Wedstrijdverslag: Pro Futsal Club - Drachtster Boys | Ronde 18 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Pro Futsal Club - Drachtster Boys
1 8

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 maart 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen in Apeldoorn
Door Kim Gall

Afgelopen vrijdag speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys tegen Pro Futsal Club (PFC). Drachtster Boys reisde als nummer twee af naar Apeldoorn in de wetenschap dat de achtervolgers Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en Os Lusitanos tegen elkaar speelden. Koploper Pernis was vrij en KTP Nieuw Roden speelde tegen hekkensluiter Biersteker/Plubos. Bij winst zou het goede zaken doen in de strijd om de play offs.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Teuny Bosma kon redding brengen op een counter van PFC. Hierna kreeg Bernou Hylkema kansen om de score te openen maar ze schoot over en de keepster kon redden. Vera Veelers schoot maar net naast na een goede aanval van Drachtster Boys en ook Sanne Bijlstra kon net niet scoren na goed doorzetten van Jessie Prijs. In de 7e minuut kwam Drachtster Boys op achterstand nadat Laura van Enck uit een counter kon scoren; 1-0. Hierna stond Drachtster Boys te slapen en moest Teuny Bosma twee keer ingrijpen op aanvallen van PFC. Ook stond zij aan de basis van de gelijkmaker van Jessie Prijs. Bosma bereikte met een verre uitworp Prijs en die kopte de bal in het doel: 1-1. Drachtster Boys kreeg daarna kansen op de voorsprong. Sanne Bijlstra vond keepster Yanaika Veens op haar weg op aangeven van Vera Veelers. Daarna zag Jessie Prijs de bal via de onderkant van de lat weer het veld inspringen. In de 16e minuut kwam Drachtster Boys op 1-2 via Jessie Prijs na een snelle omschakeling. Een minuut voor het rustsignaal breidde Bernou Hylkema de score uit naar 1-3 na wederom een snelle counter van Drachtster Boys.

In de tweede helft speelde Drachtster Boys beter dan in de eerste helft, die vooral slordig en rommelig was. Bernou Hylkema schoot de bal goed in, maar keepster Veens wist er een teen tegenaan te krijgen, Esther van Toledo schoot op de paal en Sylvia van der Geest kon net niet bij de bal om binnen te schieten. Pas in de 32e minuut bouwde Drachtster Boys de score uit. Vera Veelers schoot een vrije trap hard in de kruising; 1-4. Pro Futsal nam een time-out om daarna meer druk te zetten op Drachtster Boys. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor Drachtster Boys. In de 35e minuut schoot Lotte Donath de bal hard binnen uit een corner; 1-5. Even later schoot Jessie Prijs de bal van dichtbij over, maar in de 37e minuut behield zij goed het overzicht en stelde Vera Veelers in staat haar tweede goal van de avond binnen te tikken; 1-6. Het laatste woord was voor Bernou Hylkema. Zij scoorde opnieuw in de minuut voor het fluitsignaal. Ditmaal zelfs twee keer; 1-7 en 1-8. In de allerlaatste minuut had Marleen Reenders nog de mogelijkheid om er 1-9 van te maken. Ze omspeelde keepster Veens, maar schoot vervolgens voorlangs.

Volgende week ontvangt Drachtster Boys in Drachten Pernis uit Schiedam. Deze topper begint om 21.15u met als inzet de koppositie in de eredivisie.

Pro Futsal Club VR1 – Drachtster Boys VR1: 1-8

Selectie PFC: Yanaike Veens, Anne Westerweel, Pascaline Tempelman, Laura van Enck, Sanne Amersfoort, Erika Koetsier, Jasmijn Janssen, Yvonne Veerman.

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Bernou Hylkema.