Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Pernis | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 september 2011
Aanvangstijd: 18:30 u
Toeschouwers : 25

Verslag FSG
Door Petra van Zandvoort

Op de vierde speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal stond de kraker FSG – v.v. Pernis op het programma. In de Sittardse stadssporthal ontving de huidige kampioen en bekerwinnaar de ongeslagen koploper, die na drie uitstekende overwinningen vol vertrouwen was afgereisd naar Limburg.

FSG ging voortvarend van start en vlot combinatievoetbal resulteerde in de tweede minuut van de wedstrijd in een eerste goede kans voor Sanne Schoenmakers. Haar schot werd door de keeper van Pernis met de voet gekeerd. Na een goede onderschepping op eigen helft schoot Lianne Esseling een minuut later net naast. Beide ploegen lieten aanvallende intenties zien. FSG verdedigde goed in de eerste fase van de wedstrijd. Pas in de vijfde minuut vuurde Pernis het eerste schot af op het doel van Mariëlle Janssen. Uit een vrije trap van Shirley Kocacinar schoot Sanne vervolgens hard op de paal. Kort daarna kwam Sanne op volle snelheid ten val en moest zij voor een blessurebehandeling het veld verlaten.

De aanvallen golfden vervolgens op en neer waarbij de beste kansen voor FSG waren. In de minuten die volgden waren er volop kansen voor Shirley, Linda Janssen en Lianne. Daartegenover stond een goed uitgevoerde counter van Pernis die door Mariëlle knap werd gekeerd en enkele krachtige schoten op doel. FSG liet zich keer op keer goed inzakken om de aanvallen van Pernis op te vangen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en deden in deze fase van de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Gescoord werd er niet. De ploegen gingen met een stand van 0-0 rusten.

De 1-0 voor FSG valt direct aan het begin van de tweede helft. Sanne rondt een goedlopende aanval van FSG op fraaie wijze af. De meiden van FSG kunnen echter niet lang van deze voorsprong genieten. Een minuut later schiet de Limburgse Francisca Schols van Pernis de gelijkmaker onhoudbaar binnen. De wedstrijd wordt vervolgens feller. Dit resulteert wel in de nodige vrije trappen voor beide teams, maar weinig echt gevaarlijke kansen. FSG is dan wat minder zorgvuldig in de opbouw en de betere kansen zijn voor Pernis. Na een snel gecombineerde aanval scoort Pernis in de dertiende minuut de 1-2. FSG neemt daarop meer risico en blijft met meer meiden voorin spelen. Twee minuten daarna scoort Francisca haar derde doelpunt van de avond en zet Pernis de marge op twee.

Vier minuten voor tijd komt de spanning terug in de wedstrijd. Een vrije trap wordt wordt door Sanne hard ingeschoten: 2-3. In de laatste minuten golft het spel over en weer. Na een snelle aanval wordt door Pernis op doel geschoten en Mariëlle kan net niet voorkomen dat de bal langzaam over de lijn rolt: 2-4. Een schot van eigen helft van Shirley wordt vervolgens door de Pernis-keeper gekeerd. Vlak voor tijd benut Sanne een tienmetertrap en bepaalt daarmee de eindstand op 3-4. FSG gaat in de laatste minuut volop in de aanval om de gelijkmaker nog te forceren, maar slaagt er helaas niet in om nog een punt in Sittard te houden.

De eerste nederlaag in twee jaar voor de meiden van FSG is een feit. Pernis verslaat de tweevoudige kampioen en bekerwinnaar én verstevigt de koppositie. De euforie en blijdschap is daar dan ook  groot.

