Wedstrijddatum: zaterdag, 01 september 2012

doelpunt Min.  ::<br />Lenie Mendez Fernandes

doelpuntAnouk Bourgonje

Verslag Be Quick'28
Bron tekst website Be Quick'28

Vandaag de opening van het seizoen. Met een vernieuwd team en staf begint Be Quick ’28 vandaag de competitie tegen RCL in Leiderdorp.
Het begin is bij beide ploegen slordig, waarbij Be Quick als eerste voor het doel van de tegenstander komt. Kitty geeft een hoge bal en na wat gekluts in het 16 meter-gebied komt de bal bij Anouk. Ze schiet de bal mooi binnen: 0-1, een goed begin!

Gelijk na dit doelpunt een slordigheidje in de opbouw en een RCL-speelster komt vrij voor de goal. Maxime is scherp en redt goed.
Be Quick is in de eerste helft de betere voetballende ploeg, maar RCL is zeker niet ongevaarlijk. Via gevaarlijke counters komen ze ook regelmatig voor de goal.
In de 27e minuut maakt Jorie een mooie actie over links, dribbelt naar binnen, het schot gaat helaas net voorlangs.
Ook RCL houdt de druk op het Be Quick-doel, vanuit een buitenspelsituatie komen ze één op één met Maxime, maar ze redt wederom goed.
In de 34e minuut een penalty voor Be Quick door een handsbal in het strafschopgebied. De keeper duikt naar de goede hoek en houdt de penalty tegen.
In de eindfase van de eerste helft had Be Quick de score uit moeten bouwen, er zijn verschillende kansen, maar de bal gaat er niet in. 0-1 bij rust.

Gelijk na rust is Be Quick dichtbij de 0-2. Uit een goede corner kopt Kitty de bal snoeihard op de lat.
De tweede helft is slordig. Be Quick voetbalt niet meer zoals in de eerste helft en er vallen veel gaten.
RCL straft dit in de 60e minuut af. Vanuit een voorzet vanaf rechts schiet de aanvalster van RCL de bal beheerst binnen bij de tweede paal: 1-1.
Linda de Graaff komt in het veld voor Manon.
Het spel blijft slordig en de druk op het doel van Be Quick ’28 is soms hoog. Maxime redt een aantal ballen knap. Be Quick probeert ook aanvallen op te zetten en in de 87e minuut leidt dit nog tot een grote kans. Jonneke maakt een mooie actie over links en geeft de bal voor het doel, maar Linda de G mist ‘m net.
De wedstrijd eindigt in 1-1.