A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Fortuna W. 1 | Ronde 14 | Topklasse 2011-2012

Ste.Do.Co 1 - Fortuna W. 1
3 2
(2 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 25 februari 2012
Aanvangstijd: 14:00 u


Gebeurtenissen

geel

    doelpunt


     Samenvatting

    Verslag van Ste.Do.Co.
    Door Jan Koppenol

    Ste.Do.Co. zet opmars voort

    Onder haast lente-achtige omstandigheden hervatten Ste.Do.Co,. en Fortuna Wormerveer de competitie van de Topklasse Dames. De laatste wedstrijd voor de winterstop was een aantrekkelijk doelpuntenfestijn geworden en ook nu waren beide ploegen erop gebrand de wedstrijd met een overwinning af te sluiten: Fortuna om van de laatste plaats af te komen en Ste.Do.Co. om aansluiting te vinden met de middenmoot. Beide ploegen lieten er geen gras over groeien: in de eerste de beste aanval van Ste.Do.Co. legde Lotte Coerts de bal panklaar voor Liza van der Most en die bedacht zich geen moment: 1-0. Maar de Fortuna vrouwen waren geenszins uit het veld geslagen; direct vanaf de aftrap trokken ze ten aanval, die doeltreffend bekroond werd met een goal van Roxanne Koopman.
    Dit smaakte voor de Fortuna vrouwen naar meer en in de 10e minuut was het weer prijs: Roxanne Koopman brak op rechts door en haar schot in de verre hoek was voor Kristie Venhorst onhoudbaar:
    1-2. Nu was het de beurt aan Ste.Do.Co. om karakter te tonen en dat gebeurde dan ook: Marlies Koppenol stuurde in de 16e minuut met een mooie dieptepass Liza van der Most de diepte in. Zij omspeelde vakkundig haar directe tegenstander en bood vervolgens Lotte Coerts de mogelijkheid om de 2-2 binnen te tikken. Daarna ontspon zich een levendig duel waarbij Fortuna optisch het overwicht had, maar met de beste kansen voor Ste.Do.Co,maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

    In de tweede helft zag het spelbeeld eruit, zoals de eerste helft eindigde: Fortuna drong wel aan, maar mede dankzij het goed opererende centrale verdedigingscentrum bestaande uit Aniek Laponder en de van een langdurige blessure teruggekeerde Roos Havermans, kregen de Wormerveerse vrouwen geen echte kans op een goal. Dat lag anders aan de andere kant: met name de snelheid van Liza van der Most en Dominique van Wensveen stelde de Wormerveerse verdediging voor grote problemen. En in de 60e minuut was het prijs: 3-2. Kort daarna had Lotte Coerts de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar tot ontzetting van iedereen aan Hoornaarse zijde wist zij de bal niet in een leeg doel te schuiven.
    Het laatste kwartier zette Fortuna alles op alles om een nederlaag te voorkomen en Ste.Do.Co. werd zwaar onder druk gezet, en vooral bij de corners van Fortuna was het voor iedereen van Ste.Do.Co.-zijde flink billenknijpen, maar tot opluchting van de thuisploeg viel de goal niet en maakte de strak en correct leidende scheidsrechter Onink een einde aan de wedstrijd.


    Statistiek

    Locatie: Sportpark Stedoco te Hoornaar

    Opstelling Ste.Do.Co.:
    Doel:  Kristie Venhorst
    Verdediging: Renate Vos, Ilona Mans, Aniek Laponder en Roos Havermans
    Middenveld:  Sanne Brand, Dominique van Wensveen en Marlies Koppenol
    Aanval: Liza van der Most, Danielle Vermeulen en Lotte Coerts

    Ingevallen reservespeelsters Ste.Do.Co.: Rosanne Scheurwater voor Lotte Coerts(80e minuut) en Michelle Karsdorp voor Ilona Mans(46e minuut).


    Commentaar Liza van der Most (Stedoco) en Marieke Ubachs (Fortuna Wveer).

    liza_mariekeDe strijd om degradatie is ontbrand. In Hoornaar stonden twee ploegen tegenover elkaar die bij verlies zich nadrukkelijker zal aandienen als gegadigde voor degradatie afgelopen zaterdag.
    Na zaterdag is het Fortuna Wormerveer die zich stijf onderaan heeft geposteerd. De Zaanse ploeg verloor van Stedoco die door de overwinning  los is van de onderste tree.

