Wedstrijddatum: zaterdag, 17 november 2012

doelpuntLiv Aerts (3x)

Verslag van DTS Ede
Door Eveline Zech

DTS strijdend ten onder tegen Fortuna Sittard

De tribune op sportpark Inschoten werd zaterdag voor aanvang van de wedstrijd omgetoverd tot een groen-geel geheel. De supporters van Fortuna Sittard hadden er zin in. Maar DTS ook. Aan werklust ontbrak het in ieder geval niet deze grauwe zaterdagmiddag. De eerste helft deed de thuisploeg niet onder voor de bezoekers uit Limburg. Het kwam zelfs op voorsprong toen er in de 20e minuut hands werd gemaakt in het strafschopgebied en Linda Helbling de penalty benutte: 1-0.
De beste kansen waren voor DTS, maar de blauw-witten waren niet scherp genoeg in de afronding.

Na rust maakte de regerend landskampioen al snel gelijk. Ter hoogte van de cornervlag speelde de linksbuiten zichzelf vrij en schoot de bal fraai in de verre hoek. Direct hierop was er een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, maar ook nu ging de bal weer net naast. En dan geldt de oude voetbalwet: als jij de kansen niet benut, gaan ze er aan de andere kant wel in. Zo had Fortuna in de 64e minuut de voorsprong overgenomen. De snelle Liv Aerts was te snel voor de Edese verdedigers en schoot de bal langs keepster Claire Bakkum in het doel. Coach Bert Beerdsen probeerde nog extra druk te zetten met een extra aanvalster. Sarina Groeneveld mocht na een langdurige enkelblessure weer de wei in. De kans op de gelijkmaker was er wel, maar ook deze werd niet benut. En dus viel uiteindelijk in de 88e minuut nog de 1-3. Tot het laatste fluitsignaal bleef DTS strijden voor wat het waard was, maar dit mocht helaas niet baten. Fortuna speelde slimmer en was wel doeltreffend.

Aankomend weekend even geen competitievoetbal maar de laatste wedstrijd van de eerste ronde om de KNVB beker. Voor DTS is er niets meer dan de eer te behalen en daarvoor reist de ploeg zaterdag af naar Nijmegen waar het om 14.30u tegen Blauw-Wit zal aftrappen.

Locatie: Ede, sportpark Inschoten

Opstelling DTS:
Goal: Claire Bakkum;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg; Larissa Libosan;
Middenveld: Renate Vonk; Merlin te Wilt (73’ Sarina Groeneveld); Marleen Hoofd;
Aanval: Linda Helbling; Willeke Pater; Eveline Zech;