Wedstrijdverslag: KTP Nieuw Roden - GSFV Drs. Vijfje | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2016-2017

KTP Nieuw Roden - GSFV Drs. Vijfje
3 4

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 september 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

KTP Nieuw Roden - G.S.F.V. Drs. Vijfje (30-09-2016)
Door Jappie de Vries met Tjitske Anouk Sikma en 6 anderen

Zaalvrouwen van Drs. Vijfje verrassen KTP Nieuw Roden en pakken drie punten!

Na de nederlaag tegen Drachtster Boys stond er wederom een Play-Off kandidaat tegenover ons, nl. KTP Nieuw Roden.
In sportcentrum Leek werden we keurig en warm ontvangen door de begeleiding/staf van KTP Nieuw Roden en stonden beide teams te popelen om aan de wedstrijd te beginnen. KTP Nieuw Roden wilde uiteraard laten zien dat zij wel degelijk kandidaat (behoren te) zijn voor de Play-Offs en Drs. Vijfje wilde laten zien dat ze zijn “gegroeid” en dat ze wel degelijk in staat zijn om dit seizoen in het linker rijtje te kunnen eindigen.
Beide teams begonnen dan ook gretig aan de wedstrijd, maar Drs. Vijfje nam al vrij snel het voortouw en bracht Nieuw Roden hiermee dan ook in verlegenheid met goed teamspel, gecombineerd met goede, individuele acties. Dit resulteerde in de 9de minuut dan ook in een terechte 0-1 voorsprong, door een doelpunt van debutante Tessa. Vrij snel daarna scoorde Annebel de 0-2.
Nieuw Roden was zoekende naar de oplossing om Drs. Vijfje goed te kunnen bestrijden, maar eer ze daar goed en wel aan toe kwamen moesten ze toezien hoe Drs. Vijfje de voorsprong vergrootte naar 0-3 (doelpunt Aruni) en zelfs 0-4 (net voor rust) door een doelpunt van Annebel (haar tweede).
Na rust een gedrevener Nieuw Roden, met veel meer drang naar voren. Hierdoor werd de (verdedigende) organisatie van Drs. Vijfje goed op de proef gesteld. Lange tijd konden ze dit volhouden, maar naarmate de minuten vorderden sloegen de vermoeidheid en de pijntjes van de vooraf al bekende (enkel)blessures toe bij de dames van Drs. Vijfje en kon Nieuw Roden de achterstand verkleinen tot 3-4.
Het eerste doelpunt kwam voort uit een handsbal met het nodige voordeel voor Nieuw Roden, maar de scheidsrechter interpreteerde dit niet als strafbaar en liet het spel doorgaan. De verdediging van Drs. Vijfje was op dit moment niet meer georganiseerd en Nieuw Roden profiteerde van dit buitenkansje en scoorde de 1-4. Daarna nam het aantal overtredingen van Drs. Vijfje toe en kon Nieuw Roden uit verscheidene directe vrije trappen eenmaal scoren, waardoor de 2-4 op het scorebord kwam te staan.
Nu werd het toch nog billenknijpen, helemaal toen Nieuw Roden drie minuten voor tijd de 3-4 aantekende. Maar gelukkig werden deze laatste drie minuten --zonder echte kansen weg te geven-- goed uitgespeeld en was de tweede (en ook wel terechte) overwinning een feit.
Een goede prestatie derhalve van de dames van Drs. Vijfje, dat met een smalle selectie toch laat zien dat de potentie heus wel aanwezig is. Want het reserveteam presteert momenteel ook goed en staat met 9 punten uit 3 wedstrijden ongeslagen bovenaan in de Hoofdklasse. Terwijl ze vorig seizoen als voorlaatste eindigden, met 7 punten!

KTP Nieuw Roden VR1 – G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1 3-4 (0-4)