulewedstrijden van deze kwalificatieronde gespeeld.   Duidelijk is geworden wie zich gekwalificeerd hebben voor de Eliteronde met als het doel het EK O19 2016 in Slowakije..

Eerstgenoemde land heeft zich als nummer 1 gekwalificeerd en de Rep. Ierland en Noord Ierland kwalificeerde zich via een beter doelsaldo.

Uit poule 1 gaan door: Zwitserland en Griekenland Uit poule 2 gaan door: Frankrijk en Tsjechie Uit Poule 3 gaan door: Azerbaidjan en Belgie

Uit Poule 11 gaan door: Schotland en Oostenrijk

18-09-2015: De tweede wedstrijden voor het mini toernooi om zich te plaatsen voor de Eliteronde met als het doel het EK O19 2016 werden vandaag gespeeld. Een aantal landen hebben zich nu al gekwalificeerd voor de Eliteronde door hun 2e winst in deze voorronde. Zwitserland uit groep 1 heeft zich vandaag geplaatst, zij wonnen met een monsterscore van 23-0 van Albanie. Verder zijn Frankrijk (2), Tsjechie (2), Zweden (6), Nederland (7), Italie (7), Noorwegen (8), Portugal (8), Rusland (10), Oostenrijk (11) en Schotland (11) zeker van de volgende ronde. Zondag worden de laatste wedstrijden gespeeld en zal duidelijk zijn wie er nog meer door gaan.

15-09-2015:
Vandaag, 15 september worden de eerste wedstrijden gespeeld van de mini toernooien om zich te kwalificeren voor de Eliteronde. In groep 1 won IJsland met 6-1 van Georgië. Zwitserland gaat hier aan de leiding door de 7-0 winst tegen Griekenland.

In groep 2 namen Finland en Turkije het tegen elkaar op en Tsjechie en Faroer Eilanden, Finland en Tsjechie wonnen allebei het eerste duel. Azerbadjan won met 4-1 van Wales in groep 3.

Kroatie hielp Belgie in de wedstrijd door in eigen doel te scoren en in de 5e minuut van de extra tijd werd de 4-0 gemaakt.

In groep 4 had Polen een makkelijke wedstrijd tegen Litouwen, ze wonnen met 5-0 en speelde de laatste 10 minuten met 10 spelers. Spannend was het tussen Finland en Turkije maar het waren de Finse meiden die er met de winst vandoor gingen.

In groep 5 werd er 2 x de eindstand van 2-0 behaald, Duitsland won van Hongarije en Servië van Kazachstan.

In groep 6 staan de Zweedse meiden, die de titelverdedigers zijn, er het best voor door hun winst op Macedonië. Noord-Ierland en Montenegro bleven in evenwicht en daar werd niet gescoord.

In groep 7 won Italie met 9-0 van Moldavie, de Italiaanse Bergamashi scoorde 4x en Moldavie moest met 9 speelsters verder nadat in de 43e min keepster Panova met rood kon vertrekken en in de 49e min Loghin. Oranje O19 won ook met 9-0 van Cyprus.

In groep 8 Noorwegen had een makkie aan Estland, ze  versloegen de Esten met 6-0 en Israel, het gastland van dit jaar zal zich nu zelf moeten kwalificeren maar kwam net tekort tegen Portugal. Roemenië won ruimschoots van Letland met 8-0 in groep 9, in deze groep won ook Denemarken van Wit-Rusland

In groep 10 gaat Rusland aan kop na de 4-0 wins van Bulgarije, Rep. Ierland en Slovenië kwamen niet verder dan een gelijkspel..

In groep 11 speelden Schotland en Oekraïne tegen elkaar, Schotland won deze partij. Albanië wist 1 keer te scoren tegen Oostenrijk maar dat was lang niet genoeg om de winst te pakken want Oostenrijk maakte er 8.

09-09-2015
:De Oranje vrouwen van Onder 19 spelen van 15 t/m 20 september de 1e kwalificatie ronde in Nederland. De drie wedstrijden tegen o.a. Italie, Cyprus en Moldavie worden gespeeld op de Sportparken van Skoatterwald (Heerenveen) en Achilles 1894 (Assen). De Definitieve Selectie Onder 19 is ook al bekend gemaakt.
Kaarten kunnen gekocht worden op deze Sportparken! Kaarten verkrijgbaar vanaf 3 euro. Groepen vanaf 10 personen voor 2 euro. Verkooppunten Sportpark Skoatterwald te Heerenveen en Achilles 1894

19-11-2014: Op woensdag 19 november werd er ook al geloot voor het Europees Kampioenschap 2016 te Slowakije voor de Onder 19-jarigen. Nederland O19 kwam terecht in groep 7 en krijgt in de eerste kwalifactieronde te maken met de volgende tegenstanders: Italie, Cypres en Moldavie. De wedstrijden in het minitoernooi zullen gespeeld worden op 15 en 20 september 2015. De twee beste teams van elke groep gaan door naar de Eliteronde. Nederland werkt de 1e ronde in eigen huis af en wel te weten op 15-17-20 september 2015.