A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - PSV | Ronde 6 | BNL Orange 2012-2013
Nederland Nederland
BNL Orange 2012-2013Print 

Ajax - PSV
2 2
(1 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 05 oktober 2012
Aanvangstijd: 17:30 u
Speellocatie: Sportcomplex De Toekomst
Toeschouwers : 2.000

Basisopstelling

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval

Tijdlijn

Wissel min 57 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Pascalle Tang <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Petra Hogewoning Wissel min 80 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Sabine Becx <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Babiche Roof doelpunt Min. 50 ::<br />Mandy Versteegt doelpunt Min. 8 ::<br />Desiree Lunteren, van
Wissel min 61 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Jette Vlerken, van <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Janneke Bijl Wissel min 61 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Mauri Wetering, van de <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Suzanne Kort, de Wissel min 83 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Nikki Roest, de <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Nadia Coolen doelpunt Min. 26 ::<br />Danielle Donk, van de doelpunt Min. 13 ::<br />Manon Boogaard, van den

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
83Invaller Nadia Coolen (Aanval)
 Gewisseld Nikki Roest, de (Middenveld)
80Invaller Babiche Roof (Aanval)
 Gewisseld Sabine Becx (Middenveld)
61Invaller Suzanne Kort, de (Aanval)
 Gewisseld Mauri Wetering, van de (Aanval)
61Invaller Janneke Bijl (Middenveld)
 Gewisseld Jette Vlerken, van (Verdediging)
57Invaller Petra Hogewoning (Verdediging)
 Gewisseld Pascalle Tang (Verdediging)
50doelpuntMandy Versteegt (1x)
26doelpuntDanielle Donk, van de (penalty)
13doelpuntManon Boogaard, van den (1x)
08doelpuntDesiree Lunteren, van (penalty)

 Samenvatting

{tweetme}

Boeiende wedstrijd op de Toekomst
Door Luc Calleeuw

Eerste wedstrijd in de Bene League Oranje tussen, qua naam twee tenoren, vroegtijdig nu al, een “klassieker” genoemd. Het duel tussen Ajax en PSV – FCE voorspelt voor aanvang een interessant kijkstuk te worden. De regen probeert even spelbreker te worden, het hoofdterrein van “De Toekomst” is onbespeelbaar, gelukkig kan er worden uitgeweken naar het kunststof terrein. Voor de ruim 2000 toeschouwers, het maximum dat op dit speelcomplex binnen mag, dus een uitverkocht huis, en de schrijvende pers is dit iets minder, de tribune is te beperkt en iedereen staat in de nattigheid. PSV mist voor lange tijd Marjolijn van de Bighelaar, toch wel een serieuze aderlading, langs deze weg wensen we haar veel sterkteen moed en een vlug herstel. Enkel vrouwelijke hoofdrolspeelsters vandaag, ook het scheidsrechterstrio dus. Ajax speelt in het gekende tenue, PSV treedt, op vraag van de onpartijdige blijkt achteraf, op het veld met witte truien, toch iets te weinig onderscheidend.

Ajax probeert met een blits offensief de wedstrijd te oriënteren en speelt met hoge pressing. Toch brengt vooral PSV zich zelf in de problemen. Marlou Peeters speelt terug richting doelvrouw Angela Christ, te kort, Angela werpt zich net op tijd op het leer voor de opduikende Linda Bakker (5 min). Drie minuten later reageert Janneke Bijl iets te traag, Babiche Roof ontfutselt het ronde ding, gaat de grote rechthoek binnen en wordt door de terugkerende Janneke foutief gestopt, strafschot. Het bijhorende kaartje blijft bespaart. Zoals het ganse seizoen al kwijt Desiree van Lunteren zich van de taak, 1-0 van op de stip.

