Wedstrijdverslag: RKTSV - Oranje Nassau 1 | Ronde 6 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 08 oktober 2011

doelpunt

Verslag RKTSV
Door Jos Butink

RKTSV wint eenvoudig

Alhoewel de eindstand anders zou vermoeden winnen de dames van RKTSV uiteindelijk eenvoudig van Oranje Nassau uit Groningen. In het eerste kwartier gebeurde er nauwelijks iets. Verder dan de 16 meter kwamen beide ploegen niet.

Hierna nam RKTSV het heft in handen om het tot 8 minuten voor het einde ook niet meer weg te geven. Het duurde tot de 25e minuut dat RKTSV het overwicht in een doelpunt uitdrukte. Glynis Vromen gaf een splijtende pas door de verdediging van ON en Sanne Schoenmakers wist hier wel raad mee 1-0. Hierna kreeg RKTSV nog verschillende mogelijkheden, maar of het lukte juist niet of de  grensrechter van Oranje Nassau speelde voor 12e  man.

De 2e helft hetzelfde beeld. De eerste en beste aanval werd nog juist van de lijn gehaald. RKTSV bleef op de helft van ON spelen en ON verdedigde krampachtig, deden wel verwoedde pogingen om uit te breken maar de middenvelders van RKTSV waren oppermachtig en anders stonden de verdedigers van RKTSV op de juiste plaats .

In de 60e minuut kreeg RKTSV een strafschop die Shirley Kocacinar verzilverde 2-0. Ook hierna bleef RKTSV heer en meester en werd een glaszuiver doelpunt van Nancy Kisters afgekeurd wegens buitenspel. De bal werd door de doorgebroken Shirley Kocacinar naar de vrijstaande Nancy Kisters afgespeeld, die op haar beurt goed inhield om achter de bal te blijven. Toch vlagde de grensrechter van ON ook hiervoor buitenspel. Helaas dat zo’n man geen enkel respect toont voor de speelsters van de tegenpartij die ook 3 maal per week trainen om op dit niveau te voetballen. Laat het dan ook aan de 22 in het veld staande speelsters over.

In de 82e  minuut viel echter uit het niets de 2-1 door een prachtig doelpunt van Ilse Meekma. Daarna probeerde ON nog wel de gelijkmaker te forceren, maar RKTSV liet het niet zover komen.