Wedstrijdverslag: AORC /Lebo Vastgoed - SV Lake Valley | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2012-2013

AORC /Lebo Vastgoed - SV Lake Valley
2 6

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 november 2012
Aanvangstijd: 20:15 u

Verslag van AORC Lebo Vastgoed
Door Fien Timisela

Vanaf het eerste fluitsignaal zette SV Lake Valley ons onder druk. AORC moest snel omschakelen en kwam in de eerste minuten niet echt aan voetballen toe.
SVLV creëerde daardoor veel kansen maar door het goed opstellen van de speelsters en de keepster van AORC werd de 0-0 gehandhaafd.
AORC kwam sporadisch uit de druk. Toch gebeurde het in de negende minuut dat Ilja van der Deure een aanval opzette door het midden en de combinatie met Laura Jansen zocht die 1-0 scoorde. Is dit de ommezwaai voor AORC?
Helaas het was van korte duur, De dames van SVLV bleven rustig, gebruikten routine en ervaring om heel snel de 1-1 te scoren. Djarmelza van Putten verraste onze keeper Margiet Kemmenaar met een droge schuiver.
Niet lang daarna scoorde Judith Rouwenhorst de 1-2 door weer een goed uitgespeelde aanval.

In de tweede helft begon SV Lake Valley met dezelfde tactiek. Dit resulteerde in de 1ste minuut na een verkeerde pass van Kaoutar Oulad Youssef dat er weer een kans ontstond.
Toch waren er kansen voor AORC maar het scoren bleef uit. AORC moest het spel forceren en meer naar voren spelen. Door het compact verdedigen van SVLV was er veel balverlies aan de kant van AORC.
In de 6de minuut scoorde Judith Rouwenhorst de 1-3 en de minuten daarna scoorde Kim Bankers de 1-4 en de 1-5.
Maar AORC gaf niet op en ging door om het 2de doelpunt te maken. Het gebeurde in de 10de minuut door Samantha Revet. Haar doorzettingsvermogen trof doel 2-5.
Een minuut later scoorde de doeltreffende Kim Bankers de 2-6 en was de eindspurt voor AORC niet meer haalbaar. In de tussentijd maakte SVLVde zoveelste overtreding als gevolg dat de 10 meter trap genomen moest worden. Ilja van der Deure kon van deze maatregel helaas geen gebruik maken om de sterk keepende Linsey Philipsen te passeren.
Zo verliest AORC punten en kon SV Lake Valley met goed gevoel en de 3 punten rustig richting Venray afreizen.

Hopelijk hebben we vanaf volgende week een trainingsfaciliteit gevonden met als gevolg dat we het trainingsresultaat kunnen gaan zien in de wedstrijd.

Verslag van Lake Valley
Door Frank Brands

LAKE VALLEY VROUWEN WINNEN VAN AORC IN AMSTERDAM

De dames van Lake Valley hebben afgelopen vrijdagavond in Sporthallen Zuid in Amsterdam met 2-6 gewonnen van nieuwkomer AORC.

De eerste helft is het Lake Valley dat veel in balbezit is en een aantal kansen krijgt. De echte scherpte is er nog niet en AORC is een paar keren gevaarlijk in de counter. In de 10e minuut is het aanvoerdster I v/d Deure die uit zo’n counter de 1-0 binnen schiet. Lang zal deze voorsprong niet zijn. Na een schot van Yvon Gerrits in de 14e minuut is het Djarmelza van Putten die alert de bal binnen tikt, 1-1. En 2 minuten voor het rustsignaal zet Judith Rouwenhorst Lake Valley voor het eerst op voorsprong na een goed schot, 1-2. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft zonder de geblesseerd geraakte Janice Direks, maar met de van een blessure herstelde Jessie Philipsen komt langzaam op gang, maar na 7 minuten is het dan eindelijk weer raak, Kim Bankers maakt de 1-3 op aangeven van Judith Rouwenhorst. In deze fase beslist Lake Valley de wedstrijd, want binnen 2 minuten zal het 1-5 zijn. Eerst is het Judith Rouwenhorst die koelbloedig de bal door de benen van de keepster schiet, 1-4 en even later is het Kim Bankers die met een punter de 1-5 op het scorebord brengt. 9 minuten voor tijd weet AORC nog iets terug te doen en wordt de 2-5 gemaakt. Een minuut later is het Kim Bankers die haar 3e treffer van de avond maakt. Op aangeven van Judith Rouwenhorst schiet ze de 2-6 binnen.

Volgende week vrijdag 16 november staat de thuiswedstrijd tegen FSG uit Sittard op het programma. Een Limburgse derby dus en de wedstrijd zal om 21:30 beginnen in sporthal de Wetteling.

Scheidsrechters: L. Apperloo - C. Verlaan - J. Visser