Ajax heeft wat het wou en tikt de bal rond, PSV moet nu vol aan de bak. Na tien minuten een eerste vlotte aanval van de bezoeksters. Danielle van de Donk zet een dubbelpas op met Nadia Coolen, komt in de grote rechthoek en wordt aangetikt, blijft nog even op de been en gaat dan pas neer, scheidsrechter de Jong wuift de gewenste penalty weg. PSV trekt het gebeuren naar zich toe. Mooie aanval over rechts via woelwater Danielle van de Donk, de bal komt bij Manon van den Boogaard, fraai technisch staaltje dito schot, dat aan de 2de paal binnen gaat, 1-1, alles te herdoen (13 min). De stadion omroeper geeft het doelpunt aan Danielle, maar zij liep enkel achter de bal, heeft die niet meer geraakt.
 
En de Eindhovenaren willen meer, hebben de smaak te pakken. We noteren opnieuw een goed uitgevoerde één – twee beweging, dit keer tussen Nadia Coolen en Danielle van de Donk, flankbal weggewerkt, de bal komt uiteindelijk terug bij “Daantje”, de poging van het nummer 7 wordt afgeblokt. En Danielle van de Donk blijft de meest opvallende speelster. Haar kopbal op een hoekschot van Melissa Evers gaat niet zo hoog over (22 min). Dan nog eens de thuisploeg, een voorzet van Desiree van Lunteren wordt door Maran van Erp in de voeten van Linda Bakker gewerkt, zij mist haar schot volledig (25 min). PSV breekt uit, diepe bal van spelverdeelster Manon van den Boogaard richting Danielle van de Donk, doelvrouw Laura du Ry komt onoordeelkundig uit en stopt de aanvalster foutief, opnieuw elfmeter. De spelleider blijft consequent, ook dit keer geen kaart dus. Danielle trapt zelf en duwt in de onderste hoek 1-2, 26 min.

Nu is het weer aan Ajax dus. Een snelle aanval over rechts via Mandy Versteegt kan door Melissa Evers nog net in hoekschot worden verwerkt (28 min). Op het halfuur heeft doelvrouw Angela Christ een schitterende reflex in huis op een schicht van Desiree van Lunteren na voorbereiding van Daphne Koster. Aan de overzijde geeft keepster Laura du Ry een onzekere indruk, zij werkt weg in de voeten van Nadia Coolen, de verraste Nadia besluit breed te leggen in plaats van zelf af te werken, buitenspel van Manon van de Boogaard (33 min). In deze fase is het PSV dat dicteert, de bal rond speelt, controleert. Ajax heeft veel fouten nodig om dit te stoppen. Met de rust inzicht brengt PSV nog eens zichzelf in de problemen. Janneke Bijl past op Marlou Peeters, een te zelfzekere aanname resulteert in balverlies, Mandy Versteegt aan de haal, Janneke Bijl kan in laatste instantie rechtzetten en over de zijlijn werken. We gaan in de pauze met een op dit moment terechte 1-2 ruststand na een aangename partij om volgen.

Geen wissels bij de herneming. Ajax probeert, zoals bij het begin met een snelle start de bakens te herzetten. Leonne Stentler verstuurt een diepe bal richting Linda Bakker, Melissa Evers kan in hoekschot werken (47 min), de corner van Babiche Roof brengt geen gevaar. Wat later hangen de bordjes in evenwicht. Na een vlotte aanval komt de bal vanaf rechts bij de vrijstaande Mandy Versteegt die opportunistisch afrondt, 2-2, vijftigste minuut.

