Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Dansschool Biersteker | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Karin Beverwijk

De tweede wedstrijd in de Eredivisie vrouwen zaalvoetbal, was voor de vrouwen van Os Lusitanos de eerst thuiswedstrijd van het seizoen. Dansschool Bierstekers onder de bezielende leiding van Bert van Hemert kwam op bezoek. Voor keepster Jesca Willemsen de eerste keer dat zij tegen haar oude team speelde, nadat zij vorig jaar de overstap maakte naar Os Lusitanos.

Os Lusitanos ging voortvarend van start en creëerde in de eerste paar minuten van de wedstrijd al een paar goede kansen. Zo was het Petra Verbeek die Gilanne Louwaars vrij speelde voor de goal, maar Gilanne wist de kans nog niet om te zetten in een doelpunt. Daarna was het Petra zelf die kon uithalen op goal, maar de keepster stond goed opgesteld. De keepster van Bierstekers zou later in de wedstrijd nog een aantal zeer nuttige en fraaie reddingen hebben.

In de de vierde minuut van de wedstrijd werd in het midden Shirley Smith aangespeeld, ze draaide goed weg van haar tegenstander en kon zo de oplopende Iris Wagemaker in spelen. Aan de andere kant was Gilanne goed mee gelopen en kreeg de bal op maat van Iris en zo kon Gilanne de eerste goal van de avond binnen tikken.

Daarna was er een klein oponthoud omdat de klok er mee stopte. Na wat gerommel werd er weer verder gespeeld. Bierstekers liet zich niet ontmoedigen en bleef druk zetten op de speelsters uit Amsterdam. En met resultaat. De aanval werd via het midden opgezet en via de zijkant kwam de bal terecht bij de spits die de bal op dezelfde wijze als Gilanne een minuut eerder had gedaan, kon intikken. De stand was hiermee weer gelijk.

De vrouwen van Os Lusitanos schakelde daarna het tempo omhoog. De onervarenheid van het nieuwe team van Bert van Hemert werd zichtbaar doordat er tussen de laatste vrouw en de keepster veel ruimte lag. Deze ruimte werd goed benut door bijvoorbeeld Petra. Na slordig balverlies, pikte zij de bal op. Het leek alsof de verdedigster de bal nog kon afpakken maar met een gelukje kwam de bal voor de voeten van Petra. Zij bedacht zich geen seconde en haalde verwoestend uit. Nog geen minuut later was het wederom Petra die de bal slim afpakte en alleen op de keepster af liep. Met een schijnbeweging werd de keepster uitgespeeld en kon zij haar tweede goal van de avond maken en de stand op 3-1 brengen. Het was nog niet genoeg voor Petra die vervolgens ook de 4-1 kon scoren. In een 1 2 combinatie met Bouchra Ait L'Hou kon zij de bal laag in de goal schieten. 4-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Os Lusitanos verder met het vroeg onder druk zetten van de speelsters van Bierstekers. Het was Iris die de 5-1 kon scoren nadat Shirley haar perfect op maat de bal bezorgde bij de 2de paal. Het team uit Amsterdam liet de hele wedstrijd goed voetbal zien, maar met vlagen waren er briljante loopacties waarop de tegenpartij geen antwoord op had.

Ook in de tweede helft waren er genoeg kansen voor Os Lusitanos die vaak de keepster van Bierstekers op hun weg vonden. Maar het was wederom Petra die met een briljante lob over de laatste vrouw heen zichzelf vrij speelde en oog in oog met de keepster stond. Ze haalde vernietigend hard uit en scoorde 6-1. Kort daarna wederom balverlies bij de speelsters van Bierstekers en weer was het Petra die hier van profiteerde. Het was genieten in de Aristos hal. Spits Bouchra Ait L'Hou, vlak voor de wedstrijd nog ziek, liet ook van zich horen. Het was Petra die de bal veroverde en Bouchra inspeelde. Bouchra maakte het simpel af omdat de keepster uitgelopen was.