    Lang bleef de stand op 2 - 2 en dus leek een remise aanstaande. Niet wat Liza van der Most van Stedoco betrof. Van der Most schoot de winnende tegen de touwen daar waar Marieke Ubachs heel hard haar best deed om de reddende keepster te zijn. Het mocht - voor Fortuna - niet baten.
    Zowel Van der Most als Ubachs zijn speelsters van U19 en VVNED vraagt hen naar hun mening over de wedstrijd.

    Zeg eens iets over de uitslag?
    Liza: "Met de uitslag ben ik natuurlijk hartstikke blij, maar het kon twee kanten uitgaan hoor. Vooral tegen het einde was het voor ons effe knijpen. Gelukkig heb ik uiteindelijk de winnende kunnen maken."
    Marieke: "Eens, we waren aan het einde zeker dicht bij de gelijkmaker. Denk maar eens aan de bal die van de lijn wer d geschopt. Maar ja...al met al staan we nu met lege handen en da's zuur genoeg."

    Zuur is het juiste woord.  Ik had het idee dat het bij Fortuna niet al te fijntjes verliep.
    Liza: "Ja, dat idee had ik ook. Op een gegeven moment liepen jullie een beetje te zeiken. Ja sorry dat ik het zo zeg, maar dat was toch zo?"
    Marieke: "Ja nou, ik had het idee dat we een beetje aan concentratieverlies leden. We wisten dat we deze wedstrijd niet mochten verliezen en dan sta je toch achter. Dat was dus effe slikken. Om dan weer over die teleurstelling heen te komen, is niet makkelijk."
    Liza: "Maar dan juist moet je positief blijven, vind ik. Die instelling heeft ons enorm geholpen vandaag."

    En wat nu? Wordt het voor jullie beiden de komende tijd alleen maar voetballen tegen de D-spook?
    Marieke: Ik moet eerlijk bekennen dat het inderdaad een moeilijke en lastige periode wordt. Er moet iets gebeuren waardoor we weer die belangrijke punten binnenslepen. Nogmaals, ik wil niet somber overkomen, maar het wordt zwaar."
    Liza: "Wat mij betreft hebben we vandaag laten zien dat we niet hoeven te degraderen. Laat ik zeggen, we gaan gewoon niet degraderen. We staan nu acht punten los van Fortuna en die moet het maar uitvechten met andere gegadigden. Ja toch?"

    Nu zijn jullie beiden jonge speelsters. Verkoren tot de selectie U19. Voelen jullie bepaalde druk om te moeten presteren als Oranje-klanten?
    Liza: "Ik kan niet zeggen dat ik druk voel om te moeten presteren. Ik vind wel dat ik iets extra's mag brengen. Dat lijkt me ook een beetje logisch."
    Marieke: "Voor mezelf vind ik dat ik beter moet zijn dan de anderen. Op gezette tijden me niet mee laten slepen door emoties bijvoorbeeld. Rustig blijven en alles proberen te overzien en vooral positief blijven."

    De afgelopen periode werd gekenmerkt door het spelen van degradatiewedstrijden. Is het spelen en trainen met U19 dan niet een heerlijk uitstapje?
    Liza: "Natuurlijk is het leuk om met U19 bij elkaar te komen. Het is een fijne groep en je merkt het niveau verschil, maar dat wil niet zeggen dat ik blij ben om er tussenuit te knijpen. Stedoco is mijn club en ik heb het enorm naar m'n zin."
    Marieke: "Ik kijk er naar uit om met U19 te trainen en wedstrijden te spelen. Niet vanwege de situatie bij Fortuna, maar het is weer een andere sfeer. Andere benadering en dus leef je anders naar een wedstrijd toe. Alles is anders en dat maakt het zo leuk."

    Liza en Marieke.  Felle tegenstanders op zaterdag. Een paar dagen later zijn het maatjes in de strijd tegen de Duitsers. Makkelijk zullen ze het niet krijgen, maar samen zijn ze sterk.