Aan beide zijden gaat het tempo toch wat naar beneden, het spel wordt iets slordiger. Angela is attent op een verre poging van Daphne Koster (53 min). Een eerste wissel voor de Amsterdammers, Petra Hogewoning maakt plaats voor Pascale Tang (57 min). Op het uur ook nieuw bloed bij PSV, een dubbele wissel, de goed en slim acterende maar moegestreden Janneke Bijl, wordt afgelost door Jette van Vlerken, voor Suzanne de Kort komt Mauri van de Wetering. Ajax dringt onder impuls van de (uitgeregende) harde kern van de Ajax spionkop aan. Mandy Versteegt trekt zich nog eens op gang over rechts, haar schot gaat (hoog) over (63 min). Voor PSV zien we een fraai actie via de rechterflank van kwelduivel Danielle van de Donk, doelvrouw Laura du Ry pakt de lage bal (65 min). Doelvrouw Angela kent geen problemen met schoten van Linda Bakker (65 min) en Mandy Versteegt (68 min). Aan de overzijde de alom tegenwoordige Danielle van de Donk die in de loop van Jeslynn Kuijpers speelt, twijfel in de Ajax verdediging, maar ook het nummer 11 wacht te lang, er zijn nog twintig minuten te gaan.
 

In de gutsende regen proberen beide teams de drie punten alsnog naar zich toe te trekken. Ondankbare omstandigheden ook voor ondergetekende, met dank aan Dinie om de notities droog te houden via haar paraplu. Jeslynn Kuijpers wordt nog eens diep gestuurd maar kan niet optornen tegen de Ajax torens (73 min). Met ingang van het laatste kwartier opent uitblinkster Mandy Versteegt fraai op Babiche Roof, Angela plukt de strakke voorzet en voorkomt gevaar. Een schot van Maran van Erp wordt in hoekschot gedeviëerd, deze brengt niets (76 min). Aan de overzijde krijgt Babiche Roof een open kans voor doel, naar haar partij werkt ze slordig af en trapt naast (77 min). Melissa Evers dringt aan over links, voorzet, Leonne Stentler mist haar interceptie en doet de bal in een nieuwe corner verdwijnen. Mauri van de Wetering trapt, Daphne Koster kan ontzetten (78 min). Beide teams voeren nog een wissel door. Bij Ajax wordt een onopvallende Babiche Roof vervangen door Sabine Becx (81 min), voor PSV komt Nikki de Roest in het veld voor Nadia Coolen (83 min). Bij PSV blijft vooral Danielle van de Donk voor gevaar zorgen. Na een actie van Mauri van de Wetering jaagt het nummer 7 door op een te korte terugspeelbal, haar poging gaat naast (88 min). Een vrije trap voor Ajax van Leonne Stentler verdwijnt over doel. Het laatste wapenfeit van de partij is nog voor PSV, dirigent Manon van den Boogaard bedient Danielle van de Donk, ook deze trap is niet binnen het kader. De ruim opgekomen toeschouwers hebben kunnen genieten van een promotiewedstrijd voor het vrouwenvoetbal die eindigt op een billijke 2-2 stand. Zeker nog te vermelden is de prima leiding van het scheidsrechterlijke trio, een pluim voor deze 3 dames.

Beide teams lieten zien heel wat in hun mars te hebben en over perspectief en progressie te beschikken. Ajax heeft misschien net iets meer ervaring, PSV compenseert dit door vechtlust. In het kader van de top 4 doen beide teams een goede zaak. Volgende week ontvangt PSV in het Jan Louwers stadion FC Utrecht (vandaag verrassend winnaar tegen Pec Zwolle), Ajax Amsterdam geeft SC Telstar partij. Enkel te hopen dan, dat ook in Eindhoven de PSV fans eens warm lopen voor de PSV – FCE dames, zoals hun opponenten in Amsterdam. Na de partij ballen door de speelsters laten trappen naar de jonge fans, zoals in Ajax, is hier misschien een positieve eerste aanzet. Op dit moment staan de PSV fans 1-0 achter.


 

Statistieken:

Scheidsrechter: mw. Sj. de Jong
Ass. Scheidsen: de dames M. Wilting en F. Hoogendijk

Reporter: Luc Calleeuw
Fotograaf: Ron Hendriks - meer foto's album BeNe league > Ronde 6

Geen kaarten