Wedstrijddatum: zaterdag, 15 september 2012

doelpunt Min. 77 ::<br />Marlies Koppenol

50doelpuntWilleke Pater (1x)

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. sleept een punt uit het vuur

Waar vorige week tegen Be Quick Ste.Do.Co. iets te weinig kreeg met een punt, mocht de ploeg van Janny Timisela vandaag de handjes dichtknijpen dat DTS niet met de volle buit naar Ede is gegaan. Vooraf was wel duidelijk dat beide ploegen gebaat zouden zijn bij een overwinning, om enigszins bij te blijven bij de koplopers. Ste.Do.Co. kwam het beste uit de startblokken. Via Lotte Coerts kwamen de Hoornaarse vrouwen een aantal keren gevaarlijk voor de keeper Claire Bakkum, maar gescoord werd er niet, maar na een kwartier luwde het Ste.Do.Co. offensief en kroop het vooral fysiek sterke DTS uit de schulp. Toen bleek dat de ploeg uit Ede met Linda Helbling en Willeke Pater over twee gevaarlijke spitsen beschikt. Vooral de laatste zorgde met haar snelheid voor menig hachelijk moment voor het doel van Sharon Schoonderbeek. En als DTS wat zorgvuldiger met de geboden ruimte was omgegaan, dan zou Ste.Do.Co. al voor rust op een flinke achterstand zijn getrakteerd. Intussen zakte het spel van Ste.Do.Co. steeds verder weg, de linies konden elkaar niet meer vinden, de passing was over het algemeen erg slordig en ondanks tactische omzettingen werd het spel er niet beter op. Met meer geluk dan wijsheid haalde Ste.Do.Co. de rust met een gelijke stand.

Na rust begon de thuisploeg veel feller aan de wedstrijd dan in de eerste helft, maar alle goede voornemens werden de grond ingeboord doordat Willeke Pater in de 50e minuut haar vizier nu wel op scherp had staan en ze liet de 0-1 aantekenen. Veel Ste.Do.Co. aanhangers begonnen toen al het geloof te verliezen in een goede afloop. De ploeg probeerde het wel en kreeg via Lotte Coerts en Bibi Cox wel wat kansjes, maar evenals vorige week bleek scoren een te moeilijke opgave. Bij dit soort gelegenheden deed zich het gemis van Danielle Vermeulen (meniscusblessure) zich sterk voelen. Hoewel veel toeschouwers wellicht het geloof in een goede afloop aan het verliezen waren, gold dat niet voor de speelsters in de het veld. Op wilskracht werd geprobeerd het tij te keren en daarbij dient vooral vermeld te worden dat Kelly Bogaerts en Aniek Laponder voorop gingen in de strijd om een beter resultaat af te dwingen. Een geluk bij een ongeluk was het feit dat doelpuntenmaakster Willeke Pater met een vervelende blessure uitviel, waardoor de aanval van DTS voor Ste.Do.Co. weinig gevaar meer opleverde. De beloning voor het harde werken kwam in de 77e minuut: Lotte Coerts werd op rechts vrijgespeeld, haar voorzet bereikte Bibi Cox en zij bediende Marlies Koppenol, die de 1-1 liet aantekenen. In de resterende minuten probeerde Ste.Do.Co. nog wel om de drie punten binnen te halen, maar zover liet de ploeg uit Ede het niet meer komen.

Verslag DTS
Door Eveline Zech

DTS da1 doet zichzelf tekort met 1 punt tegen Ste.Do.Co
Voor de derde week op rij hebben de DTS vrouwen een wedstrijd met 1-1 afgesloten. Maar waar één punt de afgelopen weken als winst werd gezien, overheerste zaterdag meer de teleurstelling omdat er meer in had gezeten. De eerste helft gaf DTS verdedigend niets weg en creëerde het daarnaast behoorlijke kansen voor met name Willeke Pater en Linda Helbling. Maar tot aan de rust bleef het bij 0-0.

In de 50e minuut was het dan eindelijk raak. De snelle Willeke Pater kon op aangeven van Petra Boersma op de keepster af en wist het net te vinden: 0-1. Zij moest in de 70e minuut helaas het veld verlaten met een vervelende enkelblessure. Ste.Do.Co werd gevaarlijker en zette meer druk. In de 77e minuut resulteerde een uitbraak in de gelijkmaker, afgemaakt door Marlies Koppenol. Bij deze 1-1 stand werd uiteindelijk afgefloten. Het derde gelijkspel en dus het derde punt voor DTS, wat de ploeg een 7e plek heeft opgeleverd. Zaterdag 22 september aanstaande wordt om 15u in eigen huis aangetreden tegen Buitenveldert, de huidige nummer 2.

Goal:   Claire Bakkum;
Verdediging:  Larissa Libosan; Kirsten Kranenburg; Cynthia de Geus; Anne-Meike Overduin;
Middenveld:  Eveline Zech; Merlin te Wilt; Serena Suitela (Renate Vonk 58’) ; Petra Boersma-van Rossum;
Aanval:  Linda Helbling; Willeke Pater (70’ Marleen Hoofd).