Wedstrijdverslag: RKTSV - Be Quick'28 1 | Ronde 2 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 september 2011

geel

Verslag RKTSV
Door Jos Butink

Verdienstelijk gelijkspel RKTSV op dag vol tegenstellingen
life_time_award's Morgens was er eerst de uitvaart van Marcel Esseling, de vader van speelster Lianne, 's middags, voorafgaande aan de wedstrijd werd Pierre Hensgens in het zonnetje gezet en ontving de Life Achiefaward van de NKS (Nederlandse Katholieke Sportfederatie)  voor zijn vele verdiensten op het gebied van vrouwenvoetbal.
Door de uitvaart begon de wedstrijd pas om 16.00 uur met een minuut stilte en speelde de dames van RKTSV met rouwbanden. Daar waar de 22 dames er een wedstrijd op hoog niveau van maakte, had de scheidsrechter een complete off-day.
Het eerste half uur speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld, waarbij Be Quick net iets beter was, met kansjes over en weer. In de 30e minuut begon de wedstrijd pas echt goed. Uit een schitterend genomen vrije trap scoorde Sharona Demandt de 1-0. Be Quick kreeg hierna nog iets meer vat op het spel. In de 39e minuut wist Katja Demacker nog een doelpunt van Be Quick te voorkomen, in de 40e minuut moest ze echter capituleren. Helaas voor RKTSV scoorde Angenita Lemstra in buitenspelpositie de 1-1. 3 minuten later was het weer raak. Loes Butink werd op het middenveld onreglementair getackeld en de hierop volgende pass werd met duidelijk hands verder gespeeld op Anneloes Kock, die beheerst scoorde 1-2, tevens ruststand.

Na de rust ging RKTSV op zoek naar gelijkmaker. In de 54e minuut, na een schitterende combinatie tussen Loes Butink, Liv Aerts (juist ingevallen voor Kristin Jonvik) en Sanne Schoenmakers, schoot Sanne vol op de lat. Een minuut later was het toch raak. Shirley Kocacinar kreeg de bal in het strafschopgebied toegespeeld met de rug naar het doel. Met een onnavolgbare  beweging zette ze 3 speelsters van Be Quick op het verkeerde been, draaide de andere richting op en scoorde op magnifieke wijze de 2-2. In een volle sprint rende ze samen met Sanne Schoenmakers naar de dug-out waar ook Lianne aanwezig was. Met een tekst-shirtje onderstreepte ze nogmaals hun verbondenheid en medeleven met de familie Esseling. De scheidsrechter had hier echter geen begrip voor en onder het motto "Regels zijn regels" kregen beide speelsters een gele kaart. Was zijn optreden tot op dat moment al niet erg gelukkig, hierna werd dit alleen maar slechter. Diverse behoorlijke overtredingen op met name Shirley Kocacinar bleven onbestraft. Uiteindelijk trok hij toch een gele kaart voor Ellen Marissink.

Enige minuten erna had hij een 2e gele kaart moeten trekken voor dezelfde Ellen Marissink voor het wegtrappen van de bal na het fluitsignaal. Blijkbaar lapte hij hier zijn uitspraak "Regels zijn regels" aan zijn laars. Hierna bleef het spel op en neer gaan, waarbij Be Quick aantoonde waarom ze verleden seizoen bijna kampioen werden, totdat  ver in blessure tijd Sanne Schoenmakers door de verdediging brak en alleen op het doel afging. Helaas werd ze onderuit gehaald en daar waar rood op zijn plaats was, werd slechts geel gegeven (Regels zijn regels?) en werd de vrije trap van Sharona Demandt nog met de vingertoppen door de Zwolse sluitpost tot corner getikt.
Gezien het vertoonde wedstrijdbeeld, was een gelijkspel echter een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Locatie: Sportpark RKTSV