Wedstrijdverslag: RCL 1 - Buitenveldert 1 | Ronde 2 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 september 2011
Aanvangstijd: 13:00 u

Verslag SC Buitenveldert
Door Linda Hus

andaag de tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd werd vorige week gewonnen van ATC, Buitenveldert had dus een goede start van de competitie. Ook RCL won de eerste wedstrijd, de wedstrijd van vandaag was dus al bijna een topper te noemen.

De wedstrijd begon iets later dan gepland wegens het feit dat de dames van Buitenveldert hun kleedkamer niet in konden. De wat rommelige voorbereiding was aan het begin van de wedstrijd duidelijk te zien. RCL gaf vol gas en Buitenveldert werd in de eerste 5 minuten van het veld geblazen. Een razendsnelle aanval van RCL leverde in de 3de minuut al de goal op, Buitenveldert werd er eigenlijk gewoon uitgecounterd. 1-0. Na een minuut of 10 ging de storm van RCL liggen en kwam Buitenveldert meer aan voetballen toe. Het was even wennen om op gras te spelen, maar na mate de wedstrijd vorderde, kregen de dames meer grip op de ietwat vreemde ondergrond.

Het spel golft in de eerste helft op en neer en het meeste balbezit, en balverlies van allebei de ploegen, is op het middenveld. Daar vind ook de meeste strijd plaats. Er komen in de eerste helft voor beide ploegen niet veel kansen. Tot de 43ste minuut. Chavelly wordt goed op pad gestuurd en rond beheerst af voor haar derde goal dit seizoen, 1-1. Niet lang daarna fluit de strenge scheidsrechter voor de rust.

Na de thee gaat Buitenveldert furieus van start en er wordt bij vlagen goed gevoetbald. RCL weet het even niet meer en komt er niet uit. Helaas voor Buitenveldert levert dit geen al te grote kansen op. In de loop van de tweede helft krijgt RCL weer meer de overhand, en na balverlies op het middenveld komt RCL makkelijk op voorsprong 2-1. Nu weet Buitenveldert het niet meer en in de 70ste minuut komt RCL via een rommelgoal op 3-1 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Bij RCL wordt het allemaal wat losser en er volgen meerdere publiekswissels. Maar zoals men weet moet je de huis niet verkopen voor de beer geschoten is en RCL krijgt de deksel lelijk op de neus.

In de 89ste minuut lost Mandy een wanhoopschot op doel, die prachtig de verre kruising in vliegt 3-2. Zou het dan toch….. Buitenveldert zet nog 1 keer aan en een afgeslagen corner belandt voor de voeten van Mandy die geen moment twijfelt en uithaalt, 3-3 in de 91ste minuut! Niet lang daarna is het einde wedstrijd en heeft Buitenveldert na deze hectische wedstrijd een punt mee naar huis genomen.