Wedstrijdverslag: Zuidoost United - FSG/Gezien.nl | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Zuidoost United verslaat FSG in de laatste seconden
In de vijfde wedstrijd en de derde thuiswedstrijd in de Eredivisie Vrouwen heeft Zuidoost United vrijdagavond in de eigen Bijlmer sporthal op sensationele wijze met 6-5 van FSG uit Sittard gewonnen.

De toeschouwers in de Bijlmer sporthal zagen in de eerste helft twee ploegen die de intentie hadden om te voetballen. Kansen waren er erover en weer voor beiden elftallen. Desondanks gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand van 2-2. Het was nummer 2 Geelen van FSG wat na 12 minuten onze doelvrouw Lilian Panka wist te passeren. Gelukkig was het Priscilla Playfair die drie minuten later alweer de stand gelijk bracht in de wedstrijd. Doordat Zuidoost United al de zes overtredingen had bereikt kon wederom de nummer 2 van FSG Geelen van 10 meter de 2-1 maken. Met nog twee minuten te spelen in de eerste helft was her wederom Priscilla Playfair die de stand op gelijke hoogte bracht, waar Patricia Keeldar vlak voor het eindsignaal van de eerste helft een grote kans voor open doel op aangeven van Michella Playfair miste.

In de tweede helft, met in het doel bij Zuidoost United Lies Kols en FSG die voortvarend begon want door doelpunten van A.Schedens en S. Kocacinar kwam zij al snel op een 2-4 voorsprong.
Zuidoost United kwam via Michella Playfair alweer vrij snel op 3-4 in de wedstrijd,
Vijf minuten voor tijd kreeg Michella Playfair na twee keer geel een rode kaart, direct na de 2 minuten tijdstraf kwam het elftal van Clyde Larijn op gelijke hoogte door een treffer van aanvoerster Patricia Keeldar.
Zuidoost United kwam in de slotfase ook op een 5-4 voorsprong door een treffer van nummer 16 Posnnasarany waar het FSG was dat uit een penalty benut door S. Kocacinar op 5-5 kwam.
In de slotaanval tijdens de laatste 2 seconden van de wedstrijd was het Patricia Keeldar die de bevrijdende 6-5 maakte en zorgde dat Zuidoost United zich terug vind op een zeer verdienstelijke vijfde plaats in de Eredivisie.

Zuidoost United speelt vrijdag 19 oktober om 20.30 de vierde thuiswedstrijd in de eigen Bijlmer sporthal, een echte stadsderby tegen het als 2e geklasseerde OS Lustianos met 13 punten momenteel waar het elftal van Clyde Larijn er maar drie minder heeft.