Verslag v.v. Pernis
Door Wendy Rietveld

Pernis neemt ook drie punten mee uit Sittard
Na een wat rommelige voorbereiding voor Pernis kon deze wedstrijd even na 20:30 uur beginnen. FSG trok meteen vol ten aanval en Pernis kwam moeilijk onder de druk vandaan in de eerste tien minuten. De betere kansen waren dan ook voor de thuisploeg. De eerste was voor Lianne Esseling die 1 op 1 met keepster Sharon van Zadelhoff voorlangs schoot. Hierna kreeg Sanne Schoenmakers twee kansen waarvan 1 schot op de paal. Ook Pernis brak een keer gevaarlijk uit met Vivienne Knegtmans, Lenie Mendes Fernandes en Suzanne Bakker die stuitte op doelvrouw Marielle Janssen. Kort hierop weer een uitbraak van Sanne Schoenmakers die ongelukkig door de enkel ging, hiermee ging een kans voor FSG voorbij.

Ook nummer 7 Linda Janssen kreeg een mogelijkheid maar Sharon van Zadelhoff maakte haar doel klein en kwam als winnares uit de strijd. FSG was de eerste helft de betere ploeg, maar Pernis bleek hier en daar ook gevaarlijk. Het was Lenie Mendes Fernandes die haar schot vlak voor rust tot corner verwerkt zag worden. Het rustsignaal kwam voor beide teams als geroepen want het tempo in deze wedstrijd was moordend.

Na rust was het binnen een minuut raak voor de ploeg uit Sittard. Sanne Schoenmakers mocht vanaf rechts binnen knallen. Nog geen halve minuut later kreeg zij wederom een kans, maar vond dit keer Sharon van Zadelhoff op haar weg. Pernis gaf zich nog niet gewonnen en 3 minuten na de 1-0 maakte Lenie Mendes Fernandes een actie langs de zijlijn en bediende Francisca Schols die bij de tweede paal de bal in het doel kon tikken. Hierna een periode waarin het spel op en neer golfde. Het tempo bleef hoog en door goed verdedigen bleven kansen in eerste instantie uit. Acht minuten voor tijd een snelle combinatie van Pernis. Vivienne Knegtmans ging een een-twee aan met Lenie Mendes Fernandes die terug kon leggen op Francisca Schols die van ongeveer acht meter haar tweede van de avond binnen kon schieten.

Nu nam de spanning toe. FSG moest met druk naar voren spelen en hierdoor ontstond ruimte voor de Rotterdamse dames. Met een prachtige lob bediende Suzanne Bakker Fouzia Taybi die de bal langs Marielle Janssen punterde. Dit betekende de 1-3 en voor Pernis dat de wedstrijd geconcentreerd uit gespeeld diende te worden. Het ervaren FSG kwam echter uit een vrije trap van Sanne Schoenmakers op 2-3 en bracht de spanning volledig terug. Hierna kreeg Fouzia Taybi een grote kans na een weergaloze actie, maar het bleef nog even wachten op een doelpunt omdat ook Lenie Mendes Fernandes de bal van dichtbij er niet in kreeg. Toen vier minuten voor tijd Suzanne Bakker een combinatie met Vivienne Knegtmans doeltreffend afrondde, leek de wedstrijd gespeeld maar niks bleek minder waar. Pernis maakte een zesde overtreding wat een tien-meter trap opleverde voor FSG die door Sanne Schoenmakers snoeihard binnen geschoten werd. Met nog 2 minuut 20 te spelen moest FSG nu volle bak, maar Pernis bleef op de been en mag zich na 4 wedstrijden nog steeds met trots een van de koplopers noemen.

Het betekende tevens de eerste nederlaag sinds tijden voor FSG, de Nederlands- en landelijke bekerkampioen van de afgelopen twee seizoenen. Volgende week de Zuid-Hollandse derby tussen Pernis en Noordzee en FSG mag op bezoek bij FC Gelre te Wehl.

Locatie: Stadssporthal te Sittard

Selecties:

FSG: 1. Marielle Janssen; 2. Rian Geelen; 3. Elvira Ringhs; 5. Shirley Kocacinar; 7. Linda Janssen; 8. Sanne Schoenmakers; 10. Lianne Esseling

vv Pernis: 1. Sharon van Zadelhoff; 2. Nadia Roukes 3. Francisca Schols; 5. Stephany Valk; 7. Suzanne Bakker; 8. Vivienne Knegtmans; 10. Fouzia Taybi; 11. Lenie Mendes Fernandes

1e helft: geen doelpunten