Hiermee was de stand inmiddels al opgelopen tot 8-1. De speelsters van Bierstekers waren teleurgesteld maar bleven vechten tot de laatste minuut. Maar wie anders dan Petra Verbeek kon deze wedstrijd bekronen als haar wedstrijd. Haar zesde goal van de avond was de mooiste. Ze werd aangespeeld, maar de bal stuitte omhoog. Met een verdedigster in haar rug hield ze bal 3x hoog en wist toen goed weg te draaien van haar tegenstander om direct uit te halen op goal. Vlak voor haar publiekswissel ging zij nog één keer mee in de aanval. Shirley speelde haar aan en Petra haalde zo hard uit dat de bal simpelweg niet te stoppen was voor de keepster die de bal moest lossen en in de goal belande.

Volgende week is in Alkmaar Plubos de tegenstander.

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Het zit Dansschool Biersteker aan het begin van de competitie niet mee. Tot op heden zijn er nog steeds ongeveer 6 speelsters geblesseerd van dames 1 van Dansschool Biersteker. Ook deze keer moest Bert van Hemert een beroep doen op een viertal speelsters die geen enkele ervaring hebben op dit niveau. Doch niet getreurd. Al win je niet je leert er toch van. Temeer dat het allemaal talentvolle speelsters zijn.

Het was al in de 3e minuut, dat de verdediging van dansschool Biersteker uitgespeeld werd door de Os Lusitanos aanval. De keepster van dansschool biersteker was kansloos op de inzet bij de 2e paal van Giliane Louwaars. 1-0. Dansschool Biersteker begon eigenlijk niet eens zo slecht/. Het kreeg zelfs een paar kansjes. Een knappe aanval, opgezet door Lisa de Groot en Stefanie Hand, werd heel knap afgerond door Marissa Santibanez Vargas, die 1-1 maakte in de 6e minuut. Het was haar eerste doelpunt in haar eerste wedstrijd in DA1 van Dansschool Biersteker. Dansschool Biersteker had daarna de pech, dat Sue-Ranie Hok-A-Hin, al bij haar eerste balcontact geblesseerd uit viel en verder de gehele wedstrijd niet meer in aktie zou komen.

Verder kon Dansschool Biersteker de eerste helft nog redelijke mee komen, ware het niet, dat Petra vVerbee4k niet was af te stoppen door de Biersteker speelsters. Zij kwam van achteruit op en scoorde op rij, de 2-1, de 3-1 en de 4-1, dit binnen een kwartier tijd.

Aan het begin van de 2e helft dacht Bert van Hemert nog, dat er gezien het veldspel van Dansschool Biersteker nog wel wat was terug te doen.  Het was echter Os Lusitanos, dat in de 6e minuut die illusie verbrak en door een goede combinatie tussen Shirley Smit en Iris Wagemaker, de laatste 5-1 liet aan tekenen. Dat was tevens eigenlijk het einde voor Dansschool Biersteker, Het score verloop ging toen wel erg hard. Toen begon eigenlijk de Peta Verbeek show. Zij was onnavolgbaar en absoluut niet af te stoppen door het jonge onervaren team van Dansschool Biersteker.

Het was in de 9e minuut 6-1 Petra Verbeek, nogmaals in de 9e minuut Petra Verbeek 7-1, in de 10e minuut Petra Verbeek 8-1, in de 13e minuut Petra Verbeek 9-1 en in de 15e minuut nogmaals Petra Verbeek 10-1. Het was niet zo, dat zij dit allemaal op eigen houtje deed. Zij had natuurlijk een heel goed team om haar heen staan die haar ook op maat bediende, maar er straalde zoveel persoonlijke
Klasse vanaf, die ik nog weinig gezien heb inde sporthallen. Als ik denk aan de wereldgoal, toen ze 8-1 maakte. Deze was uniek. Ze nam met rechts de bal uit de lucht aan, haalde de bal over haar hoofd, en schoot deze in één beweging met links in de kruising. Als ik zeg dat dit momenteel de beste voetbalster van Nederland is, denk ik dat ik niets teveel heb gezegd.

Mocht het zo lijken, gezien de uitslag, dat de keepster van Dansschool Biersteker, Eline Roet, misschien minder goed was deze dag, moet ik toch wel zeggen, dat zij ondanks de grote nederlaag , in topvorm was. Het was niet te tellen, hoeveel zij vliegend en in één keer klem, de ballen uit de kruising haalde.

Locatie: Aristos hal te Amsterdam