Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - RKHVV 1 | Ronde 9 | Topklasse 2012-2013

(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 november 2012
Aanvangstijd: 13:30 u

Tijdlijn

rood Min. 87 ::<br />Rozemarijn Veldhuis doelpunt Min. 14 ::<br />Lieselotte Wels
doelpunt Min. 68 ::<br />Marieke Ottele, van

Tijd Gebeurtenis
87roodRozemarijn Veldhuis (1x)
68doelpuntMarieke Ottele, van (penalty)
14doelpuntLieselotte Wels (1x)

Verslag van RKHVV

Na een roerige week verzamelt RKHVV dames 1 zich in de Huissense kantine voor de 'altijd lastige' uitwedstrijd tegen Buitenveldert. Voor vertrek spreekt RKHVV voorzitter Fons van de Logt in Huissen de groep toe met inspirerende woorden. Met die steun op zak vertrekt RKHVV naar Amsterdam.
RKHVV dames 1 is blij met het feit dat Albert v.d. Wal, trainer van dames 2, vandaag de honneurs als trainer/coach waarneemt. Verder voelt de groep zich gesteund door de RKHVV- supporters die met ons de reis naar Amsterdam maakten. De held van de dag is echter Fré Polman. Fré, je bent geweldig!

Gevoetbald wordt er ook nog vandaag. Het eerste plaagstootje komt van RKHVV. In de achtste minuut krijgt Marieke v. Ottele een schietkans, maar haar poging mist kracht. In de 14de minuut komt Buitenveldert op voorsprong. Merel van Es zet de bal voor vanaf de rechterkant van het doel. De bal is op maat en wordt door Lieselotte Wels goed binnengekopt.

In de 24ste minuut schiet Michelle v.d. Laan namens RKHVV de bal vanuit een corner in het zijnet. In de 28ste minuut krijgt RKHVV opnieuw een corner. Carolien Filippo maakt een actie, maar haar schot gaat naast. In de 32ste minuut krijgt Buitenveldert een vrije trap, maar het schot wordt door de muur onschadelijk gemaakt. RKHVV probeert het wel, maar is slordig in de eindpass. Bovendien wordt te vaak voor de lange bal gekozen.

In de 39ste minuut countert Buitenveldert richting het Huissense doel, maar de hoek is te moeilijk en keepster Anne Garretsen kan nog een handje tegen de bal krijgen. Vlak voor rust wordt Marieke v. Ottele diep weggestuurd, maar helaas wordt ze volledig onterecht teruggevlagd wegens vermeend buitenspel.
We gaan rusten met een 1-0 stand op het bord.

RKHVV komt beter uit de kleedkamer. Toch is de eerste grote kans in de 52ste minuut voor Buitenveldert. Het Amsterdamse schot wordt echter door Garretsen uit de hoek gewerkt.
RKHVV countert via Marieke v. Ottele, maar het levert geen goal op.

In de 59ste minuut komt een speelster van Buitenveldert 1 op 1 voor Garretsen, de keepster van RKHVV komt als winnaar uit de strijd.

RKHVV leeft nog en maakt daar dankbaar gebruik van. In de 67ste minuut maakt Marieke van Ottele een goede actie in het zestien meter gebied van Buitenveldert. Ze wordt aangetikt en de bal gaat op de stip. Marieke benut dit buitenkansje zelf: 1-1.

Beide ploegen spelen vol voor de overwinning. RKHVV combineert beter dan in de eerste helft en trekt het laatste half uur van de wedstrijd het initiatief naar zich toe. Toch mist de Huissense ploeg voorin de scherpte om Buitenveldert naar de slachtbank te leiden. De juiste eindpass ontbreekt. Jodie Heijink veroorzaakt namens RKHVV paniek bij Buitenveldert als ze goed doorjaagt op de keeper van de thuisploeg. Ze blokt de bal, maar heeft de pech dat deze niet in het doel verdwijnt.
In de 87ste minuut moet Buitenveldert speelster Rozemarijn Veldhuis met direct rood naar de kant na een stevige charge op Carolien Filippo. Het zou het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn.

Over de gehele wedstrijd bekeken mag RKHVV tevreden zijn met het punt dat wordt meegenomen uit Amsterdam. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen koploper Ter Leede.