Wedstrijdverslag: RVVH 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 17 | Topklasse 2011-2012

geel

Verslag van Ste.Do.Co.
    Door Jan Koppenol

Sensationeel scoreverloop in Ridderkerk

Er is nauwelijks een sport die zo’n grillig wedstrijdverloop kan hebben als voetbal. Daarvan was de wedstrijd tussen RVVH en Ste.Do.Co. een prachtig voorbeeld. De speelsters van RVVH hadden een paar dagen voor de wedstrijd te horen gekregen dat het eerste vrouwenteam teruggetrokken zal worden uit de Topklasse en het is logisch dat zo’n mededeling de motivatie om een goed resultaat te behalen behoorlijk kan aantasten. Als Ste.Do.Co. echter gedacht mocht hebben dat het een makkie zou worden, dan kwamen ze in ieder geval in de eerste helft bedrogen uit.
    Ste.Do.Co. zette vanaf het begin RVVH meestal vast op de eigen helft en uit dat overwicht ontstonden er al snel wat kansjes; vooral over rechts kon Liza van der Most voor veel dreiging zorgen. Maar bij het uitspelen van die kansen bleek dat Ste.Do.Co. net niet scherp genoeg was om die kansen in doelpunten om te zetten. En zoals zo vaak in het voetbal: als de aanvallende ploeg de kansen niet verzilvert, dan vallen de goals wel aan de andere kant - zo ook vandaag. Het gebrek aan scherpte zag je ook terug in de verdediging van Ste.Do.Co. Knullig uitverdedigen stelde Daphne Troost in staat om tegen de verwachting in, de 1-0 op het scorebord te brengen. Door deze tegenslag ging het bij Ste.Do.Co. van kwaad tot erger. Uit een corner werd Esther de Bruijn op de rand van het strafschopgebied in vrijstaande positie aangespeeld en haar schot was Kristie Venhorst te machtig: 2-0.
    Ste.Do.Co. probeerde het tij nog te keren door furieus ten aanval te trekken en opnieuw ontstonden er kansen, maar nu stond het aluminium een Hoornaarse goal in de weg: Marlies Koppenol op de paal en Denise van Gessel 2 x op de lat; een goal hing in de lucht, en die kwam er ook, maar dan aan de andere kant. Een fout in de verdediging leidde ertoe dat Kristie Venhorst de bal moest wegschoppen, maar ze raakte Daphne Troost en daardoor belandde de bal in het Ste.Do.Co.-doel: 3-0. De vreugde kon niet op bij RVVH en bijna werd het nog 4-0, maar het schot van de vrijgelaten Nikki de Roest ging net voor langs. De laatste grote kans voor de rust was echter weer voor Ste.Do.Co.: Liza van der Most ging alleen op keeper Marieke de Groot af, maar zij slaagde er niet in de smadelijke 0 van het scorebord af te halen.

In de tweede helft schijnen er harde woorden gevallen te zijn in de kleedkamer van Ste.Do.Co. want een veel scherpere ploeg begon aan de tweede helft. Er kwamen weer kansen en met name het middenveld van Ste.Do.Co, waarin Sanne Brand de uitblinker was, gaf aan dat Ste.Do.Co. zich nog niet had neergelegd bij een nederlaag. In de 55e minuut scoorde Danielle Vermeulen, drie minuten later scoorde Roos Havermans haar eerste Ste.Do.Co. goal na een mooie aanval en opeens bleek alles weer mogelijk te zijn. RVVH was geen schim meer van de ploeg van voor de rust, zowel voetballend als conditioneel werd de Ridderkerkse formatie overklast. Toch duurde het nog tot de 78e minuut voordat de gelijkmaker viel, wederom door Danielle Vermeulen na een mooie assist van Liza van der Most. Eén minuut later was het weer prijs: de ingevallen  Lotte Coerts werd gevloerd in het strafschopgebied. De ingeschoten penalty door Danielle Vermeulen werd nog gekeerd, maar de jarige Esther Lakerveld bezorgde zichzelf een cadeautje door in de rebound de 3-4 in te schieten. Een paar minuten later kreeg Ste.Do.Co. weer een penalty en opnieuw was het Esther Lakerveld die scoorde: 3-5. Van een wedstrijd was toen allang geen sprake meer. RVVH zat er totaal doorheen en in de laatste minuut maakte Lotte Coerts nog de 3-6.

Locatie: Sportcomplex  RVVH