Wedstrijdverslag: Oranje Nassau 1 - Ter Leede 1 | Ronde 14 | Topklasse 2012-2013

Tijdlijn

doelpunt Min. 90 1 ::<br />Angela Smit doelpunt Min. 89 ::<br />Jorike Olde Loohuis

59doelpuntNancy Graaf, de (1x)
COM_JOOMLEAGUE_MATCHREPORT_EVENT_LIVE_COMMENTARY...Bijzonderheid: Jorike Olde Loohuis miste in de 79e m. een strafschop.

{tweetme}

Verslag van Ter Leede
Door Peter Zethof

“Ter Leede geeft voorsprong in tijdsbestek van 8 minuten weg aan ON”

Vandaag moesten de dames van Ter Leede de altijd lastige uitwedstrijd spelen tegen de dames van ON uit Groningen. Voor ON was het vandaag vooral zaak om niet te verliezen tegen de ongeslagen koploper uit de topklasse Ter Leede.

De veld bezetting van ON liet duidelijk zien dat het spel gemaakt moest gaan worden door Ter Leede, met slechts één diepe spits en daarachter een zwaar bezet middenveld en dito achterhoede begon ON aan de wedstrijd. Helaas was Ter Leede vandaag niet in goeden doen, de wil was er zeker maar de passing was erg slordig en dan het valt het niet mee om tempo in het spel te brengen en het de tegenstander lastig te maken. Na 10 minuten de eerste goed opgezette aanval van Ter Leede maar de slap ingeschoten bal van Jill Wilmot werd gemakkelijk gestopt door de keepster van ON.

Ter Leede kon het spel niet naar haar hand zetten, er werd hard gewerkt maar de ruimtes waren klein en Ter Leede kon hier de eerste helft niet goed mee om gaan. Een vrije trap in de 15e minuut van Lisanne Grimberg ging naast en een kopbal uit de corner van Jill Wilmot werd net overgekopt door Kimberley Vermey. In de 30e minuut een goed omschakel moment van Ter Leede, vanuit het middenveld werd op rechts Marieke Goeree aangespeeld door een slimme overstap van Jill Wilmot kwam de bal bij Kim Zethof die met haar linkerbeen de bal helaas te slap inschoot om het de keepster van ON moeilijk te maken. De daarop volgende “ingestudeerde” hoekschop van Ter Leede werd door Lisanne Grimberg hard op de lat geschoten waardoor de hatelijke 0-0 op het bord bleef staan. In de 40e minuut een gevaarlijke counter van ON, de rechts buiten van ON ging alleen op keepster Nada van Es af maar met een katachtige reflex wist Nada van Es de spits van ON van het scoren af te houden en mede daardoor gingen de dames met een gelijke stand van 0-0 de rust in.

De 2e helft, de vraag van de toeschouwers was of ON het tactische spel wist vol te houden en of Ter Leede de vorm van de voorgaande wedstrijden weer op kon pakken!

Na de aftrap weer een aanvallend Ter Leede, laatste vrouw Monica Hoogendam ging direct voor haar achterhoede spelen, waardoor er meer druk naar voren toe werd gezet. Na wat plaagstootjes, drie hoekschoppen en twee schoten op het doel van ON, was het Nance de Graaf die uit mooie “herkenbare” aanval in de 58e minuut de keepster van ON wist te passeren en de terechte 0-1 op het scoreboord wist te zetten. De meegereisde toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, ON moest nu meer komen om proberen de gelijkmaker te scoren maar ze bleven slim en gedisciplineerd hun spelletje spelen en hun kans afwachten.

Ter Leede wilde meer, maar op de sterk spelende Daphne in ‘t Veld na had de rest van het team het allemaal net niet en konden ze zoals eerder in de competitie de tegenstander niet murw spelen, wat natuurlijk mede de verdienste is van de tegenstander. Tot aan de 74e minuut waren er geen noemenswaardige problemen voor de achterhoede van Ter Leede. Echter in de 75e minuut wist de balvaste en slimme spits van ON na een actie alleen op keepster Nada van Es af te gaan. Ze ging slim naar de grond toen Nada duikend naar de bal haar verdedigende actie in zette.

De scheidsrechter lag de bal op de stip en Nada kreeg de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speelster. Geen reserve keepster op de bank dus ging rechtsback Angela Wolvers tussen de palen staan. Angela bleef stoïcijns wist de niet al te best ingeschoten penalty verrassend te stoppen en leek de held van de dag te worden. Na dit moment werd het echter erg rommelig de organisatie was helemaal zoek bij Ter Leede en ON rook bloed en kroop uit haar schulp vandaan om alsnog een doelpunt te forceren. In 80e minuut een tactische wissel rechterspits Kim Zethof word gewisseld voor Priscilla Mesker die rechtsback gaat spelen.

Met de kwaliteiten en ervaren speelsters die Ter Leede heeft zou je verwachten dat de voorsprong zou worden gekoesterd maar helaas lukte dit “door verkeerde keuzes in het veld” niet. In de 84e minuut tikte Kimberley Vermey net buiten de 16 meter de spits van ON aan. De toegekende vrije trap werd strak langs de slecht opgestelde muur van Ter Leede in de touwen geschoten door ON. 1-1.

Ter Leede was aangeschoten en 4 minuten later werd een mooie aanval over rechts door ON prima uitgespeeld en kwamen ze in een tijdsbestek van 5 minuten van een 0-1 achterstand op een 2-1 voorsprong te staan.

Ook dit is voetbal, een toch wel verrassende uitslag. Veel werklust maar niet de vorm van de dag van het team heeft geleid tot de eerste nederlaag van het seizoen. Toch mooi om te zien dat de nederlaag zonder elkaar iets te verwijten snel verwerkt werd door de meiden. De team spirit is top en dat zullen de Ter Ladies de eerst volgende wedstrijd 16 februari “ beker tegen Herenveen” laten zien op sportpark Rodenmolen te Sassenheim.

Ter Leede speelde in de volgende opstelling;
N van Es; A. Wolvers, M. Hoogendam, D. in ’t Veld, C. van Loe; J. Wilmot, N. de Graaf, K. Vermeij; M. Goeree, L. Grimberg, K. Zethof (79e minuut P. Mesker). Verdere “wissel” speelsters; S de Lange en C van Roessel.