Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - Jong FC Twente | Ronde 7 | Topklasse 2012-2013

Bron tekst website FC Twente

ATC’65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de wedstrijd tegen Be Quick ’28 gewonnen. Vera Berends zorgde voor rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Debutanten
“Een knappe overwinning met een jonge ploeg”, stelde trainer Joost du Gardijn. Daarmee doelde hij op de debuterende Romy Nijkamp en Maxime Bennink, beiden speelsters van FC Twente C5. Ook hun teamgenoten Sabrine Ellouzi en Kelsey van der Laan mochten hun opwachting maken in de wedstrijd tegen Be Quick ’28.

In de eerste helft probeerden de Beloften FC Twente Vrouwen veel druk te zetten op de thuisploeg. Dit lukte deels. Zo werd de opbouw van Be Quick vertraagd waardoor de ploeg niet gevaarlijk kon worden. Maar dit leverde niet het gewilde balbezit op voor de Tukkers. Du Gardijn had hier na afloop wel een verklaring voor. “We kozen te snel voor de lange bal, en tegen een fysiek sterke tegenstanders zoals vandaag heb je daar niks aan. Bovendien kostte het ons op deze manier veel energie.”

Voorsprong
Het spel speelde zich voor rust dan ook voornamelijk op het middenveld af. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel nog wel in dat eerste bedrijf. Judith Westervelt nam een toegekende vrije trap voor haar rekening. De keeper van Be Quick liet haar inzet los en Vera Berends reageerde adequaat en schoot de 0-1 binnen.

In de tweede helft kwam er meer druk van de thuisploeg. Be Quick bracht meer fysieke kracht in het spel en de Beloften waren hiervan onder de indruk. Toch gaf de ploeg ook in die fase geen kansen weg. Zelf kreeg het team nog twee goede mogelijkheden. Judith Westervelt zag Lisanne van Gurp over het hoofd en schoot de bal zelf voorlangs. Vera Berends kreeg een kans op haar tweede van de middag, maar haar poging werd goed gestopt door de keeper van Be Quick.

Spanende slotfase
In de laatste fase van de wedstrijd ging de thuisploeg opportunistisch spelen en dat zorgde nog voor een aantal hachelijke situaties. Maar Romy Nijkamp fleurde haar debuut op met een aantal goede reddingen.  Doordat Be Quick in die fase één op één ging spelen, kwam er ruimte vrij. Maar het beloftenteam wist daar geen gebruik van